Közösség

Top 5 csajfilm, amitől a pasik rosszul vannak

3483

Mik is azok a TOP5 csaj filmek, amiket minden nő, élete során minimum egyszer, de inkább százszor megnéz. Mik is azok a TOP5 csaj filmek, amik hallatán minden férfi fejvesztve menekül, és élete során a párja min. egyszer megpróbál vele végignézetni.

5. Dirty Dancing

Ebben a filmben minden megvan, ami nekünk kell. Szívdöglesztő (na jó, az akkori divatnak megfelelően szívdöglesztő) Patrick Swayze, első szerelem, nyár, Oscar-díjas zene. Baby szerepébe mindenki bele tudta magát élni, nem volt annyira bomba nő, hogy irigyelhetnénk, az elején elég bénán táncolt ahhoz, hogy elhiggyük, mi is könnyedén megtanulhatnánk a piszkos táncot. Itt hangzik el a filmtörténet egyik leghíresebb mondata, „Babyt senki nem ültetheti a sarokba. „(az igazi fanatikusok már rá is vágták, hogy „ő az, aki megmutatta, milyen ember is akarok lenni. Miss Francis Houseman”.) Lányok százai ábrándoztak arról, hogy egy nap ők is találkoznak egy tánctanárral, aki láttán összeakad a nyelvük, és csak annyit tudnak kinyögni, hogy „egy dinnyét cipeltem” . A pasik azt nem értik, mi a jó abban, hogy huszadszorra is megnézzük a filmet (horribile dictu többen), fennhangon mondjuk a szöveget a szereplőkkel, hamisan énekelünk, alkohol társaságában esetleg még táncra is perdülünk, ha meghalljuk a do you love me-t. Az igazság az , hogy márpedig vannak férfiak, akik komolyan veszik ezt a filmet, komolyan tetszik nekik, (oké, a zene tetszhet nekik, az férfias, ha tudnak rá táncolni.) de ha valaki túlzásba esik, mondjuk ez a kedvenc filmje, esetleg az esküvőjére megtanulja a táncot, őt viszont már nem tudom komolyan venni.

http://image.hotdog.hu/_data/members2/506/677506/images/dirty-dancing2.jpg

4. Pretty Woman

Ez az a film, amit ha egy nő nem látott legalább kétszer, akkor vagy leszbikus, vagy csak biológiailag nő. A sztori természetesen hihetetlen, de a filmben mégis elhisszük Richard Gere-nek, hogy felszedi Julia Roberts-t, aki hirtelen tapló parasztból választékos úrinővé válik, egymásba szeretnek, és élnek boldogan, míg meg nem halnak. Vivi karaktere húsz évre előre bombabiztos és könnyen kivitelezhető jelmez témát adott a lányoknak papok és prostik/ kamionosok és kurvák/ sima farsang/ filmes farsangi bulikra. Én eddig csak ötször találkoztam ilyen jelmezzel, kinek jól állt, kinek nem. És nem biztos, hogy a jól állt itt most bóknak számít. A pasik egyszerűen nem értik, hogy lehet sírni a filmen, mikor happy end, és szerintem kényelmetlenül érzik magukat, mikor a csajok vádló tekintete szegeződik rájuk a film végén: „Látod? Richard Gere mi mindent megtesz a nőért, te meg még a szemetet sem vagy képes levinni…”

3. Top Gun

Ez még tetszhetne is a férfaknak, a sok vadászrepülő és Kelly McGilis miatt, de repülő fanatikusokon kívül még nem találkoztam olyannal, aki komolyan vette volna ezt a művet (cáfoljatok meg fiúk!) A történettel nagyon nem erőltették meg magukat az írók, ellenben Tom Cruise igencsak kidolgozott felsőteste elviszi a hátán az egész filmet. A liftes jelenet, mikor Kelly lélekben üvölti Tom-nak, kapj a karodba bébi, és dugj ágyba azonnal, Tom is elindul felé, a szájuk majdnem összeér, majd hirtelen mégis inkább kiszáll a liftből. Itt következik a férfi-nő kapcsolat filmtörténetileg leghiteltelenebb jelenete: ezután Kelly utána rohan, végigkergeti a városon, letámadja Tom-ot, hogy ő márpedig szereti, és mi az, hogy így elrohan előle, és különben is… Smár, vágás. Ilyet! Mi nők ekkor csak ájuldozunk, hogy mi aztán sose lennénk ilyen bátrak, míg a pasink a kanapé másik oldaláról hahotáznak, hogy a vén tyúk kétségbe lehet esve, ha így letámad valakit, és neki, na, neki ilyen nem kéne (azért kíváncsi lennék, ha Kelly McGillis a József körúton a nyakába ugrana, akkor is azt mondaná-e, hogy na neeeem, ilyen nő nem kéne soha)

2. Igazából szerelem

Ez még kivétel is lehetne, mert humoros, van benne Billy „gyerekek, ne vegyetek drogot, legyetek rock sztárok, és ingyen kapjátok!” Mack , ha igazából nem lenne ott a nyálfaktor skálán tízes nyáladzás. Minden megvan a filmben, amire mi csajok bukunk. Először is itt van Hugh Grant, akiről a pasik egyszerűen nem értik, mit esznek rajta a nők. Hát innen üzenem nekik, hogy azt, hogy olyan cuki, és kész. Másodszor, a szerelemről és a karácsonyról szól. Összejönnek, szakítanak, megismerkednek, újra egymásba szeretnek, és jó palik vannak benne. Végig szól a nyál zene,. Sugababes, Norah Jones, Joni Mitchell, Dido, amiért minden csaj odavan, kivétel nélkül. Nekünk, egyszerű lelkeknek igazából mi kell még?

1. Grease

Musical. Azt hiszem, ezzel a szóval mindent elmondtam, miért nem jön be a pasiknak. (Kivéve a rockabilly arcoknak, de ha már zenés film, de nekik is inkább a Cry Baby és a Ford Fairlaine kalandjai). Nekünk viszont gyerekkorunk alapfilmje, amit átmentettünk a kamaszkorra, majd a felnőttkorra is, míg a végén ott nem tarunk, hogy 30 évesen is tölcsért csinálva a kezünkből kiáltjuk vidáman minden buli végén félrészegen, hogy „You’re the one that I want. U u úúúú „. Ciki nem ciki, mi csajok imádjuk még harmonc évesen is, nem nevetünk Rizzón, mert kovász került a cipójába, és hangosan fújjolunk, mikor Danny szájából elhangzik, a híres „ez a nevem, ne koptasd el” lekoptató duma.


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások