Közösség

Utópia

3545

1. Minden autón kötelező a kapaszkodó biciklistáknak. Természetesen a gépjárművek mindkét oldalán. Ha hegyre fel megy, és kettőt ráüt a kerékpáros, akkor kötelező 25-30-ra lassítani(vagy kérésre még jobban), és így felhúzni. Természetesen ez ugyanígy érvényes a sík terepre is, bár itt a csúcsforgalom miatt erre nincs szükség...:)

2. A csúcsforgalomban minden autónak kötelessége a legjobban jobbrahúzodni, hogy a mellettük suhanó kerékpároknak minimum 1 méter szabad helye legyen. Ha kétsávos az út akkor természetesen csak egy forgalmi sáv használható minden benzinüzemű járműnek.

3. Minden autó oldalán kötelező dudagomb(természetesen mindkét oldalon), amit a gyalogosok és kerékpárosok is megnyomhatnak. Ilyenkor egy, a külsővel azonos hangerejű duda szólal meg a műszerfal alól 3 másodpercre, majd 5 másodpercenként még 5-ször ismétlődik. Kerékpárosra, gyalogosra dudálás esetén ez a rendszer automatikusan és leállíthatatlanul 5 percig üzemel.

4. Egyedül közlekedő autósnak kötelező felvenni bárkit, aki bekéredzkedik hozzájuk. Öregeket, terheseket, kismamákat, sokgyermekeseket kötelesek előre megszólítani. Éppen ezért, az autók szélvédőjének felső részén egy fehér táblára táblafilccel kötelező kiírni az aktuális úticélt még az elindulás előtt.

5. Belvárosi utcák járdáin 2 babakocsi szélességű flexelőkocsik járőröznek folyamatos korongpörgetéssel, az illedelmes parkolás elérése érdekében. Ugyanez bicikliutakon is.

6. A légkondicionáló bekapcsolásakor a kipufogódobra kötelezően felszerelt nyitó szelep 10%-ot az utastérbe fújna a kipufogógázból.

7. Mosolygásszabály! Minden olajüzemű jármű vezetője köteles fülig erő szájjal mosolyogni minden emberi erővel hajtott jármű vezetőjére és természetesen a gyalogosokra is.

8. A gépjárműadó 5-szörösére növelése után minden gyalogos aluljárót át kell alakítani autós aluljáróvá, és a kereszteződés közepén parkot csinálni.

9. A zebráknál felszerelt "várjongomb" átköttetik az autólámpákra. Alapállapotban a zebrán mindig zöld lesz, és a gomb megnyomása után is csak 2-3 perccel vált, éppen úgy mint most.

10. Aki terepjáróval autózik a városban, annak kötelező szalonnával bélelt fekete gumicsizmában vezetni, és lilahagymát reggelizni, és kolbászszagú wunderbaumot lógatni a tükörre. Ezenkívül minimum 20 centis pödörbajszot köteles viselni és micisapkát! A csomagtartóján minimum 20 liter moslék szállítása kötelező pléhvödörben.

11. Forgalmi sáv mellett parkolva tilos a bal oldali ajtókat használni, át kell mászni az anyósülésen ha ki akar szállni. 2 éven belül az összes bal oldali ajtót be kell hegeszteni, ez a feltétele a parkolási engedélynek.

12. A mozgássérült igazolványokon(ingyenes parkolásra jogosító) a hivatal köteles feltüntetni a fogyatékosság tárgyát és százalékértékét. Amennyiben ez nem állja meg a helyét, a rendőr igazoltatáskor pusztakézzel, gumibottal vagy lőfegyverrel jogosult az adott százalékú mozgáskorlátozottságot előidézni. A csalónak ezt meg kell köszönnie, ha még bírja!

13. Az ablaktisztítást végző úgynevezett ''ablaktisztító spricni'' azonnali hatályú betiltása statáriális börtönbüntetés terhe mellett. Aki nem szerelteti ki annak hideg üdítőt kell benne tartani, és ezzel kedveskedni minden arra járó gyalogosnak a piroslámpánál.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások