Szépség

Gerjesztő illatok

3513

A külső változás mögött persze ott van a belső átrendeződés is, szeretnénk felhívni magunkra a figyelmet. "Minden madár társat választ" és társat választ az ember lánya is. Arról meg nem kell hosszasan mesélni, hogy a párválasztást nagyon is befolyásolja az illat. Illatunkkal szavak nélkül kommunikálunk, egy jól megválasztott parfüm olyan mint egy menő kiegészítő: mesél rólunk. Nem hiába hát, hogy a legtöbb nő több parfümmel van felvértezve. Az egyiktől szende lolíta, míg a másiktól a végzet asszonya, a harmadiktól tekintélyt parancsoló nő. Szóval fontos, hogy hozzánk illő illatot válasszunk, mert a parfümöt is tudni kell viselni, csak úgy mint a vörös rúzst, vagy azt a bizonyos kis fekete ruhát.

Az időjárás nagyban befolyásolja az illatszerekben található olajok párolgását. Bizonyára észrevettétek már, hogy nyáron mennyire fullasztó tud lenni egy nehéz, testes illat viselése. Ezt sosem szabad figyelmen kívül hagyni, különben is kellemetlen, ha tőlünk illatozik egy egész metrókocsi. Szóval ha itt a tavasz, cseréljük le a téli illatainkat valami könnyedebbre, légiesebbre, egyszerűbbre, visszafogottabbra! A legismertebb parfümöknek többnyire létezik tavaszi-nyári megfelelője, ezek alkoholmentes kiszerelések, így nem nehezednek el a bőrön. Fújhatjuk a levegőbe és megperdülhetünk az illatfelhőben, vagy egyenesen a pulzuspontokra (nyak, csukló) pumpálva is használhatjuk. Tavasszal a napsugarak is erőre kapnak, akár néhány óra kinntartózkodás után szép kis pírt szedhetünk magunkra. A parfümözött bőr másképp reagál a napfényre, ezért ha nem akarunk csúnya foltoktól éktelenkedő bőrt, érdemes figyelni, hova is visszük fel az illatot. A foltokat megelőzve bátran parfümözzük a frissen mosott hajunkat ("viseltes" hajon semmi sem mutat jól), de itt is fontos a mértékletesség. Váltani bizony nehéz, pláne ha arról van szó, hogy kedvenc parfümünket küldjük kispadra. A Mammut Divat-, Szépség- és Egészségnapokon olyan széles palettáról szaglászhatunk, hogy biztosan megtaláljuk az új hiperszuper könnyed, flörtölős, magabiztos, bohém önmagunkat. Hogy könnyebb legyen a választás összegyűjtöttük a Douglas Parfüméria tavaszi parfüm-újdonságait.

Prada Infusion d’Iris

A Prada divatház legújabb illata magában hordozza a parfümkészítés ősi és nemes tradícióját. Az illat arisztokratikus összetételeinek hála (narancsvirág, mandarin, cédrusfa, írisz) egy olyan luxus parfümkeráció született, ami egyensúlyt és harmóniát sugall. „Ez az illat olyan, mint egy álom, egy itáliai utazás, mint a frissen mosott lepedők vagy a napsütötte bőr illata. Puha fátyolként burkolja be viselőjét.” - nyilatkozta a parfüm készítője, Daniela Adriner. Az illat reklámarca, az orosz modell, Sasha Pivovarova aki kifinomultságával jól tükrözi a Prada ház hitvallását. Az illatot rejtő nemes üvegből és fémből készült parfümös üveg egyszerű és mégis kifinomult, akárcsak az Infusion d’Iris-t viselő nő.

Ferré Rose Princesse

A rózsa tökéletes formájával, mennyei illatával már ősidők óta a nőiesség egyik szimbóluma, így nem meglepő, hogy az új Ferre illat egy nemes hibrid tavirózsáról kapta a nevét. A kislányos név ellenére az illat olyan öntudatos nőknek készült, akik jól érvényesülnek a modern világ forgatagában. Az orgona, a körte és a magnólia játékos egyvelege kellemes illatösszhangot teremt a modern hercegnőknek. Az egyszerű formájú üveget ragyogó virágmotívumok díszítik, hogy az orrunkon felül a szemünk is élvezhesse a kreációt. Engedjük, hogy a mesék romantikája megelevenedjen a mindennapok szürkeségében, így nappal is bátran viseljük ezt a könnyed, virágos illatot!

Escada Ocean Lounge

Mi más idézhetné fel jobban a felhőtlen nyári hangulatot, mint egy vízparti lounge milliője? Az Escada ház legújabb parfümje pontosan ezt a hangulatot hivatott felidézni. Az Ocean Lounge illat fej jegye tökéletes harmóniája a hűsítő és frissítő egzotikus nyári gyümölcsöknek. A lágy gyümölcs komponenseknek hála ez az illat még a meleg tavaszi időben is könnyedén viselhető, nem nehezedik el a bőrön. A stílusos flakont kifinomult ívek díszítik, rajta egy sima rozsdamentes acélból készült kupak az Escada emblémájával, a külső csomagoláson pedig visszaköszön a már jól ismert Escada-lány grafikája.

Chloé

A Chloé legújabb illatához három arcot is választott: Anja Rubik modell, illetve Clemence Poesy és Chloe Sevigny színésznők személyében. Mindhárom nő jól szimbolizálja, hogy kiknek is készült ez az illatkreáció: olyan szabadszellemű nőknek, akiknek a vérében van a sikk. A frézia, a rúzsa, az uralkodó púderes illat és az ámbra mint alapkomponens tökéletes fúzióját képezi ez a friss és könnyű parfüm. Az üveg tervezőjét egy ráncolódó Chloé blúz ihlette, ezt utánozza a bordázott üveg megoldás. A modern formát kecsesen kegészíti az ovális kerek kupak és a rajta lévő kézzel kötött masni.

Marc Jacobs Daisy

A fiatal és formabontó divattervező, Marc Jacobs már évek óta a divatvilág egyik kiemelkedő alakja. Legújabb illata nem más, mint a fiatal lélek esszenciája: napos, vidám, szabad, friss és természetesen csábító. A Daisy egyszerre játékosan ártatlan és csábítóan nőies. Ezt a kettősséget eredményező eper, viola, grapefruit, gardénia, viola és jázmin szirmok elegye fénylővé és bársonyossá teszik az illatot. Ha ez nem lenne elég, a parfümben lévő vanília és pézsma egy cseppnyi érzékiséggel is felruházza a legújabb Jacobs illatkreációt. Az üveg leghangsúlyosabb elemei a kupakot körülölelő játékos margaréták. A virágok retro hangulatát jól ellensúlyozza az arany nemességét idéző szín, aminek köszönhetően a parfümös üveg egy csepp luxust kölcsönöz a fürdőszobának.

DKNYMEN

Milyen a New York-i férfi? Fiatalos, energikus, kreatív, szenvedélyes, a legnemesebb értelemben vett lázadó. Persze nem kell ahhoz az amerikai metropoliszban élni, hogy valaki a magáénak érezze ezeket a személyiségjegyeket. Ezeknek a férfiaknak készült a legújabb Donna Karan illat, ami dinamizmusával, kalandosságával megfelelő kiegészítője lehet a nagyvárosi férfinak. A mandarin, a boróka, a zsálya, a szantálfa és a cédrus lüktető ereje jól összefér a modern luxus idolképével. Az üveget nem más, mint New York épületei ihlették, a domináns ívek mellett a bronzötvözetű kupak texturált díszcsíkja a beton és a fém minimalizmusát idézik.


További szépség- és egészségtippek itt.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások