Test

Idd a pisit, kend a pisit!

3388

Mielőtt hangos öklendezésbe kezdenénk, előre szólunk, hogy a vizelettel összefüggő gyógymódok, kúrák nemcsakhogy évszázados múltra tekintenek vissza, de olyan idolok is éltek jótékony hatásaival, mint például Jim Morrison vagy éppen John Lennon. (Persze a hetvenes években ők minden cuccon rajta voltak, amin csak akartak, és LSD-s pisit inni minden bizonnyal költséghatékony is.) A legismertebb vizeletivó kétségkívül Gandhi volt, róla köztudott, hogy fogyasztotta saját vizeletét, s ez a hinduknál bevett szokás.

Na de miért tesz valaki ilyet?

Mert egészséges. A vizeletterápia, más néven shivambu shastra (amit az ajurvédikus terápiák anyjának is neveznek) számos gyógyhatással bír, ezek többnyire tapasztalaton alapuló tények, rendelőintézetekben és kórházakban garantáltan nem találkozunk saját vizeletüket orvosi felügyelet mellett fogyasztó betegekkel. Pedig a világon milliók esküsznek rá, hogy gyógyítható így az asztma, influenza, foggyulladás, ödéma, epilepszia, bőrporblémák, gyomor- és bélpanaszok, emésztési rendellenességek, de a rák kezelésében és gyógyításában is kitűnő eredménnyel működik. Kúraszerűen alkalmazve egészségmegőrző, vitalizáló, fiatalító - vallják fogyasztói.

Nem a legújabb hóbortról van szó természetesen, már a Római Birodalom lakosai is itták, kenték saját vagy valaki más vizeletét, használták továbbá ferőtlenítésre és fogfehérítésre is az arany folyadékot. Sokáig valóban arany jelenlétét feltételezték egyébként a vizeletben, az alkimisták játszottak is ezért sokat a pisivel - eredménytelenül. A kínai nők arcbőrüket kenegetik vele, hogy fiatalosak maradjanak, de mi, magyarok is gyakran pisiltünk kezünkre egykor, ha sebek borították vagy ha nagyon ki volt száradva.

Később aztán a kereszténység megjelenésével a vidám pisiivásnak leáldozott, de a zsidó vallás és az iszlám sem tűri ezt a tisztátalan cselekedetet. Nem így a hinduk, akik közül sokan még ma is élvezik a sárga nedű áldásos hatásait. A shivambu szó szerint annyit tesz, hogy Shiva vize, s szervezetet fiatalító hatását 5000 éves dokumentumok őrzik, ennek szokása tehát még a védikus korba nyúlik vissza. A hinduk szerint a kozmikus tudást hordozza a vizelet, fogyasztását jógik is gyakorlolják, úgy tartják, a vizelettel a kundalini, a gerinc tövében összpontosuló energia a harmadik szembe vezethető.

A pártolók elvetik a vizelet undorító voltát, vallják, hogy a vizelet élő folyadék, rengeteg energiát hordoz, ráadásul a fogyasztó számára a lehető legtökéletesebb összetételű, hiszen ő maga állítja azt elő, s a fizikai és energetikai testünkkel harmonikus egységet teremt. A vizelet ezek szerint nem a szervezet hulladéka, hanem a vér tisztításának mellékterméke, ami számos fontos elemet tartalmaz, s mivel antibakteriális hatású, semmiképpen nem lehet fertőző. (A lábak levizelése egyébként még nyugati kultúrákban is ismert fertőtlenítő eljárás.) A vesék által előállított vizelet a test megszűrt nedve, a mérgező anyagok a vesékben maradnak, ezért a folyadék egészséges ember esetében tiszta, kis túlzással tekinthetünk rá úgy, mint a vacsora maradékára - mondják.

Ha tudományosan vizsgáljuk a vizeletet, hasonló következtetésre jutunk, a vizelet összetétele gyakorlatilag megegyezik a plazmáéval, csak nincs benne fehérje. (A terápia hívei ezért mondják, hogy bármi, ami a vér részét képezte egykor, nem lehet ártalmas a szervezet számára.) A pisi kilencvenöt százaléka egyszerű víz, ezen kívül tartalmaz különböző szerves és szervetlen anyagokat (karbamid, sók, nátrium, kalcium, magnézium, stb.) valamint hormonok lebomlási termékeit és festékanyagot. Ha betegség áll fenn, akkor megjelenhet benne fehérje, genny és hasonló finomságok. De így már nem is olyan ijesztő, igaz? A vizelettel normális esetben nem méreganyagok távoznak tehát, hanem a felesleg - ezért ehetünk, ihatunk többet, mint amire szükségünk van.

Hogyan hat?

A vizeletterápiás tanulmányok szerint a vizelet elfogyasztva nem a vérbe kerül közvetlenül, hanem az emésztőrendszeren halad át, így fejtheti ki jótékony hatását. A hasznos anyagok felszívódnak, a fölöslegesek távoznak. Mikor pedig a szervezet érzékeli, hogy a toxinok felszaporodtak a vérben, jelzi a beleknek, hogy tessék kiüríteni minden felhalmozódott salakanyagot, s ennek eredményeképpen egy erős öntisztító folyamat indul be, ez pedig egészségünk és fiatalságunk kulcsa. Ezek szerint a vizeletben található toxinok mértéke jelzi, hogy milyen mértékben van elszennyeződve szervezetünk és beleink. (Homeopátiás, spirituális, energetikai s számos egyéb magyarázata is van mindennek, ám mindegy, honnan vizsgáljuk a végkövetkeztetés mindenhol ugyanaz: a vizelet jótékonyan hat a szervezetre.)

Egyes vizsgálatok szerint a vizelet esszenciális aminosavakká alakul az újrafelhasználás során, bizonyítottan antibakteriális és antivirális hatású, vízhajtó és az egyik legnagyszerűbb bőrápoló. Bőrre kenve ugyanis fokozza annak vízfelvételi képeségét, s örökre megszűnteti a szárazságot. Hogy mindezt miért nem reklámozzuk, annak két oka lehet. Az egyik az, hogy mindentől undorodunk, ami az űrítésünkkel kapcsolatos, így a pisitől is, pedig a fertőzéseket a mellékhelyiségekben nem ez, hanem a széklet okozza. Másrészt olyan ez, mint a kőolaj - hiába tudunk jobbat, olcsóbbat, sok iparágnak nem érdeke, hogy reklámozza ezt. A kozmetikai ipar és a gyógyszeripar egy része bezárhatna, ha mindenki a saját maga által termelt bőrápolót és medicinát alkalmazná. Mindazonáltal jó, ha tudjuk, számos gyógyszeripari és kozmetikai készítményben van vizeletből származó anyag.

Kezdjünk neki

Feltételezem, akárhány olvasója lesz is a cikknek, száz százalékos lesz az elutasítás, de azért nézzük, hogyan is csinálják azok, akik esküsznek az élet arany forrására.

Először is készülj fel lélekben, értsd és értelmezd, hogyan fakad a testből ez a folyadék. Tanulmányozd a kiválasztórendszer működésést, és hidd el, ez nem méreg, nem gusztustalan és nem bűn. (Nyilván egyéb testnedveidet már régen megkóstoltad.) Jó, ha tartózkodsz a méreganyagok fogyasztásától - cigi, kávé, alkohol, junk food -, de a hús mellőzése is hasznos. (A húsevők vizelete savas, a vegetáriánusoké lúgos kémhatású.)

A vizelet összegyűjtése mindig tiszta edénybe történjen, és alaposan mosakodj meg előtte. Fiúk is és lányok is. Alaposan. Ez fontos, mert a kórokozók nem a vizeletben vannak, hanem a nemi szervek környékén, a fityma alatt, s pisilés közben belekerülhetnek a vizeletsugárba. Gyűjtsd össze a vizeletet úgy, hogy pár másodpercig a vécébe ürítesz, majd elkezded felfogni a sugarat. (Legjobb a reggeli, első vizelet.)

Barátkozz meg az anyaggal! Nyúlj bele, öntsd a kezdere, dörzsölgesd az ujajid között, ismerkedj állagával, illatával, és apránként az ízével. Ne úgy kezdd, hogy lehúzol egy jó nagy bögre friss, reggeli pisát, inkább kezdd cseppenként. Első nap öt csepp a nyelved alá. Második nap tíz. Harmadik nap tíz reggel, és tíz este. Saját toleranciádat te érzed, te tudod, mennyivel emeled az adagot. Van, aki hígítja vízzel vagy narancslével, de ezt semmiképp ne vigyük túlzásba. Főleg a hozzászokási fázisban szoktak hígítani az emberek. Menstruáció alatt is folytatható a kúra, ám gyógyszerszedés esetén és sok méreg fogyasztásakor nem.

Az első időkben mint minden méregtelenítés esetében, itt is tapasztalhatunk átmeneti kellemetlen tüneteket: fejfájást, rossz közérzetet, de ezek hamar elmúlnak. A vizeletfogyasztást huzamosan lehet alkalmazni, nem csak a tünetek megszűntéig - például allergia esetében. Ha már nagyon jóban vagyunk saját nedűnkkel, bevethetjük bőrápolóként, masszásolajként, de szembe, fülbe is csöpögtethetjük gyulladáscsökkentésre. Gargalizálva a lángoló torok érzésén enyhít, a bőrt pedig hidratálja. Sebek gyógyítására állott vizelet a legalkalmasabb (úgy nyolc napos) - természetesen az ammónia szaga egyre erősebb lesz, de ez nem mérgező, viszont kitűnő hegek és sérülések ellen.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások