Divat

Spanyol divat

3398

Szégyen nem szégyen, nem tudtam mi az a Custo Barcelona, legalábbis névről nem. Zsófi áradozott a színeikről és a mintáikról, de nem tudtam hova tenni, míg át nem küldött egy google képkeresős linket, és a képekből egyből vágtam miről is beszélt. A Custo Barcelona mintáit nem lehet összetéveszteni semmivel! Biztos közületek is sokan csak névről nem tudják hova tenni a márkát, de most elmeséljük a történetét, és egy galérián keresztül a szettjeikkel is megismerkedhettek!

A Custo Barcelona ötlete még 1981-ben pattant ki Custo és David Dalmau fejéből, miközben éppen motorral szelték át az Egyesült Államokat. A minták, színek és formák ötletét a kaliforniai szörfös életmód inspirálta, a testvérpárnak több se kellett, átszelték az Államokat, majd visszatérve Barcelonába, s megalapították saját márkájuk, a Custo Barcelonát. Hogy miért éppen Custo, és miért nem David? A válasz roppant egyszerű, azért mert a Custo Barcelona sokkal, de sokkal jobban hangzik, mint a David Barcelona. Egyetértünk velük, ugye?

Custo és David első kollekciójukat 1997-ben mutatták be a New York-i divathéten. Ruháikat azóta láthattuk feltűnni a Jóbarátokban és például a Szex és New Yorkban is. A sztárok persze nemcsak a filmvásznon kedvelik a márka merész stílusát, Charlize Theron, Taye Diggs, Christina Aguilera, Antonio Banderas és Shakira a hétköznapokban is szívesen visel egy-egy Custo Barcelona kreációt. Kollekcióikat ma már több mint háromezer boltban árusítják világszerte, termékskálájuk a kezdeti pólókból ma már a napszemüvegekre, a farmerekre, a táskákra, cipőkre és még parfümökre is kiterjedt. David csak 1990-ig vett részt a tervezésben, azóta testvére, Custo egyedül végzi ezt a feladatot. 

Custo Barcelona cuccok itt!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások