Szépség

Alul barna, felül szőke

3351

Több éve volt divatos - ha volt ugyan egyáltalán valaha -, de még mindig rengeteg csaj mászkál ilyen frizurával a fején... Hogy mire is gondolunk? Az alul barna, vagy némelyik megdöbbentő esetben fekete, felül pedig hidrogén vagy éppen platinaszőke frizkókra. Vajon miért gondolják, hogy ez divatos lehet, és hogy egyáltalán jól néz ki?

A szőkített haj mindig másképp ugyan, de örökké divatos lehet, de a kékké, sárgává, pókhálóvá száradt fehérré hidrogénezett sörény sosem volt az, ennek ellenére még ma is sokan rohangálnak ilyen fejekkel. Nem kéne. Csúnya, ápolatlan, fénytelen, természetellenes, mert sok haj nem alkalmas a szőkítésre, és sajnos sok fodrász sem. A hidrogénszőke hajat feketével vagy barnával párosítani pedig kész stílusbeli öngyilkosság. Nem kérjük.

Jó pár éve, amikor mindenki másmilyen színű hajjal szaladgált a fején, mint amilyennel a teremtés megáldotta, akkor talán elment az össze-vissza mindenféle színben pompázó sörény feltűnősködésképpen. Akkor sokaknak bejött a színes haj, mindenki vadabbnál-vadabb színűre festette, és egy idő után a nők, csajok csak úgy tudták überelni egymást, ha ezeket a színeket párosították, és egyszerre akár három színt is magukra kentek. Volt, akinek tényleg jól állt, de keveseknek. Akkoriban láthattunk szőkét tűzpirossal, feketét bordóval vagy pinkkel és még számtalan összeállítást. Mára ezek nagyrészt szépen eltűntek, a csíkok lenőttek, kikoptak, de a szőke-fekete valamiért megmaradt, és még mindig vannak, akik nem tágítanak. Az is fura, hogy egyáltalán találnak még olyan fodrászokat, akik képesek és ilyenre festik a vendég haját. Ők nem járnak továbbképzésekre, nem tudják, hogy a trendek változnak? A vendég és a fodrász közül senki nincs tisztába azzal, hogy manapság inkább a természetes, vagy legalábbis annak ható színek hódítanak a hajtrendekben, a sminkekben, a formákban, s még a szemöldökökben is?

Persze a természetes nem azt jelenti, hogy ne fessük, ne színezzük a hajunkat, csak ne nézzünk ki úgy, mint egy papagáj. Egy kis természetes csillogást, mélyebb vagy éppen világosabb tónust adhatunk a hajunknak, sőt a vadabb színekről sem kell lemondania azoknak, akikhez ez illik a legjobban, de ha lehet, ne keverjük a színeket, főleg ne a szőkét a barnával, ne rétegezzük a hajunk, mint egy sütit! Ez persze nem egyszerű, sokszor szinte egy hajszál választja el a trendit a botrányostól, de ez kezdettől fogva botrányos volt. Kérdezzétek csak meg a fiúkat!

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások