Divat

Tanyafeeling a Vogue-ban

3461

A Vogue szerkesztőit, alkotóit már számtalanszor megihlette a vidéki élet romantikája, vagy inkább egyszerű, puritán valósága. Ez nem furcsa, hiszen érdekes kontrasztot lehet alkotni a csillogó, színes divatházak darabjai és a kopottabb, szürkébb vidéki környezettel, még jobban kiemelik az adott darabokat. Persze az is érdekes feladat lehet, hogy hogyan lehet a designer ruhákból összeállítani vidékies öltözeteket. Az elmúlt egy év alatt mindkettőre láthattunk alternatívát a világ valamelyik Vogue-jában.

Most legutóbb a francia Vogue áprilisi számban jelent meg szalmával, tehenekkel és csirkékkel átszőtt divatanyag. A modell a még egészen fiatal, holland származású Ymre Stiekema, a fényképész Patrick Demarchelier, a stlyist pedig  Carine Roitfeld volt. A disznó, a szamár és a tehén közreműködésével készült képeken a modell sikkes, de mégis stílusában passzoló designer ingeket, szoknyákat és fejfedőket visel a fapapucs és a tejeskanna mellé. 

Nem ez az első eset, hogy a vidék, mint helyszín, mint közeg, mint stílus kerül egy divatanyag középpontjába. Például még 2008-ban az olasz Vogue címlapján amish-nak öltözött modelleket láthattunk nagy country style felirattal, belül pedig egy divatanyag volt Agnete Hegelund és Kamila Filipcikova modellek közreműködésével, amit Steven Meisel készített. De 2008-ban még Nicole Kidmant is viszontláthattuk a Vogue júliusi számában szalmás-bivalyos háttérrel, amely előtt egy vörös estélyiben pózolt, a kontraszt a ruha és a helyszín között hatalmas, és pont ezért tökéletesen kiemeli a ruha csillogását.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások