Divat

Kattant tervezők

3386

Már a legtöbb tervező bemutatta a 2009/2010-es őszi-téli szezonra szánt kollekcióját. Még előttünk van a 2009-es tavasz-nyár, így korai lenne a következő tél divatját elemezni, de azért nem hagyhatjuk szó nélkül a látottakat, hiszen úgy tűnik, a legtöbb tervező teljesen bekattant.

A legelborultabb kollekciót talán Alexander McQueentől láthattuk, ami kicsit meglepő, hiszen a márkára eddig ez nem volt jellemző. Persze már a 2008/2009-es őszi-téli kollekció is eléggé darkosra sikeredett, de viszonylag visszafogottabb volt ennél a most bemutatott gyűjteménynél. A 2009/2010-es Alexander McQueen kollekcióban láthattunk madárnak öltözött modelleket, de olyanokat is, akik lámpaernyőre, vagy éppen dísztárcsára emlékeztető kalapot viselnek. A kalapok mellett a legdurvább talán a smink volt az egészben.

McQeen lámpabúra fejfedőivel ellentétben Karl Lagerfeld szőrös vagy éppen strasszos bukósisak-szerű kalapokat adott a modellek fejére, ez sem mondható túl szokványosnak. A marokkói designer, Jean-Charles de Castelbajac sem maradt ki a fura kalapok megálmodóinak sorából, hiszen ő egyenesen plüssfigurákból készített fejfedőket (és szoknyákat).

A Commes des Garcons japán tervezője, Rei Kawakubo mindig is avantgárd kreációiról volt híres, most is bekerült a kattant tervezők közé, de talán most ő a legszolídabb a sorban. Martin Margiela-tól már láthattunk egy-két érdekességet az előző szezonokban, például arctalan modelleket, most nem sokat takaró, minimalista szettjével került be a galériába. John Galliano extrémitásának főleg saját neve alatt futó márkája kollekcióinál enged utat, az ő kreációi is kiérdemelték, hogy bekerüljenek a galériába! Klikk a képre, és megnézhetitek a tervezők kissé kattant ruháit!

A galériáért klikk a képre!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások