Divat

Kifutóra gördültek az MBT-k!

3605

A Millenárison megrendezett 2009-es tavasz-nyári rendhagyó MBT bemutatón először nem értettem, hogy a maszáj harcosok mit is keresnek egy ilyen ultramodern lábbeli show-ján, de persze később mint sok minden másra, erre is fény derült. Azt kijelenthetjük, hogy ilyen jól szervezett, profi és színvonalas bemutatót régen láthattunk, minden precíz és kellően átgondolt volt.

De hogy hogyan is jönnek a maszájok a gördülő anticipőhöz, amely a természetes járás érzését adja vissza  a mai flaszteren járó embernek? Az MBT feltalálójának, egy svájci mérnöknek egy Afrikai utazás adta az ötletet a lábbeli kifejlesztésére. Afrikai útja során találkozott ugyanis a maszáj néppel, amelynek tagjai nem küzdenek a modern nagyvárosi ember egyik legfőbb bajával, a hátfájással. A mérnök hosszasan tanulmányozta az adott népcsoportot, és megalkotott egy olyan lábbelit, ami ugyanazt az érzést adja vissza, mintha a puha és természetes módon egyenetlen, füves talajon járnánk, akárcsak az afrikai törzs tagjai. Az MBT nevében található M is a maszájokra utal.

Az előző évekhez képest elszaporodtak az MBT-sek az utcán, de még mindig kevés fiatal, huszonéves vesz magának ilyen lábbelit. Ennek persze két oka is lehet. Az egyik, hogy sokan úgy gondolják, még messze vannak a hátfájásos kortól, és ráérnek még ezzel - pedig ez nem így van, a megelőzés nagyon fontos -, a másik ok pedig a divat lehet. A divat, ami még a fiataloknak sokkal fontosabb az egészségnél, az idősebb korosztályokhoz képest. Az elsőn előadások segíthetnek, amelyek meggyőzik a huszonéveseket, hogy időben kell elkezdeni vigyázni az egészségükre, a másodikon pedig az MBT újító tervezői. Az idei 2009-es tavasz-nyári darabok már sokkal divatosabb fazonban és vékonyabb talppal készülnek, hogy jobban illeszkedjenek a fiatalabb generáció igényeihez is. Egy-két darabot mi már ki is szúrtunk magunknak a kollekcióból, amiket szívesen hordanánk!

more

Akárcsak külföldön, ahol például olyan világsztárok viselik az MBT-t, mint Sylvester Stallone vagy Antonio Banderas, az itthoni bemutatón is láthattuk népszerű embereken az MBT forradalmi lábbelijeit. Az eseményen olyan magyar hírességek tűntek fel, mint Katus Attila aerobik világbajnok és a táncparkett ördöge, a Rippel fivérek, Geszler Dorottya, Zalatnai Brigitta és Kovács Kokó István, aki az esemény műsorvezetője, házigazdája volt. A rendezvényen ott volt még Koltai Róbert színművész is, aki az ő sajátos módján elmesélte az MBT lábbelikhez fűződő viszonyát. Koltairól egyébként saját bevallása szerint még a színpadon sem lehet lekönyörögni a kényelmes és egészséges anticipőt.

Mielőtt a modellek lábán megcsodálhattuk volna a lábbeliket, az Attractions látványszínház műsorát tekinthettük meg, bizonyítva, hogy az MBT még a művészeket is megihletheti. A fényszínház műsora után kezdetét vette a több részből álló színvonalas bemutató. Annak ellenére, hogy a hangsúly nem a ruhákon volt, és azok semlegesek maradtak, mégis profin összeállított szetteket láthattunk ötletes megoldásokkal. Az outfittek úgy voltak összeállítva, hogy ne vonják el a figyelmet a lényegről, s mégis passzoljanak a megálmodott stílushoz, és trendiek legyenek. Az összeállítások mellett a modellek is profik voltak, játékosan, átéléssel mutatták be a kollekciót. Takács Mónika stylist munkáját minden szempontból csak dicsérni lehet.

A bemutató első felvonása Afrikáról, a természetes mozgásról és a maszájokról szólt, de a szettek itt is maiak és hordhatóak voltak, a lábbelik pedig innovatívak és modernek. A második részben a kirándulóknak, természetjáróknak megálmodott MBT-kkel ismerkedhettünk meg. A természetjárás után a sportokhoz kalauzolt el a bemutató, hiszen a gördülő anticipő az aktív mozgáshoz is kiváló. A negyedik felvonásban fiatalos szettekkel párosítva csodálhattuk meg ez erre alkalmas MBT-ket, végül pedig elegánsabb öltözékekkel, hiszen ma már ez a lábbeli viselhető öltönnyel és kosztümökkel is. Az idei kollekcióban forradalmi újításnak számít a lényegesen vékonyabb talp, amely ugyanolyan mozgást biztosít, mint elődei, de lényegesen divatosabbak. Ezek közül a divatosabb darabok közül párat mi is ki fogunk próbálni, erről pedig egy kis beszámolót majd olvashattok itt a cotcoton!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások