Étel+Ital

A Péniszember mindent legyőz

3729

A daliás Kikkoman a Szója bolygóról érkezett, és kíméletlenül leszámol a japán konyha ádáz ellenségeivel, a Ketchuppal és a Majonézzel, ám egészséget és békét hoz minden becsületes szójaszószfogyasztónak - mindezt a nyolcvanas évek posztpunk/new wave dalaira emlékeztető zenei aláfestéssel teszi.

Igazság szerint persze Kikkoman alapvetően nem egy szuperizmos szuperhős, hanem egy régi japán szójaszószmárka: 1917-ben alapították a vállalatot nyolc nobai kereskedőcsalád egyesülésével, és a Kikkoman mára Japánban és az Egyesült Államokban is a legnépszerűbb termék lett a saját kategóriájában. A lent látható bizarr rajzfilm, amely a Yogatori nevű Flash-animátor monumentális műve - és egyáltalán nem a termék hivatalos reklámja -, a -man utótagra épülő szójátékot aknázza ki, megdobva a "kikko" és a "kikkou" szavak hasonló japán írásmódjára alapuló poénnal, ez utóbbi ugyanis azt jelenti, hogy pénisz.

De talán nem is ez az igazán érdekes számunkra: képzeljük el inkább azt, hogy a két galaktikus hős, Piros Arany és Erős Pista megérkezik a távoli Paprika bolygóról a Földre, majd emberfeletti képességeik révén egy másodperc alatt péppé zúzzák a gonosz Kikkomant és a gaz Dijoni Mustárt, közben pedig Vörös István és a Prognózis zeng róluk dicsőítő himnuszt. Na, az volna csak az igazán bizarr...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások