Szépség

Kend magadra

3540

Legtöbben azt hiszik, hogy a különböző gyümölcsök csak evésre termettek, és csak a szánkon keresztül juttathatjuk a bennük levő vitaminokat a szervezetünkbe. Ez egy hatalmas tévhit! Ha ez így lenne, akkor miért használna fel megannyi gyümölcsöt és növényt a szépségipar? Ha jól megnézzük, a legtöbb sampon, és krém reklámjában elhangzik valamilyen gyümölcs neve. Oké, hogy manapság azt a kort éljük, ahol a mosogatószer valódi citromot tartalmaz, a citromlében pedig mondhatni citrom sincs…így talán arról sem lehetünk meggyőződve, hogy a különböző termékek valójában olyan sok gyümölcsöt tartalmaznak.

Ezen gondolkodva jutottam arra az elhatározásra, hogy ha egy arckrémben ott van egy bizonyos gyümölcs vitaminja, de csak bizonyos mértékben, hiszen mellette ott a sok színező- illetve illatanyag, akkor miért ne tegyem a bőrömre/hajamra a gyümölcsöt közvetlenül? El is kezdtem kutakodni a neten a gyümölcsös bőr- és arcpakolások után, és találtam is szép számmal, ezek közül valamennyit ki is próbáltam.

Sajnos olyan a bőröm, hogy egyszer zsíros, máskor meg úgy hámlik, hogy nem győzöm radírozni. Nekem találták ki a banánt. Egy fél banánt összetörtem villával, raktam hozzá pár csepp mézet, összekevertem, és máris mehetett a megtisztított arcomra. Kicsit gusztustalan, de fél óra után lemosva máris megtapasztaltam a hatását. Hidratált érzés, és tényleg nem volt se zsíros, se száraz a bőröm. Zsíros bőrűeknek ajánlom a citromos-uborkaleves “tonikot”. Szinte mindegy milyen arányban keverjük el a két hozzávalót, ideális a fele fele arány. Vattapamaccsal felvihetjük az arcunkra, és máris matt a bőr felülete. A hajamra a narancsos-mézes pakolást próbáltam. Egy fél narancsot kicsavartam, két evőkanál mézet tettem hozzá, elkevertem, és hajmosás után a vizes hajamra öntöttem, majd lemostam. Nem csak jó illatot adott a hajamnak,de érezhetően simább is lett tőle. Ami nálam nagy szám, ugyanis naponta vasalom a loboncomat, és sűrűn is mosom, így viszonylag gyorsan zsírosodik. A narancs a sava miatt a zsírosodás ellen tesz jót, a méz pedig köztudottan fényesíti a tincseket.

A haj fényessége érdekében jót tesz még a kamilla-tea - állítólag világosítja a szőkék haját -, és a méz elegye is. Kipróbáltam még a sörös-tojás sárgájás hajpakolást is, de ezzel nem tapasztaltam különösebb hatást, és büdös is lett a hajam, és moshattam meg újra. Ennek ellenére én azt mondom, hogy merjetek kipróbálni új dolgokat, ártani egyik sem árt. Egyszóval mindenkit buzdítok a gyümölcsök ilyen módon való felhasználására, mert nem csak olcsóbb, de hatékonyabb is sok mesterséges terméknél.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások