Divat

Szuperhősnők

3466

A képregényhősök általában fiktív, kitalált alakok szuper képességekkel - és általában férfiak: gondoljunk csak Batmanre, vagy éppen Pókemberre. Egy amerikai kiadó egy sorozattal megdönteni látszik ezeket a képregényekről alkotott sztereotípiákat, hiszen főhőseik, szuperhőseik nagyon is valóságosak, ráadásul nők, olyan nők, akik igenis sokat tettek a világért.

A Bluewater Productions adja ki a Female Force nevű képregény-sorozatot, amely könnyed formában meséli el jelentős, már-már szuperhősökkel felérő nők történetét, életét. A tapasztalatok szerint ilyen könnyedebben tálalt életrajzok, történetek sokkal jobban érdeklik az embereket, ráadásul a képregény ára négy dollár alatt van, így nem csoda a nagy érdeklődés!

more

Az Female Force nevű sorozatban már feldolgozásra került többek között Hillary Clinton életrajza is. Mrs. Clinton még januárban jelent meg szuperhősként képregényalakban, a kiadványokat villámgyorsan szétkapkodták.

A képregény-sorozat legújabb fejezet áprilisban kerül a polcokra, s ennek főszereplője nem más lesz, mint az első színes bőrű first lady, Michelle Obama. Darren G. Davis a Bluewater Productions elnöke elmondta, hogy Mrs. Obama az egyik legerősebb és legbefolyásosabb nő a világon. Vinnie Tartamella művész a rajzokon Michelle intelligenciáját és szépségét szerette volna hangsúlyozni. A cég úgy nyilatkozott, Mrs. Obamát olyan jelentős nőnek tartják, hogy valószínűleg abban az esetben is kapott volna főszerepet az egyik könyvben, ha nem költözik be a Fehér Házba.

Michelle Obamát júniusban Caroline Kennedy követi a regényhősök sorában. A Kennedy lány méltó szereplője lesz a sorozatnak, hiszen a volt elnök, John F. Kennedy és felesége, Jacqueline Bouvier Kennedy lánya szerző és ügyvéd, aki többek között Obamát is támogatta a kampányában.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások