Divat

Ne kíméld!

3477

Valószínű a mostani retro korszaknak köszönhető, amely során a nyolcvanas évek stílusa hódít újból, hogy a hypózott farmer is reneszánszát éli. 2008 őszén a Balmain divatház bemutatta a 2009-es tavasz-nyári szezonra szánt kollekcióját. Christophe Decarnin a márka kreatív igazgatója a széles vállak mellett a hypózott trendet is átültette a mai divatba a nyolcvanas évekből. Azóta még sűrűbben tűnnek fel sztárok hypózott farmerben, és a street fashionben is egyre terjed ez a trend. Victoria Beckhamen kívül előszeretettel visel Kate Bosworth és Fergie is kőkoptatott, hypózott és már-már szakadásig rongyolódott farmert.

Hypós nacik itt!

A hypózott nadrág még a hetvenes évek punkkorszakából ment át a következő évtized divatjába, és most éli meg nagy visszatérését! Akik már a nyolcvanas években egyszer hordtak hypózott farmert, azok nem biztos, hogy újra hódolni fognak ennek a trendnek, de a tizen- és huszonéves korosztály valószínűleg imádni fogja, hiszen a lázadás jelképének tekinthetik.

Amíg csak a neten és a magazinokban láttam koptatott, hypózott nadrágban pózoló modelleket, addig nem hittem, hogy ez tényleg begyűrűzhet a szezon divatjába, de mikor a hétvégén betévedtem egy New Yorkerbe és ott sorakoztak az ilyen farmerek, akkor már biztos voltam benne, hogy megállíthatatlan, pár hónap és a nagyátlagnak lesz egy darab a szekrényében.

A nyolcvanas évekkel ellentétben ma már nem kell otthon szenvednünk a hypóval, a gumikesztyűvel, a mosógéppel és egyéb koptatási, roncsolási technikákkal, hiszen már a gyártók a gyárban hatalmas energiát ölnek abba, hogy az újonnan elkészült darabokat ócskává, kopottá varázsolják. Ez a mai fogyasztói társadalom. Neked kell?

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások