Szépség

Pazar pillák

3433

Akik főleg a szemüket hangsúlyozzák a sminkelés során, azok elég sok időt töltenek a pillák kifestésével, úgyhogy most körbejárjuk, mit és hogyan érdemes csinálni a szempillákkal. Megtudhatjátok, hogy melyik a legjobb spirál, mikor kell a szempilla-göndörítőt használni, és hogy például festessük-e kozmetikussal a pilláinkat?

Tartósan sötét pillák

Míg a szemöldök festése egy kis kézügyességgel otthon is könnyen megoldható, addig ez a szempillák festésénél nem ajánlott, mert eléggé veszélyes. A pillák festéséhez használt festék hozzáértő ember segítsége nélkül könnyedén a szembe kerülhet, irritációt okozva ezzel.

Ha hosszú, de viszonylag világos színűek a pilláink, akkor érdemes kozmetikussal befestetni, így nem kell naponta a szempillaspirállal pepecselni. Persze a tartós szempillafestéssel nem lesznek pilláink olyan vastagok, mint amikor spirállal visszük rá a festéket, hiszen az sokat növel a körfogatán az adott szálnak. 

A kozmetikus körülbelül tíz-tizenöt perc alatt befesti a szempillánkat, az eljárás három-négy hétig tartós színt ad, és nem kell naponta festegetni őket. A modern technikának köszönhetően a festékek ma már egyáltalán nem károsítják szőröcskéinket, és lehetőség van a hajszínhez leginkább passzoló szín kiválasztására is. Általában sötét tónusúra, mint a feketére és a sötétbarnára festenek minket. Egy szőke hajú csaj esetén inkább a barna, míg egy sötétebb árnyalatú frizurához a fekete passzol tökéletesen. Ha kozmetikussal tartósan festetünk, akkor a reggeli sminkelés lépései közül kihagyhatjuk a szempillaspirálos részt, maximum a szempilla-göndörítő használata ajánlott, amennyiben a szálaknak nincs szép íve, és inkább előre állnak. 

more

A rejtélyes szerkezet

A szempilla-göndörítő az a szerkezet, amelyről az apukák hosszas találgatás után sem tudják megmondani mi is az, hogy mire is való. Ez tényleg így van, teszteljétek le! Vicces válaszokat fognak adni!

A szempilla-göndörítő használata egyáltalán nem bonyolult, nem kell tőle félni, bárki könnyedén használhatja otthon. Már bármelyik drogériában vagy kozmetikai termékeket árusító boltban beszerezhetjük, nem is olyan drágán. Az egyes márkák által kínált göndörítők kialakítása teljesen egyforma. A göndörítő alsó részén található gumit érdemes rendszeresen tisztítani és cserélni. Ilyen gumibetéteket külön is vásárolhatunk. A tisztítás fontos, hiszen így biztosan nem tesz kárt a pillákban a göndörítés során.

Ha nem kozmetikussal festetjük a pilláinkat, hanem mi magunk esünk neki minden nap spirállal, akkor fontos, hogy még a szempillaspirál használata előtt göndörítsünk, hiszen a már festékes szálak könnyen hozzáragadhatnak a göndörítőhöz, így letörhetnek vagy kiszakadhatnak.

Festegetés otthon

A szempillák festését érdemes a szemhéjfestés után végezni, mivel a szemhéjpúder könnyen ráragadhat a már kifestett, de még meg nem száradt szálakra, ami egy fekete szemfestéknél nem akkora probléma, de az élénk színeknél már gondot okozhat.  Tehát kezdjük a púderrel, majd folytassuk a spirállal. A pillák festését kezdjük a felső sorral. A tövektől egészen a végükig húzzuk felfele a spirált, amellyel közben kisebb oldalirányú mozgásokat végzünk, így az összes szálra kerül festék. Amikor megvagyunk a felső sorral, fessük ki az alsót is. Szebb lesz a pillantás, ha az alsó pillákat úgy festjük, hogy kicsit az arctól kifelé, oldalra húzzuk őket. Miután megvan a felső és az alsó sor is, érdemes a két rész találkozását átfesteni, szintén kissé kifelé húzva. Én általában nem pánikolok azon, ha a pillákon kívül a szemhéjra is kerül egy kis festék, ezeket a sminkelés végeztével egy fültisztító pálcikával letörlöm.

Nagyon fontos, hogy soha ne felejtsük el a nap végén lemosni a szempillaspirált, mert károsíthatja a pillákat, nem engedi őket lélegezni.

A jó spirál mindenkinek mást jelent, függ attól, hogy milyenek természetes adottságaink, és hogy ki mivel tud bánni, de szerintünk az újfajta szilikon tüskés fejű spirálok sokkal jobbak, mint hagyományos társaik. A szilikon tüskék közé nem ragad be, és nem szárad bele a festék, így biztosabban lesznek csomómentesek a pillák.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások