Divat

Felképeltük Lady Gaga-t

3706

Mentségünkre legyen mondva mi nem akartunk egyetlen egy cikket sem magának a Lady Gaga jelenségnek szentelni, de az elmúlt hetekben elkövetett divatmerényleteket után, nem hagyhatjuk tovább szó nélkül.

Már a Pózolók című írásban megemlítettük, hiszen szereti a vörös szőnyegen nyakatekert testtartásokban fotóztatni magát, de először egy kisebb sztárpletykákkal foglalkozó cikkünkben említettük. Kis is ez a nő? Kis csinált belőle sztárt? Egyáltalán kik a rajongói, mert azok úgy néz ki elég sokan vannak?! De a legfőbb kérdés talán, hogy ki a fene a stylistja? Vagy éppen az a gond, hogy SENKI, hogy nincs ő szőkeségének stylistja, vagy ez nem is gond, hiszen pont szettjei miatt sztár?

Miss Gaga stílusa

Előszeretettel visel pici, apró szoknyácskákat, vagy pedig tornadresszhez hasonló body-kat felsőruházatként harisnyával vagy leggings-szel és persze toronymagas tűsarkukkal. Stílusa ötvözi a kubizmus merevségét, egyértelmű vonalait, de az op-art formáit is felfedezhetjük egy egy darabnál. Öltözéke kicsit űrkorszakos, és bizonyára merít a gogo táncosok stílusából is, ami nem csoda, hiszen egy ideig ő maga is űzte ezt a hivatást. Azt leszögezhetjük, hogy stílusa egyedi, avantgárd, furcsa és megbotránkoztató, de talán a képek beszédesebbek a témában!

Lady Gaga stílusa képekben itt!

Ki is Lady Gaga?

A csak Lady Gaga művésznevén ismert magát énekesként, dalszerzőként és zenészként aposztrofáló hölgy 1986-ban született Stefani Joanne Angelina Germanotta néven. Manhattenben nőtt fel. Tizenhét évesen felvették egy művészeti iskolába, ahol zenei szakra járt. Később otthagyta az egyetemet, hogy elinduljon a zenei pályán. Ebben az időben, hogy eltartsa magát gogo táncosnőként dolgozott és drogproblémákkal küzdött.

Kezdetben olyan előadóknak írt dalszövegeket, mint Fergie, a Pussycat Dolls és Britney Spears. Szólókarrierjáben Lady Gaga mindig is egy új, provokatív zenei műfajt akart alkotni, kezdetben avantgárd elektronikus zenével és dance-szel foglalkozott, majd később megalkotta saját stílusát, ami egyesíti a pop, a rock és a dance egyes elemeit. Zenéjére olyan előadók hatottak, mint David Bowie, a Queen, Madonna és Michael Jackson. A Lady Gaga művésznevet egyébként egy zenei producer adta neki, aki szerint az énekesnő stílusa hasonlít a Queen frontemberének, Freddie Mercury stílusára, így a Radio Ga Ga című szám címéből jött a becenév. Első önálló albuma 2008-ban jelent meg The Fame címmel, erről a korongról a Just Dance című nótáját 2009-ben Grammy díjra jelölték.


szólj hozzá: Lady Gaga - Just Dance

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások