Divat

Lődd be magad Varga Zsuzsával!

3577

Elég régóta nem jelentkezett a "Lődd be magad" sorozat újabb résszel, de most pótoljuk a mulasztást, sőt újítunk is! A cikksorozatban most először - de semmiképpen sem utoljára - egy magyar énekesnő stílusát elemezzük! De lássuk is a hozzá tartozó öt állítást, hogy megtudjátok, vajon ti őt követitek-e?

1. Halmozod a színeket, lila, zöld, kék, sárga, narancs, pink, bármi jöhet!

2. A hajadat gyakran hordod két copfba kötve vagy befonva, olyan kislányosan bájosan!

3. Te magad sem tudod, hogy az életed során eddig pontosan hány darab piros - vagy más színű - tornacsukát fogyasztottál el!

4. Általában sportosan, kényelmesen öltözöl, csak ritkábban veszel fel ruhácskát, nőcisebb cuccokat!

5. Ha éppen olyan kedved van, akkor vagányan feketébe és bőrkabátba bújsz, persze akkor is van valami színes rajtad, például a piros tornacsukád!

Ki is mai stílusikonunk?

A Lődd be magad rovat magyar művészekre való kiterjesztését nem is kezdhettük volna mással, mint Varga Zsuzsával. Ő az az énekesnő, aki évek óta jelen van a zeneiparban, ma már kiforrott stílussal bír, és a Venus-os felbukkanása óta hatalmas változáson ment keresztül - már ami a divatot illeti. Szólókarrierje kezdetével a stílusa is átalakult, de rajongói is vele együtt változtak. Emlékszem tizenévesen még én is ott tomboltam a Venus koncertjein, ma meg odavagyok a Barkácsklub lányoknak című lemezéért is, és azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül!

Zsuzsa stílus képekben itt!

Ki is Varga Zsuzsa?

Varga Zsuzsa 1976-ban született Kecskeméten, ahol elég hamar kapcsolatba került a zenével, a népzenével. Első koncertjére csak az általános iskola nyolcadik osztályáig kellett várni, a középiskolában pedig még inkább a zene felé fordult. A gimi végén került kapcsolatba Zsuzsa a kecskeméti Lazy Bones zenekarral, és közös blues-pop számaikkal egyetemi klubokban, fesztiválokon léptek fel. Az énekesnő később klasszikus- és dzsessz-éneket is tanult, majd Pécsett járt egyetemre, művelődésszervező-, később média-menedzser-újságíró szakra. A Lazy Bones Venus-ra változtatta a nevét, és 1999-ben kiadták az Egy új érzés, majd 2000-ben A világ közepén című lemezüket, amelyekkel hatalmas sikereket értek el. Később Zsuzsa csatlakozott a Dubcity Fanatikz jazz-hip-hop formációhoz, akikkel turnézni indultak.

Zsuzsa jelenleg szólóban nyomul, ami 2002 óta tart. 2003-ban jött ki első önálló lemeze, a Szívadóvevő. Ezt az albumot a legjobb hazai poplemeznek járó Fonogram-díjra jelölték. 2004-ben első ízben készített Zsuzsa betétdalt egy filmhez, a Rap, revü, Rómeóhoz. Legutóbbi lemeze, a Barkácsklub lányoknak 2007-ben jelent meg, de a Lányok másra várnak című dalhoz készült klipet már 2006-ban jelölték a Viva Cometen a legjobb klipek között, 2007-ben pedig a második kisfilm, amely a Be infected című dalhoz készült elnyerte a díjat.


szólj hozzá: Varga Zsuzsa - A lányok másra

A végére pedig egy kis aktualitás a rajongóknak, akiket Varga Zsuzsa mindig valami különlegességgel lep meg! Az énekesnő myspace-es oldalán nemrég megjelent ingyenes remixválogatás során a legfiatalabb, feltörekvő DJ generációval dolgozott együtt. Ennek az együttműködésnek az apropóján 2009. április 11-én a Trafóban fellépnek a budapesti DJ-lányok, a tizenéves Kitten Killerz, és például a Kollektíva partykról is ismert Tits&Clits duó. A DJ-kel kiegészült Zsuzsáék garantáltan megtáncoltatják a közönséget, és ami még jó hír, hogy kilenc és tíz óra között minden csaj ingyen juthat be a bulira, szóval megéri kezdésre odamenni!

Sorozatunk előző részei:

Lődd be magad Alison Goldfrappel!

Lődd be magad Roisin Murphy-vel!

Lődd be magad Sarah Jessica Parkerrel!

Lődd be magad Scarlett Johanssonnal!

Lődd be magad Katie Holmes-szal!

Lődd be magad Gwen Stefanival!

Lődd be magad Rihanna-val!

Lődd be magad Juliett-tel!

Lődd be magad Agyness-szel!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások