Lélek

Searching...

3459

Tegnap hallottam egy filmben: „Mi határoz meg egy embert?” Középiskolásoknak tették fel a kérdést. Elgondolkodtam, hogy ha nekem tesznek fel anno ilyen kérdést, mit válaszolnék rá? Semmit. Tizenhat évesen se tudtam, most sem tudom. Kérdés: hogyan tudhatom meg?  Megpróbáltam szétbontani a dolgot.

Család?

Kétségtelen, hogy viselkedésformáimnak, problémamegoldási mechanizmusaimnak, gátlásaimnak, félelmeimnek nagy részét tőlük tanultam. Azóta is küzdök velük. De jól átgondolva lehet bármilyen harmonikus a családi életünk, akkor is tanulunk mindenféle szemetet, amivel egyszer majd a messzi jövőben le kell számolnunk. De ettől még nem mondom azt, hogy ennyi volnék én! Lássuk tovább!

Munka

Tény, hogy saját hivatás nélkül nem vagyunk kiegyensúlyozottak. Ha nem örömmel, hanem pénzért megyünk dolgozni, vagy csak, mert muszáj, abból semmi jó nem sülhet ki. Sok mindent elárulhat rólam a munkám, de ez sem vagyok én! Mi van még?

Barátok?

Nem!

Lakás?

Nem!

Kisállatok?

Nem!

Hobby?

Nem!

Ezeket már ki sem kell fejteni. Ha megkérdezné tőled egy idegen: „Ki vagy?” te mit felelnél? Mondanád a nevedet, a címeidet, a szüleidet stbstbstb. De ennyi lennél te? Nem hiszem. Az a nagy büdös igazság, hogy nem tudni! Aki egy kicsit is elgondolkodik ezen, rájön. Elkezd érezni valami hiányfélét, valami fura elégedetlenséget, amit először mindenféle pótcselekvéssel próbál elfojtani. Ez megy is ideid-óráig, de aztán robban. És elkezd keresni… keresni… keresni… 

Úgy élünk ezen az összeomlás szélén álló bolygón, hogy fogalmunk sincs, kik vagyunk. A legviccesebb, hogy ez a keresés honnan indult ki nálam? Egyszerűen nem voltam boldog a munkámban. Elkezdtem keresni a hivatásomat, és rá kellett döbbennem, hogy még önmagamat sem találom…


Az olvasói cikkek tartalmának valódiságáért a cotcot.hu szerkesztősége nem vállal felelősséget. Ezen szolgáltatásunkat olvasóink saját felelősségükre vehetik igénybe. A szerkesztés jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások