Divat

A szinglik öltöztetője

3615

Azok, akik Szex és New York fanatikusok, biztos ismerik Patricia Field nevét. Patricia az a divattervező-stylist, aki a hat évadon keresztül és az eddig elkészült egy nagyjátékfilmben öltöztette a négy szinglit. Hogy ki is Patricia Field, és hogyan lett ő a barátnők hivatalos öltöztetője, most természetesn megtudjátok. A stylist élete egyébként nagyon is aktuális téma, hiszen készül a film második része, amelyben a pletykák szerint Vivienne Westwood pályázik az öltöztetőnői posztra... Vajon a producerek hagyják, hogy kitúrják a sorozattal és a csajok stílusával annyira összeforrt Patriciát? Én remélem, hogy nem!

Patricia Field New Yorkban született görög és örmény bevándorló szülők gyermekeként, a dátumról nincsenek források, valószínű a tervezőnő hiú a korára, és inkább titokban tartja. A hatvanas-hetvenes években tűnt fel a divatvilágban, ekkor nyitotta meg első butikját Manhattanben, Greenwich Village-ben. 

1989-ban dolgozott Michael Mann rendező Made in L.A. című filmjében jelmeztervezőként, később ezt még számos alkotás követte, amelyben Patricia felelt a kosztümökért. Például az 1995-ben forgatott Miami rapszódia, amelynek forgatásán barátkozott össze Sarah Jessica Parkerrel. A színésznőnek annyira megtetszett a stylist munkája, hogy 1998-ban, mikor is elkezdték forgatni a Szex és New Yorkot, őt kérte fel Carrie karakterének öltöztetőjének… A többi pedig innen már legenda. Patricia Fieldnek köszönhetjük a Manolo Blahnik mániás írónőt, a tütüt, a Carrie nyakláncot és még sok minden mást.

Patricia utánozhatatlan stílusa itt!

A kultikus szinglisorozat csajait nem volt könnyű meló öltöztetni. A négy főszereplőre olyan ruhákat kellett adnia a stylistnak, hogy a szettek kényelmesek legyenek, de ugyanakkor tükrözzék az adott karakter jellemét, stílusát, és a lányok ruhái között is meglegyen az összhang, ha egyszerre szerepeltek a kamera előtt. Patricia Field stílusáról mindenki tudja, hogy a turkálókban és a nagy divatházak kínálatában is keresgélt darabokat az outfittekhez.

De ugorjunk vissza a kilencvenes évekre.  A Miami rapszódiával egy időben, David Dalrymple segítségével - aki 1994 és 2004 között működött együtt a tervezőnővel  -  megalapította saját márkáját a House of Field-et. Szintén ebben az évben nyitotta meg második New York-i üzletét, amely a Soho negyedben található.

A Szex és New York után jelmeztervezője volt még Patricia a Betty a csúnya lány és az Ördök Pradát visel produkcióknak is. Hatszor jelölték Emmy Awards-re, ebből ötször a Szex és New York miatt, a díjat kétszer nyerte el. A Costume Designers Guild Awards-ön hétszer kapott jelölést, és négyszer vihette haza . 2006-ban kapott jelölést a BAFTA Awards-ön és az Academy Awards-ön is, mindkettőn az Ördög Pradát viselért, de egyik esetben sem lett övé a kitüntetés.

A Szex és New Yorkkal világhírű lett a divatiparban, így nem csoda, ha már a Coca Cola ligth-hoz tervezett négy különleges palackot City Collection néven, és a Marks and Spencernek pedig egy limitált kollekciót is megálmodott.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások