Közösség

Milla és Brad a mikrofon mögött

3619

Egy csokornyi az éneklésre is kapható hollywoodi sztárok produkcióiból (kivétel Johnny Depp, aki csupán gitározik). Saját állandó zenekar, alkalmi felállás vagy pusztán egy film kedvéért létrejött dal - nézd meg, hogyan zenélnek a mozi jelenlegi (fél)istenei és istennői. Van, amelyik kínos lesz.

Milla Jovovich: Gentleman Who Fell

Talán meglepő, de a legtöbbször csak az "isteni" jelzővel emlegetett topmodell/színésznő Millának már a kilencvenes évek közepe óta jelentek meg lemezei különböző műfajú dalokkal. Alább egy viszonylag új szám hallható bűbájos, fekete-fehér videóklippel kísérve.

David Hasselhoff: Hooked On A Feeling

A szőrös mellkas borotválatlan királyának, vízimentő Mitch Buchannonnak és világmentő Michael Knightnak ezt a régi-régi slágerét vétek volna kihagyni kis válogatásunkból. (A magam részéről egyébként már a kezdéstől borsódzik a hátam, persze biztos van olyan ember, aki szereti...)

Bruce Willis: Devil Woman

Az akcióhősként befutott Willis kifejezetten bluesban utazik: évek óta rendszeresen koncerteznek zenekarával, amely felettébb fantáziadús módon a Bruce Willis Blues Band nevet kapta. A lenti felvétel a Sin City című film premierjén készült. Kicsit hosszú, de Willis megmutatja rajta például azt is, hogy hogyan kell térdre zuhanva szájharmónikázni.

Johnny Depp, Shane McGowan and the Popes: That Woman's Got Me Drinking

Depp a Karib-tenger kalózainak forgatása óta állítólag Keith Richards (Rolling Stones) cimborája, de gitározott már Iggy Popnak is. A lenti, 1994-es dalt szintén előadta élőben McGowannel és a Popes-szal, ám a klip Depp rendezésében és főszereplésével olyan erős lett, hogy annak van itt inkább a helye. A cselekmény dióhéjban: Johnny ájulásig issza magát egy nő miatt. (A pult mögött maga Shane McGowan folkpunk-énekes méri a szeszt. Ő amúgy nem éppen józan életviteléről és ápolt külsejéről híres.)

Jim Carrey: I Am The Walrus (The Beatles)

A gumiarcú Carrey karaokezott már legendás hippislágert a Kábelbarát című vígjátékban, a következő felvételen pedig újabb hatvanas évek végi dalt énekel fel vonóskísérettel. Az eredetileg Lennon által előadott I Am The Walrus-t (Én vagyok a rozmár), amelyet az Alice Csodaországban ihletett, Frank Zappától az Oasisig sokan feldolgozták, és valamiért, hehe, Carrey személyiségéhez is stimmel.

Scarlett Johansson: Falling Down (Tom Waits)

A hatalmas szemekkel pislogó hollywoodi üdvöske kizárólag Tom Waits számait dolgozta fel a debütáló albumán - természetesen nem a karcosabbakat, hanem a dallamosabb balladákat. Nos, elfogultságot jelentek be: az említett úriember zenéjét kifejezetten kedvelem, ezért azt kell mondjam, hogy ezt ebben a formában inkább nem kellett volna. Akit érdekel, az itt meghallgathatja az eredeti számot.

Steven Seagal: Girl It's Alright

Seagal, aki keményöklű akciószínészként körülbelül három fajta (szigorú, szomorú, mosolygós) arckifejezést szokott alkalmazni, ebben a klipben érzőszívű, ám nagyon laza szerelmes popsztárként viselkedik. Viccnek jó, én legalábbis nevettem.

Brad Pitt: Midtown

Pittet, aki meglehetősen ritkán fakad dalra, egy korai, itthon nem forgalmazott mozijában, a Johnny Suede-ben láthatjuk/hallhatjuk egy rövid részlet erejéig. Brad klasszikus rock'n'roll-frizurája csak a kezdet, a nagybőgőt ugyanis maga az ifjú Samuel L. Jackson pengeti a háttérben.

Juliette (Lewis) and The Licks: Search And Destroy (The Stooges)

Az egykori született gyilkos Juliette egy ideje már csak a rockzenének szenteli magát. Együttesével többször jártak Magyarországon, saját számok mellett a Rolling Stones, az AC/DC vagy akár Donna Summer egy-egy dalát is játszva. Alább épp Iggy Pop régi zenekarának, a Stoogesnak egyik klasszikusát adják elő kellő vehemenciával, közbeszúrva egy ugrást a közönség soraiba.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások