Lélek

Nálatok laknak-e szellemek?

3560

Azok az emberek, akik nem észlelnek semmi konkrétat, sokféleképpen képzelik el a szellemvilágot, azoknak pedig, akik látják, vagy valamiféleképpen érzékelik őket, persze mindez könnyebb és magától értetődőbb. Én úgy gondolom, hogy a befejezetlen ügyek, a haláltól való félelem vagy a kivételesen erős kisugárzás okozhatja a mi világunkban hátra maradt lenyomatokat. A szellemfotók egy része bizonyítottan eredeti, nekem mégis furcsa elképzelni az alakot öltött szellemeket, akik például skóciai kastélyokban vagy egyéb túlmisztifikált helyeken kísértenek. Számomra a szellemek inkább erős lenyomatot jelentenek, persze ennek különböző fokozatai szerintem mind elfogadhatóak. Az viszont egészen biztos, hogy teljesen máshogy van ez az egész, mint bárki is gondolná, fel tudná fogni személyes tapasztalat nélkül. Abba most nem mennék bele, hogy ez a „személyes tapasztalat” mennyire kiborító lehet, főleg gyerekkorban, amikor a szülők mindenképpen pszichiáterrel akarnak kezelni egy olyan dolgot, amit ők megoldandó problémának tartanak. Erre persze nem lenne szükség, hiszen azon ismerőseim, akiknek ilyesmi kapcsolatuk van a szellemvilággal, azt ajándéknak tartják.

Nálatok laknak-e szellemek? Nálam négy, talán rokonok, hiszen a lakás mindig is a miénk volt, bár oda is költözhettek. Mindenesetre imádják, mivel pompásan alkalmatos és kényelmes helyet kínálok nekik, ugyanis egy kész trófea- és Napóleon-múzeumban van szerencsém tengetni mindennapjaimat.

Régebben iszonyatosan féltem tőlük, de aztán rájöttem, hogy szerencsém van velük. Csak négyen vannak, kölcsönösen kevéssé érzékeljük egymást, és igen ritkán zavarnak csak alvás közben. Ami engem otthon igazán zavar, az a macskám. Mármint félreértés ne essék, imádom a kis dögöt, csak mivel az állatok érzékelik a mozgásban lévő szellemeket, néha jól beparáztat, amikor a semmibe bámulva totálisan felborzolt szőrrel fúj és nyávog.

Ez persze nem mindenkinél van így, bizonyos dolgok, tárgyak, de maguk az emberek is magukhoz vonzhatnak szellemeket, van olyan ismerősöm, akinek a szobájába 26-an próbálnak bepréselődni. A barátomék lakásában szintén sokan vannak, ártó szándékúak, és sajnos főleg a lányokat találják be éjjelente. Az ilyen szellemek jelenléte nagyon eltorzíthat egy embert, jelenlétük annyira nyomottá és depresszióssá tehet, hogy rossz esetben maradandó következményekkel járhat. A környezetükből való kiszakadás persze nagy megkönnyebbüléssel jár, de az ártó szándékú szellemekkel nem ajánlatos huzamosabb ideig egy légtérben tartózkodni.

Ilyenkor persze van többféle megoldási lehetőség, kezdetnek mehet a szoba/lakás átrendezése, de inkább felújítása. Ez általában bejön, hiszen a szellemek leginkább a bútorokhoz, a lakáshoz, régi életmódjukhoz ragaszkodnak. Nálam valószínűleg két tükör letakarásával már két szellemmel kevesebb lenne, hiszen mindkettő egy-egy tükör előtt ül, illetve mászkál. Bizony, szeretik a tükröket.

Durvább „beavatkozások” is lehetségesek, például, amikor esetleg egy képzett táltos (nem poén, manapság is van ilyen, de erre persze születni kell, szóval vigyázzunk a kamu emberkékkel, hiszen a képzés önmagában nem ér semmit) megnyit nekik egy kaput és elküldi őket. Ez nekem mondjuk sosem volt szimpatikus, hiszen ezt megérezve ilyenkor a környéken lévő összes szellem odagyűlik. Ez meg ugyebár elég rosszul hangzik, hiszen ha rosszul sülne el a dolog, ottmaradnék még több test nélkül leledző lakótárssal, akik ráadásul nem is fizetnek lakbért.

Megjegyezném, hogy nem vagyok szakértő a témában, személyes és közeli (köztük látó és táltos) ismerőseim tapasztalatára építkeztem, tehát a hatujjú cotcot olvasók csak finoman kötekedjenek.

Ti hisztek benne? Nem? Esetleg valahogy máshogy? Nálatok laknak-e?


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások