Divat

Sarok nélkül

3344

Még 2008 elején, az akkori fashion weeken mutatta be Antonio Berardi a 2008/2009-es őszi-téli szezonra szánt kollekcióját. A kollekció szettjei helyett inkább a különös sarokkal rendelkező, pontosabban éppen, hogy nem rendelkező lábbelikre terelődött a figyelem. Antonio Berardi cipői főleg akkor kerültek a figyelem középpontjába, mikor 2008 őszén Victoria Beckham egy rendezvényen szürke ruhácskájához az egyik Antonio Berardi sarok nélküli, latex szárú, combközépig érő csizmáját húzta fel. Ha Victoria, aki sokak szerint a sikkesség és divatosság egyik mintája (ezzel lehet vitatkozni), felveszik, akkor biztosan tényleg irtózatosan trendi lábbeliről lehet szó.

Sarok nélküliek itt!

more

A luxuslábbeli ára, amelynek ráadásul sarka sincsen, ezernyolcszáz font körül van, a saroknál lévő talprész és a föld távolsága tizennégy centiméter. Még belegondolni is rossz, hogy egy tizennégy centis sarokkal rendelkező cipőben akár egy percet is el kelljen töltenie egy nőnek, de hogy még sarka se legyen az adott lábbelinek, ez tényleg egy huszonegyedik századi kínzóeszköz. Ezt a fajta cipőt egyébként nem ajánlják nagy lábú nőknek, mert kialakítása miatt harminchetes számnál nagyobb méretben nem hat túl kecsesnek, hogy finoman fogalmazzunk.

Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy miért vettük elő ezt a storyt, ami fél éve kavart nagy port a divatvilágban? Hát azért, mert most a francia divathéten bemutatott Nina Ricci kollekcióban újból feltűntek hasonló lábbelik. Persze a Nina Ricci márka már tovább gondolta Antonio Berardi magas sarkúit, de az alapgondolat ugyanaz: száműzni a cipők sarkait! A forma kicsit Vivienne Westwood korai magas sarkújira emlékeztet, de talán csak a magas talp miatt. Klikk a képre, és akkor megnézhetitek Antonio Berardi cipőjét, Victoria Beckhamet, Nina Ricci cipőit és Vivienne Westwood rózsaszín magas sarkúját is!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások