Közösség

Ostoba nézők

3399

Nem tévézek, de persze vannak tapasztalataim a tévéműsorokról. Arról, hogy minőségi műsorgyártás, szolgáltatás, szórakoztatás legyen a különböző csatornákon, végleg letettem. De most nem is erről szeretnénk értekezni, hanem arról, hogy kik azok az emberek, akik a különböző műsorok alatt látható alsó csíkot feltöltik szöveggel. Tudjátok, azok a kedves üzenetek, amik a reggeli műsorok alatt láthatóak. Ilyenek: "édes kis Bucikámnak boldog második hónapos születésnapot kíván, anyuci és apuci és mama és manka néni és szép napot" Nem értem mi az indíttatás? Nem értem kik olvassák azt a csíkot miközben tévéznek! Nem értem, hogy visz rá valakit a lélek, hogy akárhányszáz forintért egy szerkesztett felületre beküldje az ostoba üzenetét!?

És kik szavaznak a Fókuszban, vagy a Naplóban, olyan emelkedett kérdésekre, hogy "Ön szerint igaz az, ha a medve meglátja az árnyékát, hosszú lesz a tél?" Kik azok, akik betelefonálnak egy rikácsolós játékvezetőnek, aki lobogtatja az ezreseket és közli, hogy a megfejtés a ceruza? Miközben a feladvány a ceruza....

Sokat agyalok ezeken a dolgokon, főleg, hogy annak idején, amikor még ezt a szakmát - médiamunkás - tanultam több tanárom hangoztatta, hogy a legbutább emberek telefonálnak be, írnak be a különböző műsorokba, mert az a téveszméjük, hogy így benne lesznek a tévében. Pedig nem. Nem lesz véleményformáló, nem fontos senki számára az, amit ír, amit mond. Persze kevés szórakoztatóbb dolog van egy szerkesztőségben mint más bénaságán vinnyogva röhögni. Nem értem továbbá, hogy a betelefonálós műsorokban miért jó puffogni, miért kell gyalázkodni, mit gondolnak, megoldódik bármi is? Mi ez? Magány? Teljes elidegenedés? Ezeknek az embereknek nincsenek barátaik, családjuk, akikkel egy jó velőset lehetne beszélgetni? Hány perc lehet megírni egy olyan SMS-t, amiben a kormányt, az ellenzéket, egymást gyalázzák az emberek? Kettő? Három? Mindeközben az átlag magyar szülő naponta hét percet foglalkozik a gyermekével. Miért nem lehet ezeket a foglalatosságokat egymásra fordítani, mint a hazug látványra, a hazug szófosásra pazarolni?

Nem értem, tényleg nem...

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások