Közösség

Tudom mi a dolgom

3839

Nem, nem a házimunkáról fogok elmélkedni, hanem a home officeról. Hazánkban is egyre elterjedtebb - persze még nem eléggé -, hogy az embereknek lehetőségük van otthon dolgozni, online rendszereken. Csodálatos ez a világ, ki sem kell mozdulni ahhoz, hogy pénzt keressünk, együnk, igyunk, szórakozzunk. Az egész életünk eltölthető a négy fal között. Persze a távmunka, illetve a munkahelyen kívül végzett meló korántsem jelenti azt, hogy nincsenek kötöttségek, vagy túlóra sőt.

Alakulunk

Az információs társadalom megjelenésével a távmunka fogalma is megszületett. Egy internet kapcsolattal, egy számítógéppel bármit elérhetünk. Az ipari forradalomig az emberek a lakóhelyükön, illetve annak a közvetlen közelében dolgoztak, a manufaktúrák létrejötte is a lakókörnyezetben valósult meg. Az ipari forradalommal kezdődött meg az emberek lak- és munkahelyének a távolodása, de ugyanakkor a XX. dinamikus fejlődése a nagy városokat is kialakította, illetve koncentrált lakóövezetek létesültek, gondoljunk csak a Csepel Művekre, ahova egy egész városnyi ember járt dolgozni. Ma már teljes mértékben elfogadott, hogy egy-egy cégnek alvállalkozásai vannak, tevékenységeit kihelyezi, akár más országban is lehet a könyvelés, mint a gyártás. A számítástechnika és a telekommunikáció térhódítása új távlatokat nyitott a munkaszervezésben, a szellemi munkát végzők számára lehetővé tette, hogy feladataikat a munkahelyükön, irodán kívül végezzék el.

Atipikus meló

Miről is beszélünk, amikor távmunka kerül szóba? Eléggé összetett dologról van szó, és mindenképpen magas kvalifikációhoz kötött. Alapvető tényező, hogy informatikai eszközökkel végezzük a feladatot, ennek a kommunikáció során is jelen kell lenni. Tehát, ha írok a laptopomon egy cikket, a Gödörnél, akkor közben kommunikálni tudjak a főszerkesztőmmel, bármilyen online csatornán. Távmunkáról akkor beszélhetünk, ha az rendszeres, periodikus, akár a hét öt napján is végezhetjük, és ugye alapvető eleme, hogy a munkahelytől távol végezzük a munkát, akár otthon, akár Brüsszelben, vagy épp a sarki kocsmában. A távmunka nem bedolgozás, és csak azok a munkák alkalmasak erre, amelyek személyes megjelenés nélkül elvégezhetőek, és az eredménye továbbítható elektronikus úton. Nagyon fontos az, hogy aki távmunkára adja a fejét elég felkészült, rugalmas és önálló legyen, szakmailag ne szoruljon irányításra. Ezek nagyon jól hangzanak, és az emberek hajlamosak úgy gondolkodni saját magukról, hogy képesek lennének otthonról dolgozni, de nem árt elgondolkodni azon, hogy tényleg képesek vagyunk-e instrukciók, folyamatos kommunikáció nélkül, csak magunkat instruálva dolgozni. A határidőket akkor is be kell tartani, ha nem egy irodában dolgozunk, sőt a munkáltatók hajlamosak sokkal nagyobb elvárásokat támasztani egy cégtől távol dolgozó felé. 

Bizalom

Mind a két irányban erős bizalomnak kell lennie, hiszen a távmunkát végző és a munkaadó is jogos elvárásokat támaszthat egymás felé. Mivel ez a fajta munkavégzés egy lazább, kötetlenebb kapcsolatot alakít ki, ezért a munkavállalónak megfelelő belső motivációval kell rendelkeznie, hiszen nincs meg a közösség hajtóereje, effektíve csak a munka öröme, valamint a fizetés az, a motiváló tényezőként jelen lehet. A munkáltatók nagy része azért ódzkodik attól, hogy távmunkásokat alkalmazzanak, mert aggasztónak tartják a közvetlen felettesi kontroll hiányát, valamint körülményesnek gondolják a napi feladatok kiosztását telefonon, e-mailen keresztül. Erős visszatartó erő még az adatbiztonság, illetve ennek a lehetséges hiánya, valamint az, hogy a kívülálló munkaerőnek kisebb lehet a kötődése a vállalat iránt, így lojalitása, elhivatottsága is megkérdőjelezhető.

Kiknek

Az, hogy kiknek jó a távmunka és milyen életszakaszban, az eléggé behatárolhatatlan. A statisztikák szerint, az Európai Unióban leginkább harminckilenc éves, magasan képzett, döntéshozó pozícióban lévő férfiak dolgoznak eképpen. Ez engem azért is lep meg, mert kismamáknak, kisgyermekeseknek a legideálisabb munkavégzési forma lehet a távmunka. Úgy vélem mindenképpen szükséges egy hosszútávú együttműködésre a vállalat és a dolgozó között, tehát a távmunka vállalást megelőzően szükséges, hogy már néhány évet eltöltsön a cég irodájában, mint főállású munkaerő, majd a megfelelő bizalmat, motivációt megalapozva, amennyiben elég elhivatott, akkor kihelyezhető, hiszen már magába szívta a vállalati kultúrát.  Abszolút el tudom képzelni, hogy egy szellemi munkát végző nő, aki néhány éve már dolgozik egy adott helyen, ne szülési szabadságra menjen - gyes, gyed, gyás, akárminek is nevezik mostanában -, hanem munkavállalói szerződés módosítással, a megfelelő infrastruktúra biztosításával otthonról végezze el a feladatait. Természetesen az első hónapok praktikusan munka nélkül kell, hogy teljenek, de utána egy ideális időbeosztással lehetőség adódik, hogy ne essen ki a kisgyermekes szülő a munkaerőpiacról.

A munkáltatói oldalról is érdemes megnézni, hogy melyek azok a cégek, amelyeknek megéri távmunkában alkalmazni embereket. Most, a gazdasági válság idején, azt lehet mondani, hogy minden olyan vállalatnak érdemes elgondolkodnia a távmunkaerő alkalmazásáról, ahol szellemi munkaerő van, és ez bizony mindenütt megtalálható, gondoljunk csak a könyvelőkre, marketingesekre, adatfeldolgozókra, újságírókra, informatikusokra, programozókra, grafikusokra... a sor végtelenségig folytatható, egyértelmű költségcsökkentő tényező a távmunka alkalmazása. Munkakörtől és vállalati háttértől függően lehet takarékoskodni, havi szinten, akár harminc százalékot is. Ennek van némi hiányossága is természetesen, a munkavállaló részéről, hiszen a hagyományosnak mondott foglalkozási formákat, a munkavállalók az évszázadok során konkrétan kiharcolták az egészségbiztosítást, az elbocsájtást követő végkielégítést, a fizetett szabadságot. Az atipikus munkaformáknál a munkavállalók ezekben a juttatásokban nem részesülnek, ami szintén csökkenti a vállalat költségeit, hiszen olcsóbb erőforrást tesz lehetővé.

Hol

A távmunka természetesen lehetővé teszi, hogy a világ bármelyik pontján elvégezd a melót, kimehetsz a rétre, a sarki eszpresszóba, de akár a sivatagban tevegelve is megírhatod a beszámolódat. Különböző hátulütői vannak a helyszíneknek. Ha mondjuk egy kávézóba mész, akkor nem biztos, hogy akármikor fel tudsz ugrani, hogy kiszaladj a mosdóba, mert össze kell pakolnod a laptopot, a aksit, a különböző cuccaidat, hiszen őrizetlenül hagyni több száz ezer forintnyi értéket botorság, a másik variáció, hogy szövetségest keresel, aki míg te dolgodat végzed a WC-n, felügyel vagy kirabol. Amennyiben cuccostól mész mosdóba, szinte biztos lehet abban, hogy mire végzel elfoglalják a helyedet, a pincér a maradék vizedet beszedi, és kereshetsz másik, hálózati kábelhez közeli helyet. Nem elhanyagolható tényező, hogy míg a munkahelyen ingyen van a kávé - jobb esetben -, addig bizony egy kávézóban eltöltött munkanap, bármilyen nagyvárosi bája is legyen, több ezer forintba is kerülhet. Persze vannak konstruktív alternatívák is. Budapesten működik egy irodaház, ahol te, mint magánember bérelhetsz, akár órákra is helyet. A Lofficeban lehetőséged van online kapcsolatot létesíteni, persze a laptopot te viszed, van kávé, terasz és nagyon szép design. Ideális hely lehet a munkavégzésre, hiszen mindenki dolgozni megy oda, nem úgy mint egy kávézóban, ahova az emberek csevegni járnak.

Privátban

Lehet, hogy első blikkre nagyon jónak tűnik egy olyan munka, amelyet az otthonunkban, a kedvenc kávézónkban is tudunk végezni, de megvannak a hátrányai. Én több mint egy teljes éven keresztül dolgoztam távmunkásként. Bizony előfordult, hogy napokon keresztül hálóingben ültem a laptopom felett, néha felálltam, betettem egy mosást, csináltam kaját, megnéztem a híreket a CNN-en, amely cselekvések oda vezettek, hogy a nap végére, olyannyira megsokasodtak az el nem intézett feladataim, hogy az éjszakát is kénytelen voltam végig dolgozni. Jellemző egyébként, hogy a nem irodákban dolgozók időbeosztása, bár rugalmas, mégis sokkal koncentrálatlanabb, illetve összességében több időt töltenek melóval. Arról nem is beszélve, hogy néhány hónap alatt olyan szinten el tud idegenedni az ember, hogy sima depresszió kerekedhet belőle. Ráadásul az emberek közötti kommunikáció mindenféle munkánál nagyon fontos, hiszen megbeszélni, ötletelni, egymás gondolatait tovább vinni hatékony és kreatív tud lenni. Akármennyire is élvezhető a távmunka, a kötetlenség az, hogy nem kell napjában kétszer átutazni a várost, csak ha mi akarjuk, rövid távon szórakoztató és hatékony is lehet, de hosszútávon őrjítő.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások