Divat

Az outletek mesés világa

3648

Minden ott kezdődik a boltban: a polcon meglátsz egy szépséget, amire rögtön rányúlsz. Odamész, leakasztod, szerelembe esel, megfordítod az árcímkét és sokkot kapsz: mintha megcsalt volna rohadék. Ezt a pofátlanságot! Hogy lehet elkérni egy kisebb vagyont egy darab textilért? Hát így, szó nélkül! Aztán csüggedten visszaakasztod, elbúcsúzol tőle, de még mielőtt végleg feladnád, jobban teszed, ha végig követed a hőn áhított darab sorsát, mert valószínű, hogy legújabb kiválasztottad nem is olyan soká egy méretes ruhakupacban landol majd valamelyik outletben.

De én őt akarom!

Persze türelmesnek kell lenned, mert sanszos, hogy csak a szezon végén gabalyodhattok össze az ominózus textillel, mert hát a cégek sem hülyék, miért adnák olcsón a portékáikat, ha van olyan aki iszonyú drágán is megveszi. Először nagyon rosszul tud esni az a sok nulla az árcimkén, de jó hír, hogy rajtad kívül még jó sokan úgy gondolják majd, hogy ez a szerelem nem ér meg ennyit, szóval ők is hasonlóan tesznek mint te: csendben továbbállnak. Szezon végén pedig még mindig ott figyel a ruhácska, mert a kutyának sem kellett ennyiért, a cég meg fél, hogy rárothad a nemes anyag, így elpasszolják az outletükbe. Az árak itt már jóval barátságosabbak, de mielőtt megesne a szíved a ruhagyártókon, gondolj bele, hogy ők még mindig bőven jól jönnek ki a bizniszből, na de nehogy már a pénz álljon közéd és választottad közé. Ha mázlid van és kifogod a friss szállítmányt, csodás dolgokat találhatsz és jó eséllyel veszel egy komplett szettet abból az árból, amit az üzletben mondjuk egy kardigánért kicsengettél volna. A jó időzítés tényleg fontos, mert az outletek bár egyre népszerűbbek, még mindig szenvednek a szélsőséges méretek kínálata nevű gyermekbetegségében. Ha nem vagy cérnavékony, de botticellisen dús idomaid sincsenek, akkor sem kell feladni a kutakodást, mert ha jókor nézel be az outletbe, minden termékből találsz konfekcióméretet.

Egy olcsó (!!!) de jó minőségű ruhákkal teletömött bolt könnyen előhozza az Alíz csodaországban feelinget, így heves mozdulatokkal kísérve belezúzol a közepébe, és akkor meglátod Őt! Még mindig jól emlékszel arra a kellemes színre amire már hónapokkal ezelőtt felfigyeltél, így kicibálod a kupac mélyéről a választottadat. Milyen meggyötört, milyen gyűrött, de te változatlanul érzed, hogy megtaláltad. Aztán felpróbálod és eltölt a beteljesedés jóleső érzése: ó igen, ez lesz az. Kijössz és leesik, hogy még bőven belefér, hogy beújíts egy táskát vagy egy cipőt a legújabb szerzeményedhez. Megállsz a kiegészítő szekció előtt, és nem hiszel a szemednek, az a bőrtáska, amiért annyira sajnáltad a fél fizetésed, szintén negyedáron eladó. Jöhet az is, hiszen mindig szükség van egy strapabíró bőrtáskára, de nem kell túl sok érvvel győzködnöd magad, hiszen már a kasszánál állsz, mosolyogva csengetsz, mert ez tényleg jó üzlet volt. Kilépsz a boltból, visszanézel, rögzíted a ruhakupacok álomszerű látványát, belenézel a zacsiba és eltölt a felemelő érzés: jó bevásároltál, de mégsem kell vajaskenyéren tengődnöd a hónap további felében.

Valami új, valami más

Az outletek egyik hátulütője, hogy legtöbbjük a városon kívül van, így autó híján elég nehéz megközelíteni a ruha-szentélyeket. Van egy jó hírünk: ennek most vége, hiszen a GAS megnyitotta második outlet üzletét a GL outletben, ahol féláron vásárolhatsz farmert, pólót, pulcsit és kiegészítőket, s újdonságként kissé hibás termékeket is, hogy még lejjebb mehessen az ár. Ha pedig igazi különlegességre vágysz, érdemes benézned a Daróczi úti üzletbe, hiszen a polcokon olyan cuccokat is találhatsz, amik előtte még nem voltak kereskedelmi forgalomban, vagyis csak egyetlen darab található belőlük. Ki ne szeretne egy olyan holmit, ami sosem jön szembe az utcán, ami teljesen egyedi, és ami miatt büszkén lehet állni az irigykedő tekinteteket? Naugye. A ruházati cikkeken felül napszemüvegek és optikai keretek közül is válogathatsz a Laurentes Optika széles kínálatából. Az egyre erősebb napsütésben erősen javasolt napszemüveget hordani, és ha már viseljük, persze hogy olyat választunk, ami egyszerre illik az egyéniségünkhöz és öltöztet is. A Police, Givenchy, Furla, Chopard márkák termékei megfelelnek a kritériumoknak, hiszen azon felül, hogy megóvják a szemed egészségét, még hiperdivatosaik is. Nézz be, válogass, és tudod, outletben vagy, így nem kell visszafognod magad!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások