Divat

Fiatalodó street fashion

3734

Már korábban boncolgattuk a gyerekdivatot, hogy megéri-e a csöppségnek többezres márkás sportcipőt venni, amikor fél év alatt kinövi, nem jobb-e jutányosan börzéken beszerezni a holmikat. Arra is kitértünk, hogy a gyerek- és felnőttosztályok ruhakínálatában a fazonokat illetően nincsenek nagy különbségek, csak méretbeli eltéréseket találunk. Ez a téma azért jutott most újból eszünkbe, mert az egyik kedvenc street fashionnel foglalkozó oldalunkon fel-felbukkannak tíz-tizenkét évesek is, akik az idősebb korosztályokat megszégyenítő stílusérzékkel bírnak.

Ma már tényleg nem lehet megmondani egy fiatal lányról, hogy tizen- vagy éppen huszonéves, hiszen már annyira felnőttesek, annyira egyformán öltözködnek a különböző korcsoportok. A divatmárkák már a legfiatalabbaknak is kínálnak trendi darabokat, így a lányok is viselheti a huszonéveseknek szánt szetteket, egy jól stílusérzékkel bíró anyukának pedig szuper divatos csemetéje lehet. Nem kell csodálkozni tehát, ha a divatozó, stílusos fiatalabb korosztály is előbb utóbb street fashion oldalakon találja magát!

Emlékeztek még Matyira, aki tizenhat hónapos korában került be a street fashion rovatunkba? Hosszú idő óta ő volt az egyetlen, aki csak pozitív kommenteket kapott. Persze ez nem a kisfiú, hanem egyelőre még az anyuka érdeme, de persze ez is meg fog változni, eltelik pár év és a kissrác már maga fogja meghatározni, hogy mit akar felvenni, milyen párosításban. Vajon normális, hogy a gyerekek már ilyen fiatalon elkezdenek divatozni? Lerövidül az az időszak, amikor az öltözködésnél csak azt veszik figyelembe, hogy kényelmesen lehessen benne játszani? Ez a kislány például mit tarthat abban a Chanel retikülben, szüksége van rá, és egyáltalán tudja mi az a Chanel? A link alatt található fotó kicsit a gyerek-szépségversenyek indulóit juttatja eszünkbe, amiről pedig mindenki tudja, hogy nem egy épelméjű és egészséges dolog.

Szóval kiskorban még minden a szülőn múlik, a gyerek öltözködése az ő döntése, ő dönti el, hogy gyerek szépségversenyes bohócot csinál-e csemetéjéből, vagy éppen divatos, az életkorának megfelelő szettekbe öltözteti-e. De mi a helyzet a tíz év körüli gyerekekkel? Vajon a világháló és az egyre több utcai divatot bemutató oldalnak köszönhető, hogy már egy tíz, tizenkét éves is tisztában van vele, hogy mi is a módi? Kell, hogy legyen kontroll, vagy természetes, hogy ha éppen úgy akarja, akkor ez a korosztály is tűsarkakon tipegjen? Persze változik a világ, és míg mi tízévesen játszottunk, a mai tízévesek már street fashion oldalakra töltik fel a divatos fotóikat, és lassan jobban vágják a nagy márkákat, mint mi. Ennek örülni is lehet, hiszen, aki már ilyen korán kapcsolatba kerül a divattal, elkezdi alakítani a stílusát, annak később biztosan határozott ízlése lesz. Mindenesetre maga a jelenség, hogy egyre fiatalabbakat láthatunk a street fashion site-okon ultra sikkes szerelésekben érdekes. Nektek mi a véleményetek?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások