Divat

Lenyűgöző Chanel

3496

A Chanel bemutatta új, 2009/2010-es őszi-téli kollekcióját. Lenyűgöző az egész, persze ez nem csoda, hiszen Lagerfeld minden apró részletre figyelt! Most mi is az érdekes apróságokat emelnénk ki, hiszen ezek teszik annyira varázslatossá az összképet! Kaptunk néhány backstage fotót, amiken keresztül megleshetjük a cipőket, táskákat, kalapokat és ékszereket!

Muszáj a sminkkel kezdeni, hiszen ez most kissé szakít a Chanel visszafogott eleganciájával, és lágy lányos bájt csempész a kollekcióba. Különleges fekete-fehér strasszos sminkeket varázsoltak a modellek orcáira, a szem alsó vonalát kiemelve ezzel. A fekete-fehér színek mellett itt is és a ruháknál is fel-feltűntek a zöld árnyalatai többek között a modellek körmén, de felfedezhetjük a púderrózsaszínt is. 

Chanelek itt!

A kissé barokkos, masnis, nyakat elfedő gallérokat és kézelőket különleges anyaghasznált jellemzi, ám a túlzott romantikából hangsúlyos, sötét és robusztus ékszerek vesznek vissza. A klasszikus fazonú kalapokat is jól megférnek a különös anyagokkal, a tradicionális Chanel kosztümöt pedig a zöld szövettel tette maivá. Az anyagok terén - lévén az őszi-téli szezonra szánt darabokról van szó - nagy szerepet kaptak a kötött kelmék, jó vastag fonalakból készültek a kalapok, és a harisnyák közül is egy-kettő a hagyományos kötött harisnyákra emlékeztet minket.

A plexilapok közé rejtett Chanel 2.55-ös táska újragondolása is érdekes vállalkozás volt a tervezőtől, de biztosan befutó lesz egy-két hírességnél. A pár szezonnal ezelőtt elkezdődött különleges sarokmizéria nem kerülte el a őszi-téli Chanel kollekciót sem, a sarkak folytonosságát középen egy kör alakú gyűrű töri meg. A nekem leginkább tetsző kiegészítő az a cső alakú könyökre húzható darab, amelyet fehér, virágsziromszerű alakzatok díszítenek.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások