Divat

Lődd be magad Shirley Mansonnal!

3723

Egy igazán egyedi, eredeti és rockos énekes-színésznő stílusát elemezzük (közkívánatra) ezúttal a cikksorozatban! Lássuk öt állításunkat!

1. Bár régen másmilyen frizurád volt, ma már lángvörös sörényedről ismer mindenki.

2. Öltözködésed furcsa elegye a nőies, a rockos és a vagány stílusoknak.

3. A piros, a fekete és a fehér színeket előszeretettel öltöd magadra.

4. A mintákat jó érzékkel kevered.

5. A minták mellett a különböző stílusú szetteket is merészen párosítod, mint például a sportosabb darabokat a nőiesebb kiegészítőkkel.

Ki is mai stílusikonunk?

Mai stílusikonunk nem más, mint a skót származású énekesnő, Shirley Manson. Nevét egyik nagynénijéről kapta, akit Charlotte Brontë Shirley című műve után neveztek el a szülei. Shirley-t leginkább a Garbage-ból ismerhetjük, biztosan nem sok olyan ember van, aki a Why do you love me című számot egyszer sem hallotta! Az énekesnő nagyon jól példázza, hogyan is lehetünk egyszerre vagányak, szexisek és nőiesek, és arra is megtanít, hogy ne féljünk apróbb túlzásokba esni, ha éppen úgy gondoljuk!

Shirley Manson stílusa képekben itt!

Ki is Shirley Manson?

Shirley Manson a skóciai Edinburgh-ban született 1966-ban egy háromgyerekes család középső lányaként, apja tanár, anyja énekes. Már fiatalon elkezdett az énekléssel és a színészkedéssel foglalkozni, hét évesen zongorázott és balettozott, játszott az Óz a nagy varázslóban is. Tinédzserként problémás gyerek volt, kerülte az iskolát, depressziós volt, számos drogot is kipróbált, tizenhat éves korában pedig kimaradt a középiskolából. Az Autumn 1984, Wild Indians, Goodbye Mr Mckenzie és Angelfish nevű együttesekben is közreműködött, a Garbage-ben 1994 óta énekel. 

A zenekarba Steve Marker segítségével került be, aki az MTV egyik esti műsorában meglátta az Angelfish egyik videoklipjét. Amerikából Shirley átrepült a bandához meghallgatásra, a többi már történelem. Az együttes 1995 és 2005 között öt stúdióalbumot adott ki, hétszer is kapott Garmmy jelölést, de sajnos a díjat egyszer sem az együttes vitte haza. 

Shirley a zenélés mellett más területeken is feltűnt, volt a Calvin Klein márka kampányarca, és 2008-ban szerepelt a Terminátor - Sarah Connor krónikái című tévéfilmben, a Világ nem elég című James Bond epizódhoz pedig betétdalt készített. A Calvin Klein márka népszerűsítése után 2007-ben az állatok védelmében került plakátokra az énekesnő, a PETA-val együtt kampányolt a bunda használata ellen.


szólj hozzá: GARBAGE - WHY DO YOU LOVE ME

Sorozatunk előző részei:

Lődd be magad Varga Zsuzsával!

Lődd be magad Alison Goldfrappel!

Lődd be magad Roisin Murphy-vel!

Lődd be magad Sarah Jessica Parkerrel!

Lődd be magad Scarlett Johanssonnal!

Lődd be magad Katie Holmes-szal!

Lődd be magad Gwen Stefanival!

Lődd be magad Rihanna-val!

Lődd be magad Juliett-tel!

Lődd be magad Agyness-szel!

Lődd be magad Mischa Bartonnal!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások