Közösség

Mindenki azt játssza, hogy boldog

3588

A srácok eveznek, a lányok bringáznak, és újabb menta dugta ki az arcát. Ez a szerkesztőségünk teraszáról jelentett helyzetkép. Közben megjöttek a gólyák Darányba, és a füsti fecskék is visszatértek Afrikából. Vasárnap, amikor mentem haza a cotcot bazárról, eszement napsütés után volt épp a városi lakosság, mindenki normális tempóban közlekedett, a buszon kedvesen viselkedtek az idegenek egymással, egyszóval nyugi volt és öröm. Tényleg nagyon hiányzott már egy kis fény, hetek óta feszült volt mindenki a környezetünkben, többen mondták: „Alig várom, hogy beleköthessek valakibe és levezethessem a feszültséget!”

Gólyák

Pár éve webkamerát tettek Darányba, egy gólyafészekhez, amin keresztül a szerkesztőségünk figyelemmel kísérte a gólyacsalád ténykedését. Először jött egy madár, megvárta a párját, aztán lettek kis gólyáik, majd augusztus végén elreppentek. Közben volt dráma, mert az egyik fióka eltűnt. Kiderült, hogy elpusztult, így kilökték a fészekből. Idén már türelmetlenül vártuk, mikor bukkannak fel újra, és március 22-én végre megjelentek. Nem sokat vacakoltak, gyorsan raktak három tojást, és most költés van. Minden nap megnézzük a gólyákat Darányban, olyan cukik. 

Fecskék

Minap kaptunk egy levelet a Magyar Madártani Intézettől, amelyben örömmel közlik, hogy megjöttek a fecskék, amik a napokban érkeztek meg hosszú afrikai útjukról. A  füsti fecske a legismertebb fecskefaj! Ausztrália kivételével Európában, Afrikában, Ázsiában és Amerikában is megtalálható. Színe felül sötétkék, szárnyai fényes feketék. Alsó teste fehér, torka piros, jellegzetes villás farkáról könnyen felismerhető. A hirtelen bekövetkezett meleg idő kedvez a hazatért fecskéknek, mert bőven találnak a táplálkozásukhoz szükséges rovarokból.

Emberek

Van, akiket megvisel ez a hirtelen hőmérsékletváltozás és a PMS-hez hasonló tüneteket produkálnak, bár előtte azért voltak kikészülve, mert hideg volt. Komolyan nekik semmi sem jó?! Szóval örülünk a tavasznak, még akkor is,  ha kicsit hasonlít a nyárra.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások