Divat

Törökbugyi

3418

Még 2006-ban jártam Törökországban, és először ott figyeltem fel a mély ülepű, bő, törökös nadrágokra emlékeztető laza nyári viseletre, amelyből volt háromnegyedes, de hosszú változat is. Amint hazajöttem, hosszas kutatás és keresgélés után én is beszereztem egyet. Ma, 2009-ben már ez is sokkal könnyebb, hiszen bármelyik üzletben - Berskha, New Yorker, Stradivarius, H&M, Promod - találunk ilyen nadrágokat, egyáltalán nem drága áron.

Miért jó a törökbugyi?

Mi a szerkesztőségben előszeretettel viselünk ilyen nacikat, vannak hosszú és vannak rövid változataink is, egész kollekció van a birtokunkban. Én személy szerint azért szeretem, mert egy forró nyári napon iszonyú kényelmes. Egy farmer vagy akármilyen más vastagabb anyagból készített rövidnadrág nagyon meleg, a lenge szoknyákkal pedig az a baj, hogy viselkedni kell bennük. A törökgatyák viszont lazák, lengék, és nem kell azon sem aggódnunk, hogy mikor látszik ki a bugyink, mint a szoknyák esetében. Nyáron saruval, balettcipővel vagy vietnámi papuccsal párosítva tökéletes viselet az ilyen naci.

Ahogyan a street fashion kommentjeiből leszűrtük, azért itthon még sokaknak ma sem elfogadott hétköznapi viselet, hanem valami szokatlan, furcsa és újszerű, amivel rengetegen nem tudnak mit kezdeni. Pedig a mély ülepű bő nacikban rengeteg lehetőség van, sokféle stílusba beilleszthetőek, az anyagán, a kiegészítőkön és a többi ruhán múlik, hogy csajosak, lazák vagy éppen dögösek leszünk benne.

A nők után a srácok is?

A csak külföldön jelen lévő márkák már a férfi vásárlóknak is kínálnak ilyen nadrágokat, és a nyugati street fashionökben is egyre gyakrabban bukkannak fel srácok ilyen nacikban. Egy-két haversrácom már jelezte igényét egy ilyen törökgatyára, de a kínálat itthon ezen a téren még hiányos, bár azt hiszem nem sokáig. 

Klikk ide a törökgatyákért!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások