Divat

Színkavalkád

3429

A Commes des Garcons után, most Sienna Miller és például Jade Jagger egyik kedvenc tervezője az angol Matthew Williamson tervezett a H&M-nek egy limitált szériás kollekciót. A szettek egy része április 23-án kerül az üzletlánc boltjainak polcaira, később, május közepe környékén már kifejezetten a forró nyári évszakra szánt darabok is megvásárolhatóak lesznek. A Matthew Williamson kollekció érdekessége, hogy a kreátor még sosem tervezett férfi ruhákat, az első erősebbik nemnek szánt darabjai a H&M-ben lesznek kaphatóak. A ruhák nagyon színesek, nyomatok és az összes nyári divatszín kavalkádja jellemzi, egy-egy szett megvásárlásával egy-egy szeletet kapunk a kortárs londoni designból. Lent a galériában a 2009-es tavasz-nyári Matthew Williamson kollekciót láthatjátok, a H&M-től még nem szivárgott ki képi anyag a nekik tervezett szettekről!

A 2009-es Matthew Williamson kollekció itt!

Ki is Matthew Williamson?

Matthew tizennyolc éves koráig Manchesterben tanult, majd Londonba ment, hogy a Central Saint Martins College of Art and Design-on, a londoni művészeti egyetemen tanuljon. Diplomáját 1994-ben szerezte meg. Diploma után az angol divatvállalatnál a Monsoon&Accessorize-nál kezdett el dolgozni. A kezdetektől fogva nyíltan homoszexuális Matthew Williamson karrierje két évvel a diploma megszerzése után, 1996-ban indult be igazán. 1997-ben megalapította a Matthew Williamson Ltd-t. Első kollekciója szintén 1997-ben került bemutatásra, amelyen olyan modellek viselték a szettjeit, mint Jade Jagger, Kate Moss, Helena Christensen és Diane Kruger. 2002-től már a divat amerikai fővárosában, New Yorkban mutatja be szezononkénti kollekcióit.

2005-ben elindította saját nevével fémjelzett parfümmárkáját, 2006-ban pedig a Pucci kreatív igazgatója lett. 2008-tól visszatért Londonba, és kizárólag saját márkájára koncentrál. A tervező fiatal kora ellenére, már 2007-ben rendeztek munkásságából egy visszatekintő kiállítást a londoni Design Múzeumban, mivel márkája ekkor ünnepelte tízedik évfordulóját. A cég így tíz év után is villámgyorsan fejlődik, 2009-ban például üzletet nyitnak Dubaiban, majd Kuvaitban is.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások