Divat

A legjobbak

3420

Az Amerikai Divattervezők Tanácsa, a Council of Fashion Designers of America (CFDA) 1962 óta minden évben átadja a divatvilág legnevesebb díját, amely a szakmában az Oscarral vetekszik. A szervezet elnöke a hetvenes évektől tervező Diane von Furstenberg kreátor, aki egy herceggel kötött villámházassága révén hercegnői titulussal is büszkélkedhet. A díjátadóra majd csak júliusban kerül sor, de a jelöltek listáját már most közzétették, így megindultak a találgatások, vajon kik lesznek a befutók?!

A képen Diane von Furstenberg  amint bejelenti a jelölteket!

Az év legjobb női ruhatervezője díjra pályázik Marc Jacobs, aki saját divatháza mellett a Louis Vuitton ura is, valamint Narciso Rodriguez, aki már 2002-ben és rögtön a következő évben, 2003-ban is elnyerte ezt a díjat. A harmadik a Rodarte két tervezője, Kate és Laura Mulleavy.

Az év férfidivat tervezője díjra esélyes a Calvin Klein kreatívja, Italo Zucchelli (a Calvin Kleintól 2006-ban  és 2008-ban is brazíliai származású Francisco Costa vitte el az év női divat tervezője díjat). A másik két jelölt: Michael Bastian, valamint a Band of Outsiders tervezője, Scott Sternber.

Marc Jacobs-ot nem csak az év női ruhatervezője díjra jelölték, hanem az év kiegészítő tervezője díj esélyesei között is szerepel, Vera Wang és a Proenza Schouler két kreátora Jack McCollough és Lazaro Hernandez mellett.A Swarovski három különdíjat is kioszt. A női ruhatervezők különdíj jelöltjei a thaiföldi születésű amerikai tervező Thakoon Panichgul, Alexander Wang és Michelle Obama egyik kedvenc tervezője, Jason Wu.

A női mellett a férfi tervezők között is kiosztásra kerül egy Swarovski különdíj, amelynek az esélyesei Patrick Ervell, Robert Geller és Tim Hamilton.

A Swarovski is kioszt egy díjat a kiegészítő tervezők között, a jelöltek Albertus Q. Swanepoel, Alejandro Ingelmo és Justin Giunta a Subversive Jewelry tervezője.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások