Szépség

Gyógyító szappan

3375

Mint az arcápolós cikk kapcsán is kiderült, ahány ember annyiféle bőr, de általánosan elmondható, hogy manapság mindenki küzd valamilyen bőrproblémával. Ennek az oka az életmódban, a megváltozott környezetben, és a természettől való eltávolodásban keresendő. Egyre több idegen, mesterséges anyaggal kerülünk kapcsolatba, amit persze, hogy az ember első védelmi vonala, a bőr szív meg. Nem csoda tehát, ha a biotermékek, biokozmetikumok iránt is nő a kereslet. Sokan áldoznak nagy összegeket természetes kozmetikai termékekre, hiszen hosszútávon megéri. Az Ilcsi és a Lush biotermékei mellett találtunk egy nagyon érdekes, és valóban hasznos, kézzel készített, számos gyógynövényt tartalmazó szappant, a Gamila Secret-et.

Gamila

Gamila az a nő, aki kifejlesztette ezt a természetes szappant. Ez az asszony Galilea szinte érintetlen területén él, itt gyűjtik a szappan gyártásához szükséges gyógynövényeket és egyéb füveket. Gamila grúz nemzetiségű, aki édesanyjától és nagymamájától tanulta, hogy a környéken fellelhető növényeknek milyen gyógyító hatásuk van, negyven év tapasztalatára volt szükség ahhoz, hogy kifejlesszen egy tökéletes formulát. Az általa előállított szappan számos bőrbetegség - ekcéma, pikkelysömör és gombás megbetegedések - kezelésére jó, persze nem számít gyógyszernek, de mégis sok-sok emberen segített, tehát érdemes kipróbálni.

Mi alkotja a szappant?

A szappan szűz olivaolajból, és még ötféle nemes olajból - kókuszolajból, avokádóolajból, babérolajból, édes mandulaolajból és szőlőmagolajból  -, shea vajból, valamint tizenöt gyógynövényből áll, persze a pontos recept családi titok. A vadon termő gyógynövények közül megtalálható a szappanban római csalán, levendula, kamilla, rozmaring, vasfű, zsálya, ruta és pisztácia is. A szappanokat a mai napig kézzel készítik.

A Gamila Secret szappanjai között mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt, hiszen hat különböző fajta szappan közül választhatunk. Az Original nagyon érzékeny bőrre készül, a Levendula mennyország száraz és érzékeny bőrre - például babáknak - kiváló, a Csodálatos mentát és az Élénkítő citromfüvet zsíros bőrre szánták, a Geránium érzékeny és normál bőrűeknek ajánlott, az Andalító Jázmin pedig normál bőrre kiváló.

A termékek vagy a Neroli parfümbutikban, Budapest, V. ker, Vitkovics Mihály u. 10. szám alatt vásárolhatóak meg, vagy online ezen a címen.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások