Test

Antibébi a pasidnak

3775

Jött a hír, hogy Kínában olyan hormonális fogamzásgátlót fejlesztettek ki férfiaknak, amelynek nincsenek rövid távú komoly mellékhatásai, és amint szedését abbahagyják a nemzőképesség visszaáll, ez a veszélytelen készítmény tehát forradalmasíthatja a védekezést. Elkezdünk hát filózni, és egy csomó kérdés ötlött fel bennünk a témával kapcsolatban...

Bízzuk a pasikra?

Persze már ma is lehetséges, hogy a védekezés terhét a pasira testáljuk, ott van például az óvszer. A férfiak nem rajonganak érte (a nők sem), de általában bevállalják ezt az "áldozatot" az akció kedvvért, és persze nem monogám párkapcsolatban ez a legbiztonságosabb mind a nem kívánt terhesség, mind a nemi betegségek ellen. Míg az óvszeres védekezésnek látható bizonyítéka van, addig azt sosem tudhatjuk biztosan, hogy bevette-e kedvesünk a bogyókat. Persze erre mondhatják a srácok, hogy ők se tudhatják soha biztosan, hogy bevettük-e. De ők mégis jobban bízhatnak bennünk - ha csak nem az a szánalomra méltó célja van egy lánynak, hogy teherbe essen és így elvetesse magát -, a lányok ugyanis kínosan ügyelnek erre, hiszen egy terhesség elől bármikor elmenekülhet a srác, míg a lány nem. Nekünk, nőknek egy ilyen eset lényegesen nagyobb problémát okoz, tehát teljesen egyértelmű, hogy szeretnénk elkerülni, szeretnénk, ha a baba tervszerűen jönne. Szóval bízhatjuk a srácra a bogyó szedését? A fiatal srácok egyébként is mindig mindent elfelejtenek, szétszórtak és figyelmetlenek, képesek lennének betartani egy ilyen napi rutint, vagy csak a folytonos felügyeletünk mellett menne nekik?

more

Bevállalnák a pasik?

Mondjuk, hogy mi szívesen rábíznánk a pasikra, hiszen nem vagyunk kötelesek csak mi kockáztatni az egészségünket a nem kívánt terhesség megakadályozása miatt. Valljuk be, még ezek mellett a kis hormontartalmú készítmények mellett is van némi kockázata a hormonális védekezésnek. Ma már alap, hogy a lány szedi a gyógyszert, ő szed fel pár kilót, vagy akár többet is, ő kockáztatja az egészségét, ő néz szembe az esetleges mellékhatásokkal, s végül ő az, aki hormonokkal szétbombázott szervezetében később egy gyereket is kihord. Ha mi bevállaljuk, akkor a pasiknak is be kellene, csak sajnos ez már ott el lett rontva, hogy mivel mindez a nőkben történik, mindennek hajnalán az ő fogamzásgátlásuk lett az egyetlen kutatott terület. Egy kapcsolatban azonban, ahol a felek szeretik és tisztelik egymást, egy srác sem várhatja el, hogy kizárólag a lány tömje magát hormonokkal, főleg a mai emancipált világban. Legyen akkor fele-fele, mármint szedjen gyógyszert egy évig a srác, majd egy évig a lány, vagy ez egy kivitelezhetetlen utópia? Nem reprezentatív felmérésünk - amely során hét pasit kérdeztünk meg - eredménye öt nem, és csak két igen, elég elszomorító eredmény. A közvélemény kutató e-mailünkre például ilyen válaszok érkeztek:

"ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Tudod, hogy én aztán hiszek a női emancipációban, meg közösen takarítás, megy együtt gyereknevelés, meg főzök én ha kell,meg pelenkázok, meg minden, de hormonális cuccot tuti nem szednék!!!!!!!!!!
Gondolom mindenki hasonlót fog mondani :( "

"nem. sure és másnak sem engedem."

"hello, én nem szednék, nem hiszek a hormonális cuccokban."

A férfiak még mindig azt hiszik ők a teremtés koronái?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások