Szépség

Varázsszó: BOTOX

3447

A botox botulinum toxin a clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt exotoxin, amely az idegrendszerben az ingerület-áttevődést zavarja meg, és így súlyos zavarokat, a mozgatórendszerben görcsöket okoz, amely a légzőizmok bénulása miatt gyorsan halálhoz vezet. Na de a szépségipar ezt a mérget is csodaszerként használja. Persze más területen is hatékonyan alkalmazzák: mozgászavarokban, fülzúgásra, migrénre is. Ránctalanításkor a botox bénító tulajdonságát használják ki, a bőr alá fecskendezve, megbénítja az izmokat, így a bőr képtelen lesz a ráncosodásra. A botulinum toxin a perifériás idegről az izomra terjedő ingerület átvitelt blokkolja, az izom húzása gyengül, a felette lévő bőr ezért kisimul. Sajnos vagy szerencsére a botox egy idő után felszívódik, és az izmok rekreálódnak, de többszöri kezelést követően teljes izomsorvadás is előállhat, ilyenkor ül ki a botoxolt arcra az a megkövült, minden mimika nélküli kifejezés, amit Nicole Kidman is produkál egy ideje. Szerencsére sokan rájöttek már káros hatására, így egyre inkább a hialuronsav terjed a ránctalanításban.

Martin Scorsese megtiltotta a Hollywood-i szinészeknek a botox használatát, ugyanis szerinte a jó színészi alakítás nagyban függ a mimikai játéktól. Persze nemcsak a hírességek körében lett népszerű ez a ránctalanítási forma és egyáltalán a szépészeti beavatkozások. 1997 óta négyezer százalékkal nőtt Amerikában a plasztikai beavatkozások száma, kifejezetten azért, mert szépülni vágytak az emberek. Persze Európa sem maradt le, hiszen Görögországban, Franciaországban a sebészeti beavatkozások több mint húsz százalékát a plasztikai beavatkozások teszik ki. 

A szépészeti beavatkozás néhány percet vesz csak igénybe, nincsenek hegek, nem kell altatni, érzésteleníteni, néhány napon belül látványos eredménye van. Megközelítően fél évig fejti ki a hatását a botox, ezt követően egy újabb kezelésre van szükség, mert a ráncok még hatványozottabban jelentkeznek, de rendszeres kezeléssel elérhető, hogy tartósítsák a sima bőrt. Sok esetben kellemetlen, de szerencsére átmeneti mellékhatások követik a kezelést. két-három napos fejfájás szinte mindenkinél előfordul, egyeseknél a felső szemhéj lógása is tapasztalható, ami néhány héten belül visszaáll a helyére. Fontos, hogy a kezelést követően három-négy órán keresztül ne feküdjön le a páciens, a kezelt területeket nem szabad dörzsölni, akkor sem, ha viszket, mert olyan területek gyengülését is kiválthatja, amelyeket eredetileg az orvos nem szeretett volna.

Számos, nem kívánt mellékhatással is számolni kell, ha valaki a szépség oltárán ily módon akar áldozni. A legújabb kutatások szerint a botox kezelésen átesettek sokkal deprimáltabbak. Egy holland kísérlet során harminc botoxolt és harminc természetes embernek mutattak borzalmas képeket, amelyeken mindenféle szörnyűség volt. Akik nem voltak ránctalanítva tudtak fintorogni, érzelmeket kifejezni arcukkal, sajnos a botoxosok merev arccal nézték a képeket. Majd egy beszélgetés során megállapították, hogy sokkal mélyebb negatív hatást szívtak magukba, azok az emberek, akik nem tudták magukat kifejezni, mint a természetes mimikával bírók. A Public Citizen, amerikai fogyasztóvédelmi szervezet tavaly bejelentette, hogy 1998 és 2006 között közel száz ember került kórházba botox kezelést követően vagy túladagolás vagy légzési zavarok miatt, közülük közel húszan meg is haltak.

Egy brit orvoscsoport megállapította, hogy a szer pszichikai függőséget okoz. Egy felmérés során kiderült, hogy a botox kezelésen átesettek csaknem fele ellenállhatatlan vágyat érez, hogy újbóli kezeléseken essen át, mert nem csak fiatalabbnak néz ki, de fiatalabbnak is érzi magát. Ez viszont a pszichés függőség első és egyértelmű jele. Bár a botox közismerten ránctalanító, David Becker amerikai bőrgyógyász épp ennek az ellenkezőjét igyekszik bebizonyítani. A botox injekció a kezelt területen eltünteti a ráncokat, de újabbakat hoz létre a kezelés környékén kívül. A megbénított területen lévő izmok szerepét a közvetlen azok mellett elhelyezkedők veszik át, így újabb, eddig ki nem alakult ráncok generálódnak, jóval karakteresebben. 

A botox karrierje a 1980-as években kezdődött, amikor az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hatóság jóváhagyta az alkalmazását - sikeresen gyógyítottak vele kényszeres pislogást, vagy épp kancsalságot. 2002-től már ránctalanításra is engedélyezték. 2004-tól Magyarországon is alkalmazzák, fokozott izzadás gátlására, a hónaljban, ferdenyakra, kézgörcsre, ízületi gyulladásra és kopásra.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások
1
márc
20
Csillagszem írta:
Hát, az már egyszer biztos, hogy nem fogom az arcomat megbéníttatni, csak hogy ránctalanabb legyek. Nincs is olyan ismerősöm, aki ezt csináltatná. Jobb, ha az ember elfogadja magát olyannak, amilyen. Én a természetes dolgokat szeretem.
09:27
2
márc
20
tavirose írta:
hihi. nikólkidmen tényleg nagyon durván néz ki, de hát ki tudja?! lehet, hogy nem is, hiszen mi is csak képről látjuk...
nem hiszem, hogy botoxolnám az arcomat, akkor már tényleg inkább bekenegetem pisivel, vagy megiszom a pisit, mint medveczky. :)
09:32
3
márc
20
flo írta:
én nem tartottam rossz dolognak a botoxot, és ha eljutnék odáig, hogy ráncosodnék, lehet, hogy ki is próbáltam volna... EDDIG. úgyhogy köszönöm a tájékoztatást :) (bár feltételezem, hogy ha akkor a kezembe nyomtak volna egy listát a következményeiről/mellékhatásairól, valszeg ugyanide jutottam volna)
amúgy szerencsére nem ráncosodó a bőröm, mindkét ágról sima, feszes bőrt örököltem :) de hát ki tudja, mi lesz, ha 40 éves leszek... de most már tudom, hogy botox nem lesz.
10:20
4
márc
20
csilla109 írta:
Ha valaki egyszer elkezdi az ilyen tipusú kezelést azt utánna nem lehet abbahagyni, bizonyos időszakonként meg kell ismételni. Én egyrészt ezért sem kezdeném el. Vannak olyan arcápoló termékek(arckrémek) amelyek használata során nem kell ilyen fájdalmas beavatkozást elviselni.Egyre több olyan arckrémeket lehet kapni, amelyeknek nagyon jó ránctalanító, feszesítő hatásuk van és még természetes alapanyagból is készül.Valahol olvastam,hogy legújjabban a fekete kaviártból készítenek arckrémet. Állítólag tele van fehérjével , ásványianyagokkal, vitaminokkal, Omega3 zsírsavval. Én inkább az ilyen termékeket részesítem előnyben.
10:26
5
márc
20
blair268 írta:
Hello, én egészen új vagyok itt. :)
De ezt a cikket egyből kiszúrtam magamnak, mert az anyukámat is kezelték már botox injekciókkal háromszor is. Neki is nagyjából hasonló dolgokat mondott a sebész, de igazából én úgy vettem észre, hogy inkább csak lágyabbá tette a mimikáját a botox...nyilván valóan nem olyan erősek a nevetőráncok es nem annyira éles a mosolya de tényleg hatásos.
És nem fáj a feje, mert az is csökkenti
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha már szúrják a szememet a ráncaim, akkor a krémek mellé odacsapom a botoxot...ebben semmi természetellenes nincs szerintem
10:48
6
márc
20
loulee írta:
a mi családunk nem ráncosodik. nagyanyámnak 80 évesen is olyan volt az arca, mint az őszibarack. anyám most ötveniksz (titok), de 10-15 évet letagadhatna, olyan szép a bőre. nekem nagyon száraz és érzékeny, de ez a táplálkozás miatt lehet (vitaminhiány), ha rendszeresen krémezem, akkor szép sima. szóval remélem, h soha nem szorulok rá ráncvasalásra :S

abszolút egyetértek a szépészeti eljárásokkal - amíg nem betegesen-függő módjára csinálja az ember. ami hollywoodban tipikus, lassan ott tartunk, hogy madame tussauds viaszbábuk játszanak a filmekben... csóró nicole-ra rossz ránézni, ijesztő szerintem.
viszont soha nem szabad megbízni az orvosokban, és a hiányos tájékoztatásban... mindig elfelejtik az emberek: fogyasztói társadalom! a sebész célja, hogy visszamenj, és műtess még, mert az neki plusz cash...
amúgy van már hialuronsavas krémek is, mondjuk én nem kenném magamra...
10:57
7
márc
20
Kacu írta:
Almának nagyon igaza van, jól fogalmnazta meg: én is mindaddig támogatom a szépészeti beavatkozásokat, amíg azok az "egészségeshez közeli, vagy azonos értékek helyreállításáról" gondoskodnak, a többinek szerintem nem sok értelme van. Nem vagyok a mellnagyobbító műtétek mellett, vagy minek tüntessem el a ráncaim vagy faragtassam szét az orrom?? Ilyenkor az arc elveszíti eredendő báját. Nem attól leszünk fasza csajok, hogy olyan a mellünk, mint Pamela Andresoné és szerintem nevetségesen hat egy 50-60 éves nő kifeszített arccal, hisz már mosolyogni is alig bír a rezzenéstelen, merev arcával.
Egy nő szerintem akkor Igazi Nő, ha emelt fővel, büszkén viseli az öregedését, és annak minden vele járó jelét, hiszen egyszer mindannyiunk megöregszünk. Az ilyen nők jól példázzák a külső belső harmóniát. Akiben ez nincs meg és komplexusokkal küzd az csináltassa.
11:03
8
márc
20
blair268 írta:
Ezt nem értem, szerintem Nicole gyönyörű...inkább az a durva amikor valakinek teljesen szétkapják az arcát a műtétek, pl: Diane von Furstenberg, Donatella Versace, akiket egyébként imádok csak nekik tényleg látványosra sikerült a dolog.
11:05
9
márc
20
Kacu válaszablair268 írására:
vagy Mickey Rourke vagy a Született feleségek Bree-je, vagy Janet Jackson, vagy vagy vagy....
11:11
10
márc
20
blair268 válaszaKacu írására:
Szerintem Bree is szép:D De igaz talán Mickey Rourke a legeslegjobb példa a túlzásra
11:24
11
márc
20
Hella írta:
Kár, hogy nem írtatok a fülzúgásra gyakorolt hatásáról...
Egyébként jó cikk, jókat lehet nevetni a hollywoodi merevarcú sztárokon.
11:25
12
márc
20
Hella válaszablair268 írására:
Mickey Rourke bevallotta, hogy rossz orvosnál csináltatta az arcát, és már bánja, mert tudja, hogy gázul néz ki, meg neki azért rendesen eltorzította az arcát a boxoló múltja is, egyszer majdnem leszakadt az orra...
11:27
13
márc
20
csiliscsoki válaszablair268 írására:
Mickey Rourke nem hobbibol csinalt ilyen arcot maganak.... boxolt mert nem volt penze, szetcsaptak az arcat mivel nem volt penze szar orvos csinalta..... de nem az oregedes miatt... egyebkent meg Judi Dench meg Helen Mirren annyira gyonyoru... termeszetesek es gyonyoruek.... Nicole Kidman Sucks! :) mennyire elkeseredett lehet valaki ha idegmerget fecskendez abba a testreszebe ami a megelhetesi eszkoze.... :(
12:55
14
márc
20
Kacu írta:
Bree tényleg helyes kis nő, de ugyanilyen helyeske Demi Moore, Nicol Kidman is és még sokan mások, de ahogy fentebb már írtam: nem értem, hogy ezeknek a nőknek miért kellett szénné botoxoltatni magukat?! Mindegyis, az ő dolguk, csak az a baj, hogy annyira természetellenes az arcmimikájuk, hogy egy pillanat alatt levágod, hogy botoxolva van a csaj. Mint ahogy műciciket is fel lehet ismerni. Aki nem látja az vak. Az olyan, mintha nem a sajátja lenne, elvégre mindegy, mert akkor is egy idegen anyag van a bőröd alatt... Na jó, túlbonyolítom mostmár! :-D
13:36
15
márc
20
ismeretlen írta:
Mit szólnának a hálivúdi sztárocskák, ha egyszer véletlenül egy vénába szúrnák azt a bizonyos idegmérget? (Persze ennek kicsi a valószínűsége, de szerintem vicces.) Annyira gáz, mikor valaki nem képes elfogadni az életkorát...
20:19
16
márc
20
ismeretlen írta:
Szerencsére nem hiszem, hogy szükségem lesz rá. Anyu is meg a nagyi is egyre aranyosabb lesz, ahogy öregszik. Finom ki nevetőráncaik vannak és olyan mintha mindig mosolyognának a szemükkel. Kifejezetten szeretnék olyan lenni mint ők, nem rontanám el botoxal.
20:45
17
márc
20
Dorci88 írta:
Nem botoxoltatnám magam, aminek elsődleges oka, hogy rosszul vagyok a tűtől. És ezután a cikk után, látva a mellékhatásokat, főleg nem. Egyébként nem ítélem el a szépészeti beavatkozásokat, és pár éven belülre tervezek is egy mellnagyobbító műtétet.
20:55
18
márc
20
EveDuncan írta:
Mi is tanultunk a botoxról, patológia tanáro mesélt - és húzta le - róla hosszasan. Úgy gondolom, hogy az ember fogadja el méltósággal, hogy öregszik. Hiszen ez megtörténik, nem lehet ellene mit tenni, hiába a botox, attól még telnek az évek és tetszik vagy sem, előbb-utóbb halál a vége...na ez most elég depresszíven hangzott! :) De vannak természetes módszerek, hogy hogyan őrizzük meg minél tovább a bőr fiatalosságát, inkább ezekkel kellene próbálkozni. Én nem használnám az biztos, ennyit az egész nem ér! A szépészeti beavatkozást én is pártolom, ha annak van értelme, mint fent páran írták. Nálunk a családban mindenki letagadhat a korából, még fiatal vagyok, de engem is mindig bőven kevesebbnek néznek, mint amennyi vagyok, remélem, ez mindig megmarad! Legkellemesebb élmény: 18 voltam mikor 15-nek néztek! :) Szerintem bók, ha az embert fiatalabbnak nézik a koránál, ezért lepődök meg azokon, akik sértésként veszik - és idegesek -, mikor alkohol vásárlásánál előveteti az eladó a személyit.
20:57
19
márc
20
EveDuncan válaszaDorci88 írására:
Mellnagyobbító műtéten sok-sok éve gondolkozom én is! Sajnos nagyon kicsi, ami a Páromat nem zavarja, de engem nagyon! Ebben részben biztosan belejátszott az is, hogy tizenévesen bántottak miatta, és lehet, hogy emiatt nem tudtam soha elfogadni! Nem az a helyzet, mikor valakinek van valamekkora, és azt mondja rá kicsi, műtteti, műtetti, már lufi, de még mindig... Nekem tényleg kicsi, de egy egészséges méretet akarok, ami "normális" és még nem árt a gerincemnek! Ilyen szempontból nem ítélem el, mert ez már pszichés, de amikor valakinek van egy elfogadható méretű, de ő Pamela Anderson akar lenni...
21:00
20
márc
20
ismeretlen válaszaEveDuncan írására:
Én az orromat szeretnéém.. bár nemhiszem, hogy rá tudnám venni magam (még ha lenne annyi pénzem akkoris) mert az elég brrrrrrr...
21:14
21
márc
20
Joy77 válaszaloulee írására:
ne haragudj, nem áll szándékomban megbántani, de azt mondtad, hogy száraz az arcod. A száraz arcbőr bizony ráncosodni fog előbb-utóbb. Ismerek olyan egyént, aki 25 éves korára -igaz neki nagyon száraz bőre van- mély ráncai keletkeztek..
Sajnos a száraz bőr öregebbé teszi az arcot.
Sok-sok folyadékot kell inni, és vízes krémmel kenni. Nekem is sajna ilyen a bőröm :(
21:28
22
márc
20
Joy77 írta:
Hallottam egy barátnőmtől, hogy nem szabad azt mondogatnunk, hogy öregszünk, mert akkor tényleg öregedni fog a bőrünk. Minél többször mondjuk, annál öregebbnek fogjuk látni magunkat. Pszichésen működik ez is.
Tehát mit nekünk öregedés :)
21:32
23
márc
21
loulee válaszaJoy77 írására:
akkor nem örököltem az ősök legendás bőrét? hüpp! :(akkor se, ha csak azóta száraz, hogy nem eszem semmi állati eredetűt? mondjuk inkább legyek ráncos, mint dögevő :) viszont legalább nincsenek pattanásaim :D de szerintem ne aggódjunk, mire mi megráncosodunk, addigra már biztos lesz valami hightech hialuronsav, amivel kivasalják a fejünk jófélén XD
00:00
24
márc
21
loulee válaszaEveDuncan írására:
én megcsináltattam tavaly, 75B-ből 85C lett. műtét után egy hónap alatt felgyógyultam, azóta se volt vele semmi komplikáció. olyan érzés, mintha mindig is ekkora lett volna a mellem. ez illik a testalkatomhoz, és senki meg nem mondaná, hogy nem a jóisten adománya :)
de semmi pénzért nem csináltatnék nagyobbat!!! erről az jut az eszembe, hogy felborulnék :D vagy tolhatnám magam előtt talicskán XD
00:13
25
márc
21
globe válaszaloulee írására:
De hogy még az örökszingli fogadalmat tevők is mellet nagyobbíttatnak... Én nem tudom hová tenni a mai világot! :)
01:26
26
márc
21
loulee válaszaglobe írására:
tudod, fiacskám, az úgy van, hogy nem minden nő olyan ostoba, hogy elsősorban nektek akarjon tetszeni :) vannak olyan nők is, akik önmaguknak akarnak megfelelni, és ha nem érzik jól magukat a bőrükben valami miatt, akkor változtatnak. engem az, hogy mások szerint milyen vagyok, nem érdekel, jobban mondva mulattat, mert átlátok rajtuk (ez alól kivételt képez a szüleim és a barátaim véleménye.) ma is tanultál valami újat :D
07:24
27
márc
21
Magnes írta:
Az a szomorú igazság, hogy hiába a jó gének, jó krémek. Fiatalok között dolgozol, fiatalos vagy, lányod felnőtt, párod elment (rég túl vagy rajta), várod az igazit. Hiszed, rajtad nem fog az idő, mert tényleg jól bírod magad. Aztán egy reggel belenézel a tükörbe és látod, hogy a szád mellett két nagy árok, a szemed alatt táskák. Mintha egyetlen éjszaka alatt történt volna! Hirtelen eszedbe jut, hogy a kollégák már hetek óta mondogatják "de fáradt vagy" pedig nem is. Próbálsz grimaszokat vágni a tükör előtt, hátha eltűnik (mi lenne ha mosolygósra állítanám az arcom) de nem. Krémet váltasz. Az összes kozmetikumot végignézed a drogériában, tanácsot kérsz, megannyi csodaszer van. Az eladó szíve megesik rajtad, mintát kapsz a legdrágábból. Kipróbálod. Cupp, rögtön megfeszíti a bőrt. A barátnőd vihorászik: eddig csak lógott, most ráncos is. Kozmetikushoz mész, de a feszesítő kezelés után is lóg. Aztán elkezded olvasni a kozmtikai és plasztikai kezelésről szóló oldalakat és fórumokat, mint én most...
08:10
28
márc
21
ismeretlen válaszaJoy77 írására:
bocsi hogy közbepofázok: nekem a szauna tett nagyon jót. alapvetően nekem is nagyon száraz a bőröm, de amióta edzés után be megyek 10 percre a szaunába utána feldobok egy vékony réteg krémet, azóta ezerszer jobb! máskor már nem is krémezek, csak szauna után!!!( atyaisten ez olyan lett mint egy reklámszöveg)+ha szaunázol sokkal jobban kivánod a vizet, ezért sokkal többet iszol. aminek persze a nagyrészét kiizzadod.najó, most nem veszek össze magammal.
12:17
29
márc
21
globe válaszaloulee írására:
Csak nehogy egyszer összevesszél magaddal! Beláthatatlan következményei lennének... :)
12:42
30
márc
21
Dudusch válaszaMagnes írására:
Nem sértésből, de hagyj fel ezzel!
Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy! Az idő megállíthatatlan, a krémek nem csodaszerek, csak tüneti kezelések, amik hamar elmúlnak és akkor csak egy rakat pénzt dobtál ki az ablakon, hogy 1-2 hónapig "jól" nézz ki.
Ezeket a beavatkozásokat meg nem éri meg elkezdeni.
A szépség nem minden! (És elég relatív fogalom!)
13:17
31
márc
21
Dudusch válaszaloulee írására:
:DD Ez jópofa! :D
13:18
32
márc
21
loulee írta:
nem, ez a melltartó mérete. köszi, nem vagyok idióta :) 22 éven át pedig nehezen vezethettek félre bármiben is, mivel 20 éves vagyok.
és nem azt mondtam, hogy most mindenki rohanjon és csináltasson melleket :D, hanem azt, hogy van, akinek ez jó, de ebben sem kell átesni a ló túloldalára. nem hiszem, hogy ebben lenne mibe belekötni :P
14:19
33
márc
21
loulee válaszaglobe írására:
nyugi, béke van köztem és köztem, mindig hagyom a másik önmagamat is érvényesülni, és így nem veszünk össze... :D
14:22
34
márc
21
microtus válaszaloulee írására:
Csimpi 22 éves, és tanakodik hogy őt félrevezették-e?:)
És annyiban igaza van hogy a legtöbb európai méretezésnél a szám a mell alatti körméret, a betű pedig a mell legnagyobb körfogata mínusz a mell alatti körméret! Tehát 75 B= 75 cm mell alatt, B pedig plusz 10 cm, tehát a mellbőség 85.

Máshol meg a szám a teljes (legnagyobb) bőség, a szám ugyanúgy, csak mínusz tehát 85 B az 85 ös mellbőség, 75 cm-s mell alatti körméret.

Bocs hogy így beleokoskodtam, de amit írtál azért fura, mert bármelyikkel az jön ki hogy nőtt a mell alatti körfogatod is...:))))
De végülis mindegy.
16:11
35
márc
21
microtus írta:
A botoxhoz meg annyit hogy nem hinném hogy élnék vele, szerintem a megfelelő korban a ráncokkal semmi baj nincs, ha sokat mosolyogtál életedben, akkor még szépek is tudnak lenni.
16:12
36
márc
21
frodika írta:
az ember nem csak éli az életét,mint az állat,hanem irányítani akarja azt....
a változásokat is uralni akarja,igy a negatívakat kijavítja...
úgy gondolom,a botox nem azért nem széleskörű Magyarországon,mert "méreg",hanem azért mert k*rva drága.
nem bírom elképzelni,hogy a nők,akik mindig azzal vannak elfoglalva, hogy hogy néznek eltudnák fogadni az öregedést.pláne ha van pénzük,tuti ehhez fognak nyúlni.(botox-kúra)
pisi ivásról annyit,hogy egy ökörség(szerintem)...medveczky ilona néni is erre esküszik?és ettől olyan "fiatalos"? kamu... ha ez ennyire használ ,már most 18 évesen elkezdem...a nő gyakrabban jár botox injekcióra mint boltba....
ha mégis felelőst keresünk ezert az őrületért,hát egyetlen bűnös van: Amerika....
nem csoda...mindenért amerika a hibás...ezt nem ecsetelem,aki nyitott szemmel jár a világban,az tudja ezt...de milyen vicces(inkább siralmas),az oroszok itt maradtak,de a nyugatot majmoljuk....
köszi maszop
18:51
37
márc
21
loulee válaszamicrotus írására:
nemtudom, én csak a melltartóméretből indultam ki, hogy előtte meg utána mekkorát kellett vennem. soha életemben nem mértem le centire a mellem :D megvettem a boltban ami jó volt rám, és ez volt ráírva. alatta biztos nem nőtt meg, az durva lenne! XD
21:23
38
márc
21
loulee írta:
jaj bocsika, ma nagyon mindent félreértek napom volt, valahogy nem volt tiszta, hogy mivan :) de úgy látszik, hogy én sem vagyok tisztában akkor a mellméretekkel, mert eddig azt hittem, hogy ami a melltartóra van írva, akkora a mellem :P vagy ilyesmi.
21:25
39
márc
22
nyuszipok írta:
SOHA egy ujjal nem nyúlhat senki az arcomhoz TŰVEL!Még az is iszonyatos ha a fogdoki érzéstelenít nem hogy,az arcomba a szememnél!Max. az akupunktúrát próbálnám ki,de ott nincs méreg.
22:35
40
márc
28
ratatata írta:
én nm ítélem el emberi keretek közt,az gáz?
nicole kidman..okés..de van egy két "star" aki kifejezetten okosan használja..sajnos én is vagyok olyan híú (ezen gondolkodtam a napokban) ha elég idős leszek hozzá nem félek majd ezekre a dolgokra áldozni..inkább nem eszem majd:D
félre ne értsen senki..nem vagyok híve a mű dolgoknak..a plastic nőknek..
igaz h az öregedés természetes dolog,de addig míg egy férfi sármosabb lesz tőle,addig egy nőnek k*rva nehéz elviselni azt:)))
20:42
41
márc
28
ratatata írta:
bár ma találkoztam egy ismerősőm anyukájával,közel az 50hez lehetett,de boldog volt és sugárzott róla h milyen jó nő(és h milyen bombázó lehetett egykor) akkor is ha sok pici ránc volt már az arcán..
a baj csak az h ezt nem nekem nőként kell felismernem hanem inkábba férfiaknak..
20:45
42
márc
31
Magnes válaszaratatata írására:
Bármilyen szomorú, el kell fogadni, hogy a férfiúi vonzerőnek többnyire nem árt az öregedés (néhány ronda pasinak még jót is tesz).A nők 50 körül a biológiai küldetésüket (szaporodás) már teljesítették, és hiába a kozmetika, legfeljebb annyit lehet megállapítani, hogy a „korához képest” jól bírja magát. A férfiak ösztönösen azt a nőt találják vonzónak, aki rendelkezik a fiatalság minden üdeségével a csillogó szemtől a feszes bőrig, mert ezek a jelek azt az üzenetet küldik számára, hogy „szaporodóképes vagyok, nálam jó helyen lesz a magod”.
11:51