Szépség

A sérónk nem részletkérdés

3431

Minden évben magazinok, divatoldalak sokasága nyomatja, hogy frizurát kell váltani. Hahó, itt a legfrissebb trend, neked is be kell újítanod, mi meg képeket gyűjtögetünk, külön mappába rendezgetjük, kinyomatjuk őket és zúzunk a fodrászhoz, hogy "Ilyet vágjál légyszi!" Kevés olyan ember akad, aki pusztán a trendek nyomásának engedve választ egy új hajviseletet, idén viszont érdemes komolyan megfontolni egy drasztikusabb hajvágást, mert nagyon úgy tűnik, hogy még jó ideig reneszánszukat élik majd a rövid sérók. Körbenéztünk, informálódtunk, rácsodálkoztunk ezekre a durván jó vágásokra. Hátha ti is kedvet kaptok!

Bubizzunk!

Ha 2008-ban az volt a trend, hogy a frizkó legyen rövid, akkor 2009-ben ez csak annyiban módosul, hogy legyen még rövidebb. Aki már tavaly belevágott a vad kaszabolásba, az nyugodjon meg, nem szúrt ki vele cudarul a divatipar, mivel idén sem lesz menő a derékig érő zuhatag. De hogyan frissítsük az idejétmúlt hajvágásunkat? Először is fokozatosan rövidüljünk, mert kinek hiányzik az igencsak kellemetlen érzés, mikor annyira copfba fogná a haját, csak sajna nincs mit. Ha már most is rövid a séród, akkor próbára teheted a bátorságod az egyre menőbb, úgynevezett pixie stílussal. Aki azt mondja, hogy ez a haj nem variálható, az hazudik. Nem igaz, hogy a rövid hajat csak egyhangúan hordhatod, elég ha csak Agyness Deyn brit szupermodell hajzatát nézzük. Minden azokon kencéken múlik, amikkel ügyesen megbolondíthatod a frizurád: oldalra vaxolva mint egy kisfiú, felállítva mint egy punk, vagy összekócolva, mintha épp egy pásztoróráról jönnél. Az szintén kamu, hogy a rövid haj nem nőies. Hogy miért? Már a gésák is tudták, hogy a meztelen nyak látványa (és egyébként a csuklóé is) enyhén szólva stimulálja a férfi agyat, így a legfurmányosabb módon engedték láttatni hattyúnyakukat.

Nézegess frizurákat!

A 2009-es tavaszi hajviselet másik oszlopos stílusa a klasszikus bubifrizura. Hétről-hétre egyre több hírességről láthatunk olyan fotókat, amiken ezzel a rövidre vágott frizkóval pózolnak. A pixie stílussal ellentétben a bubiséró a legtöbb arcformához illik, ezer módon variálható, és minden hajszínhez jól passzol. Apropó hajszínek: 2009-ben visszatér a hidrogénszőke, már-már fehér haj, ami még rátesz egy lapáttal az amúgy is extravagáns rövid frizurára. Ez a szín iszonyú figyelemfelkeltő, ezért csak haladóknak, és egészséges hajzattal megáldott lányoknak ajánlott, hiszen a szőkítés leggondosabb módja is roncsolja a haj szerkezetét. Az extrém rövid séró azon felül, hogy divatos, azt üzeni, hogy viselőjének nincsenek önértékelési problémái, hiszen néha hajlamosak vagyunk a hajunk mögé rejtőzni, de egy rövid frizurájú nő vállalja a kockázatot: heló, ez vagyok én, nem fogok bujkálni!

Azért ne vágj sokat!

Ha nem tudtad meggyőzni magad, hogy neked tényleg rövid frizurára van szükséged, hogy kiteljesítsd az önképed, akkor nyugodtan válassz állig, de akár vállig érő fazont. Ez a klasszikus rövid haj, mégsem annyira behatárolt mint egy fiúsra lenyírt séró. Többen írtátok már, hogy csak annyira vágattok rövid hajat, hogy még be lehessen gumizni. Ennek a fazonnak ez az egyik nagy előnye, hogy az úgynevezett bad hair day-eken egy hajgumival egész emberi fejet rittyenthetünk. Ha ezt a stílust választod a kellemesebb összhatás érdekében, érdemes határozott végeket vágni, így a végeredmény nem lesz unalmas és petyhüdt. Ehhez a séróhoz választott frufrunak csak a képzeleted és a fodrászod kreativitása szabhat határt, hiszen az a szabály, hogy nincs szabály: oldal, egyenes, hosszú, rövid, egybe vágott, minden nagyon menő idén tavasszal. Az idei év nagy visszatérő hajszíne a vörösesbarna árnyalat. Tudjátok, ez az a szín, ami natúr fényben barnának látszik egy kis vöröses csillogással. Minden vágáshoz jól passzol, halhatatlan klasszikus, sőt éppen színváltóssága miatt kacér, titokzatos külsőt kölcsönöz viselőjének.

Bohém göndörség

Van egy jó hírünk azok számára, akiket könnyen göndörödő hajjal áldott meg az ég: a 40-es éveket idéző laza hullámok és csigák újra hódítanak, szóval nem kell sikítófrászt kapni, ha a magától megszáradt haj göndörkés, sőt, a hajvasalót egy időre el lehet pakolni. Arra viszont érdemes figyelni, hogy olyan hajápolóval kezeljünk a sérónkat, amitől nem lesz sprőd és száraz az összkép, mert az egészségtelen, roncsolódott haj még mindig nem divat (őszintén bízom benne, hogy nem is lesz az). A határozott, szigorú és statikus hajat felejtsétek el, tehát nincs erősen lenyalt, becopfozott séró. Ha a gumizást választod, ne piszkáld meg a kilógó szálakat, hiszen ezektől lesz kissé összeszedetlen, hanyag a fejed összképe. Az úgynevezett balerina konty (mikor a becopfozott hajad végeit nem húzod ki a gumiból, hanem körbecsavarod,) szintén a trendek csúcsán stagnál. Ha elkészítetted, az arcod és a hajad találkozásánál lévő szálakat kis körkörös mozdulatokkal "szabadítsd ki", így felturbózhatod az összhatást. Teljesen mindegy, hogy az extrém rövid, vagy a bohém hosszú haj mellett voksolsz, a lényeg, hogy tudd viselni. Lélegezzünk fel, hiszen a steril "most léptem ki a fodrászatból" sérókat jó időre elfelejthetjük, a hajvasalókkal, sütővasakkal és hajlakkokkal együtt, szóval csak lazán.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások