Szépség

Sminksuli

3681

Van egy bejáratott sminkelési technikám, fekete szemceruza, szürkés szemhéjpúder és szempillaspirál, mindig így sminkelek. Arra már sikerült rájönnöm, hogy a szememet kell hangsúlyoznom, így rúzsom egy darab sincs, de biztosan lehetne kreatívabban is sminkelni, mint folyton a füstös szemes technikát alkalmazni... Azt hiszem mindenkinek van rutinja a napi make uphoz, akinek sok a bőrhibája, az előbb utóbb megtanul bánni az alapozóval és a korrektorokkal, ha valakinek a szája szép, akkor azt tudja gyönyörűen kifesteni, akinek a szeme, az pedig azt. Azért valljuk be ezeket mind hosszú gyakorlással, próbálkozások sorozatával sajátítottuk el, és valószínűleg még most sem csináljuk tökéletesen, mint mindenben ebben is tanításra szorulunk. Vannak olyanok is, akiknek nincs kézügyessége és mersze próbálkozni, nekik még nagyobb szükségük van a profi segítségre, na de erre találták ki a sminksulit, ahol professzionális sminkelési tippeket sajátíthat el mindenki!

Nagyon nagy örömmel tudatjuk, hogy kedves bloggerünk és sminktudorunk, Árpa Karolina sulit indít nekünk, csajoknak. Minden héten szerdán és szombaton öt órától az Oktogon található stúdióban (VI. Budapest, Teréz krt. 7.) tart ezentúl olyan sminktanfolyamot, ahol hétköznapi emberek tanulhatják meg a pingálás fortélyait. A szerkesztőség is ki fogja próbálni, és ígérjük, beszámolunk róla, megosztjuk veletek az ott szerzett tudást!

Alap nappali

Két féle sminktanfolyamból választhatunk a sminksuliban. Az egyik a make up basic nappali nevet viselő kurzus. Ez egyetlen előadásból áll, amely körülbelül négy órás. A négy órás gyakorlaton a nude és nappali smink trükkjeivel ismerkedhetünk meg. Megtanítanak a hidratálásra, a szem és száj ápolására, az alapozásra, a korrigálásra, fixálásra. Megtudhatjuk, hogy milyen az arcunk formája, ahhoz milyen pirosítási technikák illenek, hogyan formázhatjuk és festhetjük a szemöldökünket, a ránk jellemző szem- és ajakforma helyes sminkelési módját is megtanítják, és a szempillák festésével, göndörítésével is megismerkedhetünk. A hozzánk legjobban passzoló sminkek mellett az aktuális nemzetközi trendekkel is tisztában leszünk a kurzus végére, amelynek ára tizenötezer forint.

Alap nappali-esti

A másik tanfolyam a make up basic nappali-esti kurzus. Ez már két alkalmas, és a gyakorlatok az előzőhöz hasonlóan négy órásak. A tanfolyam anyagának egyik fele egyezik az előző kurzus anyagával, természetesen az esti make uppal kibővítve. Itt már alaposabb és mélyebb tudásra tehetünk szert, és két nap alatt lehetünk saját magunk sminkmesterei harmincezer forintért. Ezen a tanfolyamon megismerkedhetünk az árnyékolási technikákkal, a nude, a nappali és az esti sminkkel, valamint a füstös szemek pingálási módszerével is. A tanterv részletesen a következő:

1. alkalom:

- előkészítő lépések (hidratálás, ajakápolás, szemkörnyékápolás)
- alapozás, korrigálás, fixálás
- arcforma megállapítása
- árnyékolás, az ideális vonások felfestése 2 színnel, un. arc-szobrászat.
- pirosítás, fények felhelyezése különböző textúrájú selyemfényekkel, pigmentekkel, gloss-al
- bronzosítás

2. alkalom

- az első alkalomkor tanult alapozás-árnyékolás-pirosítás átbeszélése, kontrasztok az esti sminkben
- szemöldök igazítása, formálása, zselék, porok, ceruzák
- szemforma megállapítása, szemárnyékolás a nappali sminkben, porok, krémes textúrák, pigmentek
- szemkontúrok, ceruzával, porral, tussal
- füstös szem (több módon saját szemformára alakítva)
- szempillák kifestése, dúsítás, hosszabbítás
- szempilla göndörítő helyes használata
- szájforma megállapítása, kontúrozása, rúzsok és szájfények
- a vörös rúzs (saját árnyalat megtalálása, helyes felviteli mód, tartósítás)

A tanfolyamokon egyszerre maximum négy ember vehet részt. A résztvevőknek semmit nem kell vinniük, minden esetben az oktató alapanyagaiból dolgoznak, amelyek mind minőségi márkák - MAC, MakeUpForEver, Bobbi Brown, Chanel, Paris Berlin - termékei. De ha van kedvenc szemhéjpúdered, vagy ecseted, mindenképp vidd magaddal, mert megtudhatod, hogy jó-e, és megtanulhatod azok helyes használatát is. Jegyzetelni érdemes a kurzusok alatt, hiszen annyi információt lehetetlenség megjegyezni, amennyit Karolina rádzúdít majd.  Az elméleti oktatás mellett természetesen a gyakorlati elsajátítás a legfontosabb, így a tanítványok arcának egyik felén az oktató végzi el az adott műveletet, míg a másik oldalon már ők maguk gyakorolják a tanultakat. Mi megyünk, tanulunk, beszámolunk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások