Lélek

Túl jó! Nem kell!

3434

Minap kaptam egy kérdést, miszerint szerintem mit jelent az, ha egy pasi azt mondja a lánynak, hogy ő - mármint a csaj - túl jó, ezért nem tud vele mit kezdeni? Néhány éve még én is belefutottam ebbe az indokba, és persze sok más agyatlan érvbe is. Ez az egy, mármint, hogy túl jó, egyetlen esetben lehet mérvadó, méghozzá akkor, ha már jó sok hónapja együtt van velünk a fickó, és mindenféle kisebbségi komplexusai előbújnak, és ez megmérgezi a lelkét. Na, akkor hiteles. Nekem volt ilyen "páciensem", aki azt mondta, hogy ő túl kicsinek érzi magát, mert se diplomája, se élete, csak a tervei... én, meg, hát igen én meg... Nyilván ezzel nem akarok mást mondani, mint azt, hogy vannak olyan ostoba indoknak induló kinyilatkoztatások, amelyeknek igenis van alapjuk, hitelük. Viszont a legtöbb bullsh!t.

"Nekem most a karrieremre kell koncentrálnom..."

Na, persze... akkor hogy is van az, hogy hetek óta, minden este a kedvenc kocsmánkban futunk össze? És, hogy lehet Bill Gatesnek felesége? Meg egyébként is egy sikeres férfi mögött mindig ott áll egy erős nő. Szóval nincs olyan karrierista, akinek ne lenne szüksége érzelmekre vagy, aki ne tudna érezni...

"Túl jó vagy nekem..."

Ezzel szerintem már mindannyian találkoztunk. Hacsak nem vagy Teréz anya, kamu az egész! Tudjad, hogy úgy akar elhajtani, hogy közben semmiképpen nem akar megbántani, ráadásul gerinctelen is. Ennyit erről.

"Rosszkor találkoztunk..."

Na, igen, mert épp most szakított az exével, vagy épp bulizós időszakát éli, de a legvalószínűbb, hogy semmi kedve egy tartós párkapcsolathoz. Ő szeret, meg tényleg tündéri nő vagy ,de rosszkor vagytok épp együtt talán, ha máskor - később -, találkoztatok volna... És ezzel nyitva is hagyta azt a kis kaput, amivel visszamehet hozzád. Ne vedd be!

"A szüleim nem fogadják el ezt a kapcsolatot..."

Na, ez elég súlyos. volt egy jó néhány éves kapcsolatom, talán az első halálosan komoly, amelyben ez az opció tényleg játszott, de persze nem ő volt, aki ezt mondta, hanem nekem kell éreznem. Igenis, még a XXI. században is vannak Montague és Capulet családok, de korántsem érnek olyan romantikus véget ezek a történetek. Ráadásul, ha egy pasi egy-két randi után ilyen indokkal pattint le, na azt végképp nem kell komolyan venni, maradjon csak az anyucija szoknyája mellett, de nélküled!

És persze még millió egy ostoba indok van arra, hogy miért vagyunk csak futó kaland részesei. Mindezek ellenére egy jó dugi-mugi móka jöhet persze...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások