Divat

Pózolók

3330

Nem tudom, hogy észrevettétek-e azt az új trendet, ami pár éve kezdett megjelenni a divatfotózásban?! Nem is olyan régen még csak a kosztümállás és a kontraszt állás létezett, ezekben a pozíciókban, ezek variációiban, vagy éppen mozgás közben fotózták a modelleket egy-egy magazinnak készített divatanyag esetében. Ma már mintha idejüket múlták volna ezek a pózok, és egyre különösebb, kitekeredettebb testhelyzetű modelleket láthatunk a divat összeállításokban. Az összes színvonalas magazin szerte a világon kitekeredett karú és lábú modelleket mutogat, a Vogue-tól a magyar The Roomig mindegyik. Honnan jött ez? Ki találta ki, hogy így kell állniuk a modelleknek, hogy lett ebből trend? Megjegyezném, hogy egyébként nekem tetszik, persze csak abban az esetben, ha az egész divatanyag hangulatával összhangban áll a póz.

Azt hiszem Agyness Deyn, az ő karaktere és megjelenése nagyban hozzájárult a már-már próbababás pózok elterjedéséhez, hiszen ő előszeretettel veszi fel ezeket a kamera előtt. Persze hiba lenne az egészet a szőke modellnek tulajdonítani, de tény, hogy része volt benne. 

Klikk ide a pózolókért!

more

Agyness Deynről a legutóbb talán a 2009-es márciusi angol Vogueban láthattunk rendhagyó testtartásban készült képeket, amelyből egy a mostani galériába is bekerült. De a szőke modellen kívül még nagyon sok modellt, színész- és énekesnőt láthattunk különleges pozíciókban a magazinokban. Például Tilda Swinton, színésznő az AnOther magazin aktuális, tavaszi/nyári számában pózolt, mint egy bábu, de Avril Lavigne-ról is születtek próbababa szerű fotók, és már Versace szetteket viselő modellekről is láthattunk ilyen képeket.

A furcsa testhelyzetes pózolást aztán a nagy sikerű, és roppant tehetséges Lady Gaga kihozta a magazinok világából, és egészen a vörös szőnyegig vitte. Lady Gagáról számos kép született már, amint eléggé lenge szerelésben, kitekeredett testtartásban pózol valamelyik buli, vagy éppen díjátadó vörös szőnyegén. Valljuk be Lady Gaga, mint egyébként minden mást, ezt is túlzásba viszi.

Kapcsolódó cikkek:
Hozzászólások