Test

Vered Csimpi?

3518

A minap belefutottam egy kérdésbe: lehet annyira kielégültnek lenni, hogy a behatolás nem érzékelhető? Tehát elzsibbadt a szerkezet? Biztosan lehet, tapasztaltam már. Nem szeretjük ezt mondani, de az önkielégítés túlzásba vitele - napi rendszerességgel többször is -, zavarokat okozhat a szexben. Több olyan srác is van a környezetemben, akik függnek az onanizációtól. És ne tessék félreérteni, az önkielégítéssel nincs semmi baj, nem káros, nem vakul meg tőle az ember, nem teszi impotenssé, nem okoz prosztatarákot, nem szőrözi be a tenyeret. Most inkább a túlzott önkényeztetésről beszélünk, ami a házasélet rovására megy. Vannak statisztikák, melyeknek vagy lehet hinni, vagy nem, de ezek szerint a férfiak kilencvenkettő százaléka rendszeresen önkielégít. Pszichoterápiában nagyon sok férfi és nő is panasszal él a - férfi partner - túlzott önkényeztetése miatt. A férfiak énközpontúságát tökéletesen bemutatja az önkielégítést övező megszállottság.

Önszeretni jó!

Az önkielégítéshez tapadó negatív jelzőket a tudomány már a múlt század fordulója után tisztázta. Nemhogy káros egészségi hatásai nincsenek, de kifejezetten hasznos, stresszoldó és egyszerű levezetési módja a szexuális feszültségnek. Az önkielégítéssel senki nem a páros szexet akarja pótolni, mondhatni semmi köze a párkapcsolatokhoz. Maszturbáció során az ember csak önmagára figyel, nem kell a másik igényeit kielégíteni, tolerálni, élvezni. Odanyúl és pikk-pakk végez. Hihetetlen, hogy néhányan akár másodpercek alatt képesek elélvezni, olyan pontosan tudják stimulálni azt a pontot a nemi szervükön, ami tuti orgazmushoz vezet. 

Az önimádat rossz

Számtalan olyan esetről lehet olvasni-hallani, hogy a férfi szinte mindig fáradt, ritkábbak a szexuális együttlétek, mint amennyit a nő igényelne. És egyszer csak kiderül, a fickó nap mint nap kiveri magának. Így a szexuális feszültséget levezette, nincs is tovább miről beszélni. Talán egoizmusból fakadhat ez a szokás, ami nem rossz persze, csak a végletektől lenne jó tartózkodni. Mert bizony sok nőtársamban felmerülnek azok a kérdések, amelyek elbizonytalanítják őket: Nem vagyok jó szerető? Nem elégítem ki? Másra gondol? Rámunt? Minden bizonnyal ezeknek a kérdéseknek nincs alapjuk, egyszerűen az önkielégítés az más, az csak a magát élvezethez segítőről szól, a partnernek nincs köze hozzá, kivétel persze van. Amikor a maszturbációból kimaradt fél kívánná a szexet, de a szerszám elfáradt és nincs szexuális feszültség a férfiban, mert épp elpazarolta, akkor lehet konfliktus. Hiszen csorbul a közös szexualitás, mert azok a szexuális energiák már elszálltak, bele a nagyvilágba (lefolyóba, kukába kinek-kinek cselekedete szerint). 

Mi legyen? 

Nos, ha valaki már belefutott abba a problémába, hogy azért volt kénytelen hiányolni a szexet, mert az ő drágája előszeretettel masztizott, biztosan tudja, hogy ezzel nagyon nehéz bármit is kezdeni. Ugyanis 2009-ben már nagyon kevesen gondoljuk azt, hogy az önkielégítés nem fér meg egy párkapcsolatban. Már, hogy a fenébe ne férne meg? Nem jutunk a pokolra, nem leszünk görbék, fogyatékosok, sőt a szexuális kultúránk elengedhetetlen része, fokozza az orgazmuskészséget. Jótékony egészségügyi hatásairól pedig már hosszú sorokon keresztül értekeztünk. De mi van akkor, ha kifulladás van, és nincs inger, hiába pucsítunk szexi kombinéban nap mint nap vagy hiába sírjuk tele a párnát? Én egyetlen hatásos és teljesen normális módszert tudok megoldásként: szeretni kell a másikat, ami nem azt jelenit, hogy birtokolni akarjuk, mindig csettintésre használni, hanem szabadon engedni és néha kicsit eltávolodni. Minden embernek joga van az intim szférájához, még akkor is, ha két ember intim szférája nagyon közel is leledzik egymáshoz.

Mindenesetre előbb-utóbb a konfliktus fel kell oldani. Zsófi javaslata szerint Erős Pistával kellene bekenni a tenyerét, azoknak a pasiknak, akik a barátnőjük kárára egész nap verik. Ezen nagyon jót derültünk, de persze mégiscsak meg kell beszélnie a csajnak, a pasival, hogy "Ezt most így hogy?" - a híres "riporteri" kérdés után szabadon. Lehet viccelődni eleinte a pirospaprikával, meg elhitetni, hogy meggörbül a háta, megvakul vagy bármi, aztán jöhetünk azzal, hogy "márpedig nekem szex kell, meg foglak csalni és elhagylak!" Csak ez elég hiteltelenül hangzik egy szerelmes nő szájából, aki épp majd megvesz annyira kívánja a szexet a jelenlegi pasijával. Nem akar félre menni, eszébe sem jut más csávó... Egy darabig... Szóval nehéz, de a kommunikáció - nem a hisztéria - némi humorral előbb-utóbb lecsitítja az egószexet a partnerünkben. Reméljük.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások