Lélek

Mert megtehetem

3554

Lehet a veszekedésekből, csakazértis visszabántásokból, sértődöttségből és bizalomvesztésből emelt hegyekből újra nevetéssel és szerelemmel bevetett napfényes rét?
Ha igazán, tényleg, őszintén a másik ember személye, és nem a párkapcsolati státusz köt össze két embert, akkor érdemes megpróbálni ledózerolni azokat. A falakat lebontani türelemmel és őszinteséggel lehet, saját térfélről kiindulva. Milyen is vagyok én? Melyek azok a dolgok, amelyekkel nehezen birkózok meg? Mi az, amivel én saját magam nehezítem meg az életemet, én miből emelek gátat saját magamnak? Otthonról hozott, ki nem mondott, meg nem beszélt, vagy megbeszélt de nem kordában tartott rossz szokások. Ördögi körökké keseredett rossz viselkedések. Ahelyett, hogy örülnék, ha a párom jól csinált valamit, megkeresem, mit tett rosszul. Márpedig enyém az utolsó szó. Meg sem hallgatom, úgyis hülyeséget beszél. Ne bánts, mert visszacsap a bosszúm! Előretámadok, de te nehogy visszaüss!

A visszabántás ugyan átüti a falat, de a fájdalom még magasabbra húzza azt. Szúrás helyett nem szégyen megmutatni a másiknak, ha valóban fájdalmat okozott. Én magamról beszélek, elmesélem, hogy mit hogyan élek meg. Te is beszélj magadról, kíváncsi vagyok rád. Nem rágjuk egymás szájába, nem csapkodjuk a hibákat a másik fejéhez. Nem úgy szántad? Bennem mégis így csapódott le. Érted? De jó, akkor biztosan vigyázol majd legközelebb.

Te, akit már nem is látok teljesen tisztán, valóban te vagy, aki nekem kell? Tudom én egyáltalán, hogy mit akarok? Családi rosszallásokból, megszokásokból, kudarcokból és kishitűségből készítünk hamis szemüveget, amin keresztül nem vesszük észre nyújtózó vágyainkat. Ha mégis meglátjuk, akkor tudjuk-e mit keresünk a másikban, ami a legjobbat kihozza belőlünk? Tudja is vajon nyújtani természeténél fogva?  Biztonság. Elfogadás. Támogatás. Kritika. Ösztönzés. Hogy felnézhessek rá. Hogy uralkodhassak rajta. Hogy a hátországa lehessek. Hogy ő legyen a közönségem. Karikázza be a megfelelő(ke)t.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások