Lélek

A sátán kutyája

3471

Találtunk egy videót egy őrültről. Még ma is elborzadunk, ha a hírhedt Sharon Tate gyilkosságra gondolunk. Roman Polanski - igen, a rendező - feleségét mészárolta le a kis Charles Manson, illetve az ő hatása alatt állók. Elegendő lenne azt az elborzasztó tényt közölni a gyilkossággal kapcsolatban, hogy Sharon Tate éppen terhes volt a gyilkosság idején és Manson, férfiasságát bizonyítandó kivágta a pár hónapos magzatot Sharon Tate méhéből! Eszement. Utánaolvastunk, ki is ez az ember. Igen, ember, mert csak egy emberi elme képes ilyen tettek kigondolására.

Charless Milles Manson,vagyis hétköznapi nevén ismert Charles Manson 1934 november 12-én látta meg a napvilágot Ohióban, egy tizenhat éves lányanya gyermekeként. Az anyja sokat ivott, egy alkalommal el is adta Charlest egy pohár sörért egy gyermektelen pincérnőnek. Sajnos néhány nap múlva a gyereket visszavették, majd amikor anyja rablásért börtönbe került, nagybátyja nevelte tovább. Anyja szabadulása után visszakerült hozzá, és egyetlen örömteli emlékmorzsaként később Manson azt a pillanatot említette, amikor anyja kiszabadult, és megölelte őt. 1947-ben az asszony állami gondozásba akarta adni a fiút, de sehol nem fogadták be, így kollégiumba került, ahonnan anyjához szökött, aki viszont nem akarta visszafogadni. Nem volt egyszerű gyermekléte.

Első bűncselekményeit tizenhárom éves korában követte el: bolti lopás, rablás, bringatolvajlás. Miután elkapták javítóintézetbe került, de persze megszökött, mert szexuálisan kegyetlenkedtek vele. Miközben szökésben volt, elkapták egy lopott autóval, s mivel már átlépte a határt, szövetséges bűnügynek számított és.... igen, nevelőintézetbe került újra, ezúttal Washingtonba. Intelligencia hányadosa az akkori mérések szerint százhuszonegyre rúgott, de gyakorlatilag írástudatlannak számított, mert csak négy évet járt iskolába. Szociális gondozója szerint agresszív és antiszociális volt, ami hányatott gyerekkorából egyenesen adódott.

1952-ben a kegyelmi eljárása előtt borotvapengét fogott egy másik nevelt torkához, és arra kényszerítette, hogy orálisan kielégítse őt. Ekkor került Petersburg szövetségi ifjúsági börtönébe veszélyes minősítéssel, majd ez év szeptemberében egy még szigorúbb intézetbe került, ahol érthetetlen, hogy miért, de gyökeresen megváltozott: jól viselkedett, szorgalmasan tanult, ennek köszönhetően 1954-ben kegyelmet kapott. 1955-ben feleségül vette Rosalie Jean Willist, aki munkára ösztökélte, de segített neki a lopásokban is. Mivel megint államhatárokat lépett át lopott verdával - piti kis bűnöző -, letartóztatták, és a kaliforniai San Pedro Terminal-szigetén bebörtönözték. A börtönévek alatt született meg gyermeke, de felesége elhagyta. Szabadulását követően hamis kincstárjegyeket próbált értékesíteni, lebukott, de felmentették és tíz év próbaidőt kapott. Nyilván nem tudott tíz évig bűntelen lenni - stricinek állt, államhatárokon átívelő prostítúcióra kényszerített nőket, lebukott, letartóztatták, és le kellett tölteni a tíz éves börtönbüntetését.

Harminckettő évesen szabadult, addigra Manson a fél életét töltötte zárt intézetekben. Szabadulását követően megalapította a Manson-családot. San Fransiscóba költözött, és egy tizennyolc fős bagázzsal bérelt közös lakást. Manson gurunak állította be magát és megalapította hippipünkösdista szervezetét. Hamarosan sok-sok ember, főként nők csatlakoztak hippi mozgalmához és követték vakon filozófiáját. Az első az LSD fogyasztása és az ebbe való elkerülhetetlen beleőrülés volt, emellett a szabad szerelem gyakorlása is kötelező jellegű volt a "családban", tehát mindenki mindenkivel mindent csinált. 

Az LSD és egyéb drogok általi mámor, a folyamatos, szexuális gyönyör hajhászása Mansont és a "családtagokat" az őrületbe kergette, és rengeteg gyilkosság elkövetésébe hajszolta őket. A legnagyobb nyilvánosságot Roman Polanski családjának és barátainak a kiirtása kapta, minek után Mansont kilencszeres életfogytiglanra ítélték. Azért nem halálra, mert Kaliforniában épp akkor szűnt meg a halálbüntetés. Szerencsés flótás...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások