Közösség

A Föld Órája

3480

2009. március 28-án, helyi idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára – a Föld Órájára. Csatlakozz Te is a mozgalomhoz!

A Föld Órája 2009 egy világméretű felhívás, hogy minden egyes ember, minden üzleti vállalkozás és minden közösség cselekedjen. Felhívás a felelősségvállalásra, a fenntartható jövőért való munkálkodásra. Ezen az estén Európától Amerikáig szimbolikus épületek és terek fognak sötétbe borulni. Az emberek a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára, és csatlakoznak ahhoz a mozgalomhoz, melynek célja a természet megóvása, bolygónk jövőjének biztosítása.

A Föld Órája (Earth Hour) 2007-ben indult hódító útjára Sydneyben, Ausztráliában, amikor is 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Egy évvel később az esemény már globális mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. 2008-ban elsötétült a Golden Gate híd San Francisco-ban, a római Kolosszeum, illetve a Vár és a Lánchíd Budapesten, jelképezvén egy olyan ügyet, amely minden órával egyre sürgetőbbé válik.

Idén több, mint 64 ország vesz részt a Föld Órája akcióban. 2009. március 28-án, helyi idő szerint 20.30-kor a világ minden táján lekapcsolják a villanyt egy órára – a Föld Órájára. A szervezők célja, hogy egymilliárd ember és több mint 1000 város csatlakozzon az akcióhoz. Bizonyítsuk be együtt, hogy globális összefogással eredményesen léphetünk fel a klímaváltozás ellen!

A Föld Órája a remény és a tettek üzenete. Mindenki változtathat. Csatlakozz Te is a Föld Órájához, kapcsold Le a világítást 2009. március 28-án, szombaton, 20.30-kor!


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások