Divat

Falatnyi nyár

3502

A fürdőruha vásárlás mindig nagy procedúra, szinte minden lány előre retteg tőle! Meg kell találni a nekünk legmegfelelőbb fazont (ami azért éppen divatos is), persze a megfelelő méretben (van egyáltalán olyan nő a földön, akinek az azonos méretű alsó és felső jó?), a színekről és mintákról pedig már nem is szólva! Az ember lánya egy hét rápihenés után induljon el csak fürdőruhát venni, mert hosszadalmas, fárasztó program lesz úgyis, és lehet eredménytelenül zárul, de azért ne adjuk fel, próbálkozzunk újra, keresgéljünk! Ja, és készüljünk fel a próbafülkék önbizalomgyilkos megvilágítására is!

Hasznos, ha a vadászatra magunkkal visszük az egyik jó barátnőnket, de inkább a legjobbat. A legjobb barátnő tényleg őszintén meg fogja nekünk mondani, hogy "Drága barátnőm, a rövidnacis bugyi fazon még jobban szélesíti a csípődet, nem ez a legjobb választás a számodra!" Abban is komoly segítség, hogy ne kelljen minden alkalommal visszaöltözni és kimenni egy újabb méretért vagy fazonért, őt futtathatjuk bátran. Elengedhetetlen segítség, na. Ha a barinő megvan, és már a boltban vagyunk próbáljunk fel számos fazont és színt, és a választáskor semmiképpen ne hagyjuk figyelmen kívül a próbafülke megvilágítását és a tükör esetleges torzítását sem! Mikor letesszük a voksunkat egy szín vagy minta mellett, ügyeljünk arra, hogy az pozitívan befolyásolja a megjelenésünket, az alakunkat, de leginkább arra figyeljünk, hogy ne feszengjünk benne.

Szerencsére ma már a legtöbb boltban nem kell egy együttes minden tagját kötelezően megvennünk, külön összeválogathatjuk az alsót és a felsőt is, így variálhatunk a színekkel, a fazonokkal, és természetesen a mérettel is, úgyhogy nem kell már feltétlenül sátornyi, lobogó bugyiban és húsbavágó melltartóban feszítenünk Földvár partjain.

Második lecke: az alapfazonok. Mutatunk példákat különböző színekre és mintákra, természetesen mindegyikre nem tudunk külön kitérni, hiszen a variációk száma majdhogynem végtelen, de egy kis trendfigyeléssel segítséget szeretnénk nyújtani a fürdőruhavadász akciótokhoz.

Trikinik

A trikini az a fazon, ami már tavaly is jelen volt, de idén még nagyobb divat lesz. (Ilyenkor van az, hogy az első körben mindenki bizalmatlan, aztán évek alatt eljutunk oda, hogy az adott divatot boldog-boldogtalan viseli, tekintet nélkül arra, hogy előnyös-e rajta vagy nem.) Trikininek azokat a fürdőruhákat nevezik, amelyek még nem egyrészesek, de a jól elkülöníthető felső és alsó rész gyakorlatilag egyben van, mivel a hason átívelő textildarab összeköti a két részt. A trikinik lényegesen kevesebbet fednek el a testből mint az egyrészes dresszek, de valamennyivel többet, mint kétrészes társaik - és izgibben néznek ki, ha a bikiniket már rogyásig unjuk.

Egy trikiniben biztosan merész és feltűnő leszel, nem kell hozzá feltétlenül kifogástalan bomba alak, de tény, hogy a tökéleteshez közel álló lányoknak áll igazán jól. A trikinik fazonja számtalan féle lehet, ebből is érdemes sokfélét felpróbálni, hogy megtudjuk, melyik a nekünk legmegfelelőbb. A trikinik formájukból adódóan könnyen eltorzíthatják az alakot, így a szabás itt talán az átlagnál is fontosabb a pozitív hatás elérése miatt. A fazonon kívül a trikiniknél és az egyrészes fürdőruháknál sarkalatos pont a megfelelő minta megválasztása, hiszen a jól eltalált szín és formavilág optikailag jótékonyan hathat a kilókra. Például ha nem vagyunk éppen nádszál vékonyak, semmiképpen ne tapasszunk magunkra egy vízszintesen csíkos darabot, mert az csak még inkább vastagít majd. Szerencsére az egyszínűtől a virág- és állatmintáson keresztül egészen a csíkosig mindenféle megtalálható már ebből a hibridből. A galériába bekerült néhány hagyományos szabású egyrészes fürdőruha is a trikinik mellé, klikk a képre a tippekért!

Trikinik itt!

Háromszögek

Még mindig reneszánszukat élik a háromszög bikinik. Ma már ebből is többféle fazont terveznek, vannak a tényleg aprócska megkötősek, vannak a kissé tunningolt szivacsbetétesek, és vannak csatokkal ellátott, stabilabb tartást biztosító felsők is. Általában a megkötős bikinikhez megkötős bugyik párosulnak, de sok helyen kínálnak hozzá akár francia szabású alsót is. A színek és minták terén itt is széles a kínálat, bár ezek a fazonok lényegesen kisebb százalékát takarják a testünknek, azért a jó minta és színválasztás itt is elengedhetetlen. A választásnál azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a megkötős pántok mennyire biztosítanak megfelelő tartást melleinknek, kényelmetlen tud lenni, ha folyton igazításra a szorul a bikini felsőnk. Próbáljatok meg minél többet!

A háromszögekért klikk ide!

Top

Nem is olyan régen jelentek meg a divatban azok a fürdőrucik, amelyek nem háromszög felsővel, de nem is kosaras megoldással készülnek, hanem inkább egy csíkra emlékeztetnek minket, amit ilyen-olyan pántokkal és csatokkal rögzíthetünk. Ebben ez esetben nem kell feltétlenül sportos darabokra gondolni, hiszen az anyagválasztás, a díszítés, a pántmegoldás mind-mind csinossá teheti az ilyen darabokat is. Ezek a felsők kitűnő átmenetet képeznek a háromszög és a kosaras melltartók között. Az ilyen daraboknál is jó, ha van nyakba kötős, vagy éppen a melltartókéhoz hasonló pántjuk, így elkerülhető a folytonos igazítgatás.

Topok itt!

Kosaras

A hagyományos kosaras melltartók szinte bárkinek megfelelőek, a nagy melleknek biztos tartást adnak, a kicsiket pedig feltuningolhatják a szivacsbetétek, abban az esetben, ha olyan fazont választunk. A kosaras melltartókhoz is vehetünk megkötős, vagy éppen francia fazonú fürdőruha-alsót is, a színek és a minták sora pedig itt is végtelen, mindenki megtalálhatja az egyéniségének legmegfelelőbbet. Csak a szivacsnál vigyázzunk, nem aranyos, amikor a vízből habtestünkkel kikászálódva nyomkodni kezdjük mellünket, hogy kicsorogjon belőle a szivacsba szívott víz.

Kosarasokért klikk ide!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások