Étel+Ital

Biolevet mindenkinek!

3537

A mezőgazdaságban, illetve az ott termesztett gyümölcsök, zöldségek, növények termesztésénél bio szóval jelölik az ökogazdálkodásokat. Tehát azokat a helyeket, ahol a növénytermesztésnél nem használnak műtrágyát, szintetikus növényvédő szereket. Sőt vannak olyan biodinamikus termőföldek is, ahol nem csak komposzttal, de növényi alkotókból álló és kvarckristályokkal kiegészített készítményekkel is kezelik a földeket, sőt itt még a Hold állását is figyelembe veszik a vetésnél.

Biolevek

Jó kérdés, hogy miért nem jobb esetleg egészben megenni a gyümölcsöket és zöldségeket, miért kell lé formájában? Amennyiben végiggondoljuk a táplálkozásunkat, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy bár eszünk gyümölcsöt, zöldséget, de nem annyit, mint amennyit a táplálékpiramis megkívánna. Ráadásul nem is mindig vagyunk éhesek, és néha-néha egy alma is rendesen meg tudja tölteni a hasunkat. Viszont, ha minden nap iszunk néhány deci biolevet máris sokat áldoztunk az egészség oltárán, mert ezek nagy segítséget nyújtanak a zöldség és gyümölcs pótlásban. sokféle kiszerelésben kaphatóak, felbontás után akár egy hétig is elállnak, becsusszanthatjuk a retikülünkbe, a munkahelyünkön is fogyaszthatjuk, órákon, edzésen, bárhol. Fontos a bio jelző a gyümölcslevek előtt, hiszen ezek nem tartalmaznak tartósítószereket, növényvédőszer-maradványokat, nem hőkezelték őket, nincsen bennük hozzáadott cukor sem. A bioleveknek különösen magas tápanyag- és ásványi anyag tartalommal bírnak, és egy bio baracklé össze sem hasonlítható a jól ismert, cukrozott, gyümölcsitalokkal.

Nem próbáltad még?

Amennyiben nem kóstoltál még bioleveket, mindenképpen látogass el a Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ Divat-, Szépség- és Egészségnapok rendezvényére. Itt április 2-5. között meg lehet kóstolni és meg lehet szeretni a bioleveket, tíz százalék kedvezménnyel, a Mammut II, második emeletén a hídnál. Itt megkóstolhatod a különböző zöldség- és gyümölcsleveket és olyan készítményeket is, amelyeket otthon képtelenség lepréselni, mint a bio homoktövislé vagy a feketeáfonyalé. A Dr. Steinberger egy német cég által gyártott termékcsoport, főként bioleveket állítanak elő, amelyekhez az alapanyagokat, ellenőrzött biogazdálkodásokból szerzik be, a világ össze tájáról. Azért fontos, hogy német a cég, hiszen Németországban sokkal szigorúbban szabályozzák azt, hogy mi számít bionak. Náluk biotermék az, ami olyan földben terem, amelyen minimum huszonöt éve igazolhatóan vegyszermentes gazdálkodás folyik. Ezt egy hatszögletű, zöld bioemblémával igazolja a Dr. Steinberger cég a palackjain.

De olyan drága!

Sokan azért nem vásárolnak bioleveket, mert él az a feltételezés, hogy nagyon drága. Ami relatíve igaz is lehet, csak ha összehasonlítasz egy cukros, mindenféle adalék- és színezőanyagokkal készült vizet - kóla, fanta, rostos barack üdítőt - ezekkel a biolevekkel, rögtön feltűnik az ízbeli különbség, és akkor még az egészségmegőrző illetve azt károsító hatásokról nem is szóltunk. Fontos belátni, hogy a bioleveleket, nem szomjoltónak isszuk! (Bár a fent emlegetett szénsavas és színezett, ízesített üdítőket sem, hisz köztudott, hogy a szomjat nem oltják, csak feleslegesen terhelik szervezetünket további méreganyagokkal.) Ha szomjas vagy igyál ásványvizet, tisztított vizet, herbateát! A bioitalok elsődleges feladata az egészségünk megőrzése, hiszen mindben rengeteg vitamin, ásványi anyag, és egyéb természetes összetevők vannak, amelyek segítséget nyújthatnak az egészséges életmód, táplálkozás kialakításában.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások