Divat

Mások szemével a világ

3530

Egyrészt szenvedélyesen szeretem a fotókat, a fotóriportokat, azokat a képeket, amik nem pusztán mutatnak valamit, hanem amiktől összerándul a gyomrom, és szinte el sem hiszem, hogy valaki erre képes. Így. Valószínűleg ezért vagyok képtelen fényképezni, mert az sosem lesz olyan, mint amilyet szeretnék. Aztán ott van az is, hogy nem lehetünk mindenhol jelen. Nem nézhetjük meg személyesen minden ország népét, kultúráját, életmódját,  problémáját, de mindenképpen azt gondolom, ezekről mégiscsak tudnunk kell. Ezért falom a jelen korunk történetével kapcsolatos filmeket, dokumentumfilmeket, könyveket, cikkeket és természetesen fotókat. Persze ezek nem lehetnek objektívek minden esetben, de nem is feltétlenül ez a céljuk. Ha saját véleményt akarsz, vagy szánj hosszú éveket egy-egy ország történelmének és helyzetének tanulmányozására vagy látogass oda. Minél többet tudunk, annál kevésbé merünk aztán kinyilatkoztatni, ezért is fontos a megismerés.

Összegűyjtöttünk nektek pár olyan fotóst és munkát, amik szerintünk figyelmet érdemelnek szépségükkel vagy üzenetükkel. Hosszan tudnánk folytatni a sort, de sajnos nem temetkezhetünk ebbe a végtelenségig. Ne csak a galériában szereplő képeket nézzétek végig, hanem a kivezető linkek mögött megbúvó projekteteket is, hisz az a lényeg. Talán saját helyzetünket is átértékeljük picit megint. Legalább öt percre. 

Ja, és a galériaméretek miatt sajnos az eredeti képeket meg kellett vágnunk, ezért innen is elnézést kérünk a fotósoktól. Barbár módszer.

Ide klikkülsz. Vagy a képre.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások