Közösség

Már megint hétvége...

3836

A változatosság, és az elégedettség fokozása érdekében vidékre megyünk. Legalábbis fejben. Először lássuk szerelmem városát, Pécset! A város injekciós tűjében, rakétájában, a TV-toronyban három napos partysorozat lesz. Őrület, Plan9, amire öt teljes évet kellett várni. Filmek, beszélgetések és party! Beszéljen el minden programot a hivatalos szájt!

Maradjunk délen, Szegeden, ahol borfesztivál lesz, igen, így tavasz végén, nem is értem, de jó lesz és leginkább a Széchenyi téren. Május 16-tól, egy héten át várnak a kulturális programok, jazz, folk, etno, bármi.

Zalaegerszegen Egerszeg Fesztivál  hívogat a hétvégén, mindenféle koncerttel, programmal, bulival. Május 14-18 között nézelődjünk ZEG-en és Keszthelyen, színház és báb, koncert és party, kedvencünk a Mystery Gang is megmozgatja a pöttyös szoknyás lányokat Keszthely és Zalaegerszeg között, a Balaton parton.

Szerintem a Balatonra egyébként már érdemes lemenni. Múlt hétvégén leugrottunk Füredre és nagyon sokan voltak már, szóval még egy-két hét, és a vízbe is bemerészkedhetünk.

És akkor azoknak akik itthon maradnak se kelljen keresgélniük, ajánlunk ezt-azt. Pénteken kezdünk este hatkor, egy sörözőben, Silenusban, ahol több mint száz féle sörből lehet válogatni, és remek akcióik is vannak. Aztán átmegyünk ZP-be, nem, nekünk nem derogál. Tök jó az a hely, csak a megfelelő időben, a megfelelő koncertre kell menni, így most Takáts Eszter és Gyumizsuzsi koncertre fogunk ott tingli-tanglizni. Aztán átmegyünk az A38 tetőteraszára, és május kedvenc könyvét, Fabricius Gábor Puha Neon Fejlövését ünnepeljük, gyertek, beugró öccáz, de lepiálható. Remekbeszabott DJ szettek szórakoztatnak minket: Zagar, Arnbjörg Magnus Fabricius, Dictator és Hussar, na meg Kitten Killers. Ott leszünk reggelig, nem is megyünk aznap máshova. Ha ez a vonal nem jön be, akkor nézzél tévét! Vagy... Freetstyle Extravaganza lesz Fecske Bisztróban, teljesen ingyen, dj Clairvo [MustBeat] és a haverok szórakoztatnak. A Gödörben Amundsen, Adovabadan Jazz Band, Korai's Banditos, Korai Öröm, ezt is nagyon szeretjük, de nem megyünk! Ha még nagyon nem tudtok aludni, hajnal tájt, akkor Corvintetőn Deck Attack, tehát Infra Gandhi és Negro.

Májusban dupláz a WAMP: a hónap közepén (május 16-17.) szombaton és vasárnap is mindenkit szeretettel várnak! Az első napon az Exit Street Fesztiválhoz kapcsolódnak, ahol mi más is lehetne a kiemelt téma mint az urbánus öltözködés, a második napon pedig egy hatalmas, fűből készült repülőszőnyeg landol a designpiacon. Szombaton az Exit street fesztiválnak köszönhetően élőzenét hallgatva lehet vegyülni a designpiacon, és bár a WAMPos designerek eddig is bőven merítettek az urban wear stílusból, a fesztiválhoz kapcsolódóan az utcai öltözködés kiemelt témaként lesz jelen. Napközben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanulói alapozzák meg a hangulatot vonósokkal, fúvósokkal, ütősökkel és jazz-el, este olyan új tehetségek csapnak a húrokba, mint a Suhancos vagy a tavalyi indie-felfedezett Jacked. Lesz ezen kívül még stand-up comedy és színes szabadtéri program, WAMP-kapuzárás után pedig Neo-koncert hajnalig.

Szombaton meleg lesz, menjetek bringázni! De én lehet, hogy péntekről szombatra virradóan az A38-on alszom, mert szombat este a teraszon hatalmas pörgés, tánc, retróhullámok újrakeverve és a jövőbe lőve itt, a jelen idealizált pillanatában a város egyik legjobb dj-kükönítményével, a Kollektíva Cruise-zal: Anima Sound System DJ Set, TMX, Fullstereo, Popbitch. Ha fújna a szél, akkor irány a hajó belseje, ahol nagyon érdekes zenei produkció fültanúi lehetünk. A Tilos az Á találkozása a Ráckerttel: hatalmas örömparty, amely a 80-as ével legkultikusabb budapesti underground klubjának világát idézi meg. Lesz Tilos Hall of Fény választás, majd a kiválasztottakkal Sisso beszélget, ezután Egy úr az űrből címmel megidézzük Artner Ivánt, a Tilos az Á egyik szellemét, előtte-utána pedig pörgős retro party a nagy klasszikusokkal, akik azt hozzák, amit egykor, tehát Sisso, Palotai, Vajdai Vili, Senor & Borbély Peti live act, Bekő.

Május 17-én, vasárnap reggel 10-től, délután 2-ig bolhapiac lesz a Toldi Moziban - Bajcsy 36 -, ahol a tükröktől elkezdve a babaholmin át egészen a sátrakig minden fellelhető lesz. A Gödörnél végre nálunk is leszáll a gigantikus, 36x25 méteres, 6375 kilós műfűből készült perzsaszőnyegnek a kicsi mása, amely Európán át turnézik! A különböző színű focipálya, golfpálya és teniszpálya füvekből kirakott mintás szőnyeg holland találmány, és tervezői szerint igen sokoldalú alkalmatosság: az ücsörgésen kívül egyaránt és kiválóan alkalmas piknikezésre, frizbiverseny lebonyolítására vagy akár szabadtéri filmvetítésre is. A projekt a KÉK szervezésében valósul meg. Szintén vasárnap, délelőtt 11-től délután 1-ig és délután 3-tól 6-ig várja a gyerekeket a Pagony gyereksarok, hogy a kicsik is kreatívan elfoglalhassák magukat. Reponyvából tasak, pénztárca, báb és kitűzőkészítés lesz. A Pagony Mesekönyvesbolt, illetve a Noha Stúdió és Alkotóműhely együtt várja a gyerekeket a Wampon. Emellett természetesen mindkét nap közel száz designer, designkönyvstand és koktélbár a piacon. Vasárnap este, maradjatok a Gödörnél! Május 17-én Sunday Session nyárnyitó a Gödör klubban, ahol DJ Cadik, Suhaid valamint Planet 55 live Ami fontos: Sunday Session minden vasárnap a Gödör klubban, a belépés továbbra is ingyenes, a nyári szezonban este héttől kezdenek a srácok a szabadtéren, tíztől től pedig bent folytatják, hajnalig.

Jó lesz! Sose legyen hétfő!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások