Divat

Zéró retus és smink

3640

Ti küldtétek a linket, ti hívtátok fel a figyelmünket a cikkben szereplő hírre, köszönjük! Szóval sajnos már oda jutott a világ, hogy hírértéke van annak, ha egyes sztárok úgy kerülnek egy magazin fedőjére, hogy se sminkesek hada, se jótékony számítógépes utómunka nem tunningolt az ábrázatukon. A francia Elle magazin 2009-es áprilisi számának borítóján Monica Bellucci, Sophie Marceau, Inès de la Fressange, Anne Parillaud, Karin Viard, Charlotte Rampling, Chiara Mastroianni és Eva Herzigova smink és pixelplasztika nélkül szerepelnek. Az áprilisi szám tehát nyolc különböző címlappal került az újságárusokhoz, az összes címlapfotót Peter Lindbergh német fényképész készítette.

A magazin valószínűleg a természetességet akarta hirdetni, meg szerette volna mutatni az olvasóknak, hogy ezek a nők semmiben sem különböznek tőlük, vagy ők nem különböznek semmiben ezektől a hírességektől. A mesterséges szépítéstől való mentesség mellett a címlaplányok szerelése is teljesen átlagos, hétköznapi, semmi jele a divatmagazinoktól megszokott sikkes, csillogó glamournak. Monica Bellucci egy egyszerű V-nyakú vajszínű felsőt, Eva Herzigova egy fehér inget, míg Sophie Marceau egy kinyúlt fekete pulóvert visel, ahhoz hasonlót, amilyet közülünk is bárki felhúz otthon. A frizura sincs centire belőve, mindhárom képen látható nő haja a természetes kócosság jegyeit mutatja.

Nektek mi a véleményetek? Örültök, hogy az egyik vezető magazin a természetesség mellett kampányol, vagy szörnyűnek tartjátok a címlapokat?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások