Szépség

Imádunk rúzsozni

3453

A nők misztikus kozmetikuma ötezer éves múltra tekint vissza, és ragyogása az évezredek során sem veszített bájából. A precízen kirúzsozott száj esztétikus látvány és enyhén szólva stimulálja az agyat. A vékony ajkakat nagyítja, a teltebb szájból pedig még kívánatosabbat kreál. A legtöbb nő sminktáskájában megtalálható, de vajon mindenki tudja, hogyan is kell szakszerűen alkalmazni? Mi elmondjuk.

Ez szinte művészet

Mint minden jó smink, a rúzsozás is a megfelelő alapokról szól. Ha nagyítós tükörrel vizslatod az ajkaidat, te is láthatod, hogy rengeteg kis barázda van rajta. Mikor ezek kiszáradnak, akkor a száj csúnyán berepedezett lesz, pláne az őszi-téli cudar időjárásban, ezért jó, ha mindig ápoljuk az ajkakat. Ha úgy látod, hogy az ajkaid extra szárazak, érdemes fogkefével átdörzsölnöd őket, de vigyázz, hogy ne durvulj nagyon, nem az a cél, hogy felszakítsd az érzékeny bőrt. Tápláló ajakbalzsamok széles választékából szemezgethetünk, de persze nem minden termék váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nálunk leginkább csak a kozmetikusok körében ismert csodaszer Carmex névre hallgat, és tényleg látványosan javít a kiszáradt száj állapotán. Magas lanolin tartalmának hála egykettőre pihe-puha ajkakat rittyent a száraz, repedezett szánk helyére. Hála a gondos készítőknek, akik gondoltak a vékony ajkakkal megáldottakra is, hiszen a készítményben lévő mentol duzzasztó hatású: felpattintod és már érzed is, hogy csuda dolgok történnek a szád körül. Ha már megtaláltad azt az ajakápolót, ami neked a legjobb, mindenképp azzal kezdd a rúzsozást, mert a már említett száraz barázdákban csúnyán megülő festék a legkevésbé sem vonzó látvány, szóval először hidratálj.

Mi ezeket szeretjük! Nézd csak!

Rúzsozásnál nem mellékes, hogy milyen színnel dolgozunk, hiszen a halványabb színek applikálásához nem kell nagy szaktudás. Szimplán belülről kifelé haladva vidd fel az első réteget, majd jöhet az ominózus papírzsepire puszilás, ami azon felül, hogy vadító ajkaid lenyomata, felitatja a felesleges réteget, így a festék nem fog lefolyni. Atombiztos tartás érdekében az első kör után mehet egy kis púder a szádra, aztán a második réteg. A púder fixáló hatásának hála a sokadik elszívott cigi és kortyolás után is ütni fog a szín. A sötétebb rúzsok felpattintása már ügyesebb és tapasztaltabb kezeket igényel. Ha erősebb árnyalatot választottál, elengedhetetlen a szájkontúr használata, ami csak picit (!!!) legyen sötétebb árnyalatú, mint a rúzs. Sőt, ha teltebb ajkat szeretnél, akkor bátran használhatsz világosabb, akár a bőröd színével megegyező kontúrcerkát is. A fekete kontúr csak egy idióta divat-fiaskó volt, így felejtsük el! Durva kontrasztot ad, erősíti a vonásokat, és iszonyú ízléstelen. A kontúrozást csak pöpec hegyes és puha cerkával érdemes végezni, mert különben túl vastag lesz a körvonal, ami szintén bénán néz ki. Ha kész a kontúr, elő a rúzsecsettel, amivel apró adagokban visszük fel a festéket. Fontos, hogy csak kevés rúzs kerüljön az ecsetre, mert ezt az adagot tudod alaposan eldolgozni. Ha ügyesen végzed az apró mozdulatokat, a végeredmény atomszexi lesz, amit viszont tudnod kell elegánsan viselni. Ahhoz, hogy a szín ne kopjon le túl gyorsan, egy laza púderezés után érdemes feldobni egy második réteget, majd cupp a zsepire és kész. Non plus ultra, az ajkaid közepére tegyél egy csöpp ultra csillogós szájfényt, teltebb lesz, és csókosabb.

Femme fatale faktor

A kislányok általában anyu vörös rúzsának kizsigerelésével indítják be női öntudatukat, de miért hatnak ránk ennyire izgatóan a vörös ajkak? Hát persze, hogy azért mert a szexre asszociálunk a telt vörös ajkak láttán. A szexuális izgatottság vérbőséget eredményez, amitől egyes testrészeink bordópiros színűek lesznek. Amikor a pasi meglát egy vérvörös szájat valószínű, hogy a nő egyéb, jóval délebbre fekvő zónáinak vérbőségére fog gondolni, vagyis arra, hogy az adott nőci nagyon is be van gerjedve. A gerjedelem ugyebár gerjedelmet okoz és kész is a varázslat, vagyis a csábítás művészete. Ez valóban művészet, a sikeresség pedig tényleg csak azon áll vagy bukik, hogy a nő hogyan tud játszani, olykor rájátszani erre az erotikus attribútumra. A femme fatale és közönséges olcsó nő között néha iszonyú vékony határvonal húzódik csupán, tehát könnyen beletörhet a bicskánk a kacérkodásba. Itt is él a kevesebb több szabálya, meg amúgy is: vérvörös ajkainkkal már feladtuk az üzenetet.

Minden életkorban megvannak azok a színek, amiket érdemes használnunk. Ha natúr színekkel kezdünk és így haladunk az erősebb árnyalatok felé, nem lőhetünk mellé. Az igazán sötét rúzsok csak az idősebbeknek állnak jó, így harmatos fiatalságunkat ne csapjuk agyon egy mély bordó árnyalattal. Persze a színeken felül még sok buktató van, elég csak a rúzsos fogakra, nyelvre, agyonfestett ajkakra és a nagyik által előszeretettel használt gyöngyház pink árnyalatokra gondolunk. Hogy nehogy nevetség tárgyai legyünk rúzsozzunk nagy műgonddal, használjunk minőségi termékeket és ne hajszoljuk fejvesztve a trendeket, a megfelelő árnyalatot úgysem a tükörből fogjuk belőni, hanem a dicsérő tekintetekből.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások