Lélek

Ez a mi szerelmünk?

3660

A párkapcsolatok elején még csak-csak elmegy az, hogy ugyanazt a saját, egyéni, megszokott életünkben tetszelegjünk tovább, néha egy-egy, a pasinkkal töltött estével, vagy akár délutánnal fűszerezve. De egyszer csak elérkezünk arra a szintre, amikor jó ideje tart a kapcsolat, és olyan.. zavaros minden. Nagyon jól érzed vele magad, érzed, hogy kezd komolyodni – de nem vagy benne biztos, hogy ez szerelem. Ez az időszak általában felér egy kis egy helyben toporgással, a kapcsolatod változás szélén áll. És mi ez a változás? Vállald fel! Mármint Őt. Ugorj fejest egy elismerten komoly, kompromisszumokkal teli közös életbe. Azonban ez nem olyan egyszerű.

A közhiedelemmel ellentétben nem csak a pasik, hanem rengetegszer a csajok is sikítófrászt kapnak a gondolattól, hogy feladják az eddigi “én-központú”, kényelmes kis életüket, és felvállalják azt, hogy most már nincs olyan, hogy ‘én’ meg ‘te’, hanem egy új szó kerül a képbe: ‘MI’. Együtt. Közösen. De most akkor mi a helyzet?!

Ezzel együtt jár a kinyilvánítása, hogy már te egymagadban nem ugyanaz az ember vagy – hogy ő a másik feled. Ezt sok nő nem szereti így kimutatni, hogy csak egy férfival az oldalukon tudnak egy egész életet élni, nem szeretnek függeni a másiktól, hiszen oly sok csalódáson mentek már keresztül, és ha ismét egy ilyenbe bonyolódnak, nagy az esélye, hogy pár újabb érzelmi sebbel kászálódnak ki ebből a kapcsolatból.

Minden kapcsolatban akadnak bizonyos hullámvölgyek, amikor a Nagy Ő minden hibája valahogy jobban előtérbe kerül, folyton szőrözik, csak hogy idegesítsen, nem figyel rád eléggé, valahogy semmi sem jó. Szerinted. Erre te elkezded őt visszabántani, sértegetni, csakazértis. Pedig lehet, hogy csak fáradt volt. De ezekben a pillanatokban nem szívesen barátkozol a gondolattal, hogy szereted. Ilyenkor valahogy elfelejted, hogy milyen kedves, aranyos, figyelmes, humoros szokott lenni. Csak mélyebbre ásod magad. Ilyenkor belül rettegsz a gondolattól, hogy ez lenne ő? Ezek lennénk mi?! Majd amikor egy kellemes vasárnapi reggelen reggelivel kedveskedik, vagy csak rád mosolyog a reggeli kávé felett, másra sem tudsz gondolni, hogy igen, ezaz! Ezt szeretnéd.

Tehát annak az egyszerű ‘mi’ szócskának a felvállalása korántsem annyival jár, hogy mit használsz a mondatokban. Az egész sokkal bonyolultabb, érzelmekkel teli kijelentés. Hiszen láttam én már nőt fanyalgó arccal, de ugyanakkor boldogságtól sugározva is kimondani ezt a két betűt. Akár úgy is mondhatnám... ezen áll vagy bukik minden. De ez valóban olyan nehéz lenne?


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások