Szépség

Tavaszi megújulás a ruha alatt

3512

A tavasz minden évben jelentős fordulópont, hiszen hangulatunk mellett külsőnket is érintik a változások: lekerül rólunk a sok réteg ruha, így testünkön kívül a lelkünk is egyre felszabadultabb lesz. A krémhasználat is hasonló a ruhák viseléséhez: ahogy melegszik az idő, egyre könnyedebb és egyre kevesebb rétegre van szükségünk. Télen a hideg, a szél kiszárítja és megvastagítja az arcbőrt, ezért olyan zsíros és tápláló krémeket szeretünk, amik pótolják az elvesztett nedvességet. S bár ezekben a készítményekben a jótékony anyagok nagyon hasznosak, de olyan réteget képeznek a bőrön, amire tavasszal már semmi szükség. A nehéz krémek nem hagyják lélegezni a bőrt, amit legtöbbször a pórusok bánnak, hiszen felületük bezáródik, így felhalmozódhatnak a bőrön lévő szennyeződések és a természetes faggyúréteg. Az eltömődött pórusok nem nyújtanak túl esztétikus látványt, ezért próbáljuk eltüntetni őket korrektorral, alapozóval vagy púderrel, de ezzel csak tetézzük a bajt - főleg napsütésben. Mi a megoldás?

Válasszunk olyan könnyű és vizes krémet, ami könnyen beszívódik, de véd az olykor szeszélyes tavaszi időjárással szemben is. Ha tavaszi krémet vásárolunk, tartsuk szem előtt, hogy ebben az évszakban vízbázisú termékre van szükségünk, szóval mielőtt a pénztárhoz ballagnánk legújabb választottunkkal, vegyük szemügyre összetevőit. Egy körültekintően megválasztott krém még a nyári időszakban is jó szolgálatot tehet, bár a nagy melegben akkor könnyítjük meg leginkább a bőrünk dolgát, ha egyáltalán nem fedjük le semmilyen anyaggal, így nem gátoljuk szellőzését, légzését. Ilyenkor csak a fényvédelemre legyen gondunk, de az erősödő napsugárzásra már az első tavaszi napokon is gondolnunk kell, hisz ekkor bőrünk még teljesen védtelen az erősödő napsütés veszélyei ellen. Fontos, hogy olyan készítményt alkalmazzunk, ami tartalmaz UV-szűrőt. A napvédő krémekhez hasonlóan az arckrémekben, testápolókban is az SPF szám jelenti a fényvédő faktort. Nyugodtan válasszunk magas faktorszámú krémet, hiszen jobb megelőzni a kellemetlen és nagyon veszélyes leégést!

Ha megtaláltuk a legmegfelelőbb krémet, érdemes alaposan felkészítenünk bőrünket az új készítmény mindennapi használatára. Tavaszi mélytisztítással megszabadulhatunk a sok felhalmozódott méreganyagtól, így a hidratálók krémek és még a napfény is jótékonyabban hat majd a bőrünkre, csak úgy szívja majd magába annak minden áldását. Az otthoni arcradírozás ez esetben nem elég, hiszen azzal csak a felesleges szaruréteget távolítjuk el, de nem hatolunk a bőr mélyére. Ha a felületi kezelésnél többre vágyunk érdemes kozmetikus szakemberhez fordulni, aki felméri bőrünk állapotát és ehhez mérten végzi el az arckezelést. Az alapkezelést kiegészíthetjük személyre szabott bőrprogrammal, ami lehet akár ránctalanító, fiatalító, élénkítő-feszesítő, szinte bármi amit bőrünk igényel. A Madonna Szalon az arckezelések széles spektrumával várja vendégeit, kozmetikusaik szaktudásának köszönhetően Te is frissen és megújulva vághatsz neki a tavaszi nyüzsgésnek. A Mammut Divat-, Szépség- és Egészségnapok ideális pillanatok a megújulásra, szakemberektől kérhetsz tanácsokat és segítséget megfáradt bőröd újjászületését illetően.


További szépségtippeket itt olvashattok.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások